keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 30 mars 2017

Lördagslir, Söndagsfir, Lapphandskar, Öjebyn och Vacker Tass

Av Chatarina Berglund - 30 mars 2017 16:00


Hej svejs igen på er alla nu är jag här igen med bloggandet och det har varit en helt underbar  Fredag och Lördag

med strålande    en sån där som tar på ögonen och man måste ha solglasögon      på sig sådana dagar vi längtar efter hela vintern och en hel del folk ute på isen mest skotrar men faktiskt 2 skidåkare oxå och dom är ju mindre vanliga än skotrarna.V-75 nää, det gick inte bra bara 4 rätt och det ger inga pengar men nya tag nästa lördag.

Det var svårt att slita sig och gå in i lördags  och lämna det fina vädret men kände ju att vi behövde få oss lite mat även denna dag. Det blev helstekt mörad fläskytterfile, råstekta potatiskivor, sallad, tomatmarmelad och sås. Mycket gott.

Vi ställde även fram klockan 1 timme ioch det gjorde  vi innan vi lade oss så vi inte skulle vara så förvirrade på morgonen.

         


  

Söndag då ville man inte alls lämna insidan av huset för då ville man inte ut för det var ett ruggigt väder det blåste massor nästan storm och ena stunden regnade det och så så snöade det oxå usch vad det ändrar fort.

Vi åkte till stan till för att Gratta och uppvakta Robin som fyllde år  och där var nästan alla  samlade utom Linnea hon jobbade  det var kul att få träffa dom. Oh, så mycket gott det bjöds på som vanligt smörgåstårta, prinsesstårta och en massa andra bakverk. Och jag åt ju bara smörgåstårta för jag är ju ingen som gillar sötsaker. Vi träffade även Lee, Andre och lilla Elna som blivit 2 år och pratar och skrattar en hel del hon är så söt. Det var en trevlig och rolig stund med en hel del surr och skratt.Och när vi sen kom hem så hade blåsten inte avtagit och jag avskyr när det blåser så där ordentligt man känner sig så liten med alla dessa stora träd som finns runt omkring huset och kan blåsa omkull rätt som det är.Det har varit en ovanligt blåsig höst och vinter.

 

Måndag då vi vaknade hade blåsten avtagit en hel del och vi fikade som vanligt kaffe, macka, 1 ägg, tomatjuice och NSD och ett korsord och alltså en riktigt fulländad måndagsmorgon men så helt plötsligt så började det snöa först bara lite fjunigt men sen stora lapphandskar och massor vräkte det ner och så upphörde det vid 1-tiden och så kom solen men bara en stund så drog det ihop igen och då var det snöblandat regn sånt där som man kallar aprilväder.

Till middag gjorde jag en potatispannka med fläsk till mig  och en vanlig fläskpannkaka till Tommy och det var himlans gott en sån där riktig poatispannkaka som min mamma gjorde.

 

Tisdag i dag och då var detCsoligt är vi vaknade och riktigt vackert men det blåste lite kalla vindar och vi fikade som vanligt och jag löste korsord och sen gjorde vi oss klara för en utflykt med Pensionärsgänget till Öjebyn.

Och jag var lite orolig över väglaget men det var så fint det var i stort sett bar asfalt hela vägen underbart.

Vi träffades på Repris en secondhandbutik i Öjebynoch gick där och tittade på massor med prylar men för oss blev det inga fynd där. Vi åkte sen till Paltzerian och åt där dom hade en massa olika bufferätter och även a la carte jag åt Bräckt lax, pressad potatis, dillsås och sallad mycket gott var det.Tommy åt Biffstek med stekt potatis och Hasse åt Stekt sill med löksås, Barbro åt stekt fläsk med löksås  och det åt även Karin och alla var nöjda med maten.

Och massor med olika paltsorter har dom där. Blodpalt, rödbetspslt, friterd palt med gravad lax och hovmästarsås mm

jag fotade paltlistan så ni kan läsa den nedan....Vi var även på Pingtskykans secondhandbutik och där drack vi kaffe och vissa åt även en kaka till.Sen sryrde vi kosan hemåt efter en mycket trevlig dag med pensionärsgänget och då får vi se vilket håll det blir nästa tisdag.


      


Onsdag en hemmadag med liten lätt städning och vi   satt även ute några timmar och njöt av solen mellan molnen

och sen lagade jag middag och det blev färsk tomatpasta med en sås av fisk, paprika, lök , vitlök, dill och grädde samt en sallad till och  det smakade riktigt bra. Sen lite TV-tittande innan sängen och boken och nu läser jag Keplers Kaninjägarna och den är så spännade så man törs knappt släcka lampan och det är alla Keplers böcker.

       

Torsdag vaknade vi tidigt och fikade som vanligt macka, ägg, kaffe, tomatjuice, NSD och ett korsord en bra morgon

och sen gjorde vi oss klara för att åka in till stan på Vacker Tass vi hade tid kl 10.15 för helrekond på Molly och det tar några timmar.Vi hann på en massa affärer och handlade innan Molly var klar och dessutom hann vi även med ett fika på Glittra kafe på Vacker Tass en varm macka med sallad och kaffe till och det smakde bra.. Molly blev så snygg efter rekonden.

Nu laddar jag för tjejträffen hos Milla i kväll.


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards