keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 25 september 2017

# Födelsedag # Pensionärslunch # Grannmiddag # Palt #

Av Chatarina Berglund - 25 september 2017 17:00


 

Hej igen och tjing tjong på er alla! Jaa,nu var det dax igen för lite bloggning.

Fredagen har passerat och Tommy var till stan en sväng och fixade i Anna och Robins hus  Mollyoch  och jag var hemma och höll ställningarna vi var ute en del och busade jag kastade och Molly hämtade.Vi kollade till växthuset oxå och plockade in några röda tomater. Jag bakade ett bröd och sen förberedde jag för middagen som blev blåmusslor kokta i  buljong, vitlök, lök och vitt vin. Även räkor med skal som jag marinerade och en hemgjord majonäs med lite chili.

I dag lördag samma urtrista väder även idag men nu börjar man bli van med detta. Det är bara att gilla läget.

         

Jag ska nu ägna mig åt V-75 igen och se hur det kan gå med dessa hästar och kuskar. Det var ju den här lördagen jag skulle sätta 7-an vi får hålla tummarna för att jag lyckas men det är sååå svårt. Men om man inte spelar kan man inte vinna.Nää någon 7-a blev det inte men 5 rätt och dom gav 16 kr och jag hade 8 st så det blev 128 kr ja,ja lite men bättre än inget.

Till middag blev det biff a la Lindström med rödbetor och kapris, rotfruktsgratäng ochsalld mycket gott.

       


Söndag då var det dax för att fira födelsedagarna våra eftersom vi båda fyller år i september slårvi ihop dom till en och då var familjen här och åt alla utom Robin som jobbade  och Oliver hade någonting annat på agendan.

Vi blev uppvaktade med mycket grejer Tommy fick en jättefin skoterdress svart och röd och den passade perfekt

och jag fick en stor påse fylld med delikatesser av alla de slag, flera ostar, skorpor, marinerade vitlökar, tomatpesto, smörgåsrån, tapas lufttorkad skinka och chorizo, färskkorv med västerbottensost, skivad hårdost,crostini, chips och en Vinflaska bara godsaker som vi ska njuta av. Det var så trevligt att umgås med dom  alla vi skrattade som vanligt en hel del och tokades. Wilma hade sin nya bil och den var jättefin hennes mazda och Linnea hade oxå en ny bil en BMW 320

som Rasmus och hans kompis Jesper var till Sundsvall for efter jobbet och körde till ner och hämtade bilen sen vände dom kosan hemåt och var hemma vid 04.30 på morgonen oj, det lät jobbigt men det hade gått bra i alla fall och Linnea var så nöjd över bilen. Jag bjöd på förrätt en halv fylld avocado med en röra av räkor, rökt lax och löjrom och en snaps med en annan röra med löjrom och  ett tunnbrödssticks till.. Till varmrätt var det ugnstekt fläskkarre med ugnstekta potatisskivor, sallad, sås, en röra med lite sting, hembakt fyllt bröd. Till efterrätt blev det creme brule med hallon och krossad dajm. Alla var nöjda och tyckte det var gott.

 

 

 

 

 


 

 


   

     



Dessa lingon plckade Tommy i söndags och det är 10 liter och han var inte borta länge heller och han rensadedom på en gång och det gick oxå snabbt en hink till behöver vi för vi har kvar sen i fjol oxå. Även kantreller plockade han och så glad jag blev. Vi ska ut och plocka lite till någon dag.  

 


 

 


Måndag då var jag och Molly hemma och Tommy var till Anna och Robins hus och fixade en del. Jag bakade bullar och gjorde lingonsylt. Till middag åt vi kanarellsoppa medknaperstekt bacon och varma ostmackor till och det var jätte,jättegott.

     

Tisdag då är vädret som alla andra dagar grått, blött, mörkt,trist men då har vi ju pensionärslunchen att se fram emot på tisdagar och denna dag var det på Baldersgatan hos  Kicki och Tobbe och det serverades  2 gratänger med potatis, renskav och en gräddig sås och i den andra var älgskav poatatis och en gräddig sås, rödbetor, sallad och gröna ärtor

och allt smakade väldigt gott. Till efterrätt en bit drömrulltårta fylld med bär och grädde och kaffe. En hel del surr blev det om aktier vad ska man bäst placera i nu ingen som vet det händer inte så mycket nu på börsen.Jag hade fundering på Boliden men Mats sa att då är det mineraler och då ska man vara aktiv och köpa en dag och kanske sälja nästa dag för dom går upp och ner hela tiden och då kanske man måste sitta heltid och hålla koll på börsen nää,låter jobbigt.

Vi behövde ingen midda idag men en varm macka till kvällskaffet blev det.

 

Onsdag inget höjdarväder men uppehåll nästan hela dagen. På kvällssidan kom det lite regn men vi är ju vana  med det här vädret så man reagerar inte så mycket men om nu solen helt plötsligt börjar lysa då kommer vi att märka det.och det skulle ju bli varmare och bättre väder några dagar framöver.

Hemmadag med lite städning och lite annat pyssel . Tommy bvar ensväng till stan och hälsade på Karin och gav henne lingon och hallon som han har plockat och så var han en sväng förbi Anna och Robins hus för att se hur det gick för hantverkarna där för han måste vänta på att golvläggarna blir klara med golven innan han kan fortsätt med sitt fix.

Till middag åt vi stekt torsk i en god sås med grädde, dill och lite andra kryddor, kokt färskpotatis från egen täppa , rödbetor och en tomatsallad mycket gott.

         

Torsdag i dag och gissa hur vädret ser ut jaa, mulet blött,grått disigt, trist blä.blä.Men vi åkte en sväng till stan och handlade lite förnödenheter man behöver fylla på ibland.Vi handlade på Willys och där är alltid så många man känner så det blir att surra en hel del. Sen åkte vi hem och började fundera p vad vi skulle äta till middag en sådan dag och det blev en sallad med pasta, kyckling, skinka, chorizo, oliver, ost paprika,lök och tomater och dressing och rostat bröd till det och det smakade riktigt bra. En lugn TV-kväll med Halv åtta hos mig, Idol och Arvinge saknas. Senvar det sängen och några sidor i boken innan john blund dök upp.

    

Fredag i dag och något varmare i luften men samma gråa, blöts, disiga och trista väder även denna dag.

Jag kokar saft i saftmajan av en hel del bär som vi haft i frysen en blandsaft på svarta vinbär, hallon,jordgubbar,rabarber och röda vinbär blir det och sen bakar jag även skorpor man måste ju hitta på något att sysselsätta sig med. Vi var bjudna på middag hos Christer och Chatrine och det var trevligt och god mat  förrätten

var en västerbottensostpaj med löjromsröra och räkor till varmrätt var det en soppa med asiatisk smak som röd curry, kokosmjölk, räkor mm och ett stekt bröd till och till efterrätt en glassbomb med bär och inte vilka bär som helst utan ÅKERBÄR mums  allt smakade fantastiskt gott.En trevlig kväll med mycket surr och skratt

och en hel del bra musik från Chatrines LP-skivor många gamla godingar. Vi lullade hemåt vid 00.30 och sängen var riktigt skön att krypa ner i och där låg vi kvar till kl 9.30 på morgon. 

Lördag vi intog en god frukost på morgonen och det smakade smaskens som vanligt och så ett korsord så klart ochsen ägnade jag dagen åtminstone en del av den åt V-75 men det blev bara 5 rätt  och inte många slantar till mig men brorsan han satte en 7-a och fick mellan 9-10 000 kr mycket bra gjort av han. Sen var det dax att börja tänka på middagsmaten och det blev ugnstekta kycklingklubbor med sötsur sås och en sorts stekt potatis till Tommy och en 

annan sorts potatis till mig en råraka med lök och paprika och en sallad med tomater ,purjolök,paprika och grillad grillomiost och allt smakade väldans gott. Sen tittade vi på TV Klassfesten mm.

       

Och sen sängen och boken några sidor blev det eller rätt så många faktiskt jag var rätt pigg när jag la mig så jag kunde nästan inte sluta men till slut insåg jag att det kommer en morgondag oxå.

Vi fikade som vanligt en god frukost med smörgås, kaffe, ägg, tomatjuice och ett korsord det är en alldeles underbar morgon även om vädret har stannat på mulet, grått,blött, disigt, trist så var utsikten trevlig med en spegelblank sjö och lite sjöfåglar som simmar omkring.

Sen började jag fundera på mat för dagen oj, då kände jag paltsuget smög på då skickade jag messinger till Anna och kollade om dom oxå var sugna på palt och det var dom jag skickade även till Rasmus att han och Linnea kunde komma och äta palt men dom skulle till Luleå så dom visste inte om dom skulle hinna tillbaka. Det blev i alla fall palt med färskkokt lingonsylt och vi tog med paltpannan med 24 paltar till Erikslund och dåvar Ludde i Luleå och Wilma är i Italien

och Rasmus och Linnea var ju oxå i Luleå så det blev bara Anna, Robin Tommy och jag men det var väldigt kul att träffa dom i alla fall och Robin var ledig så det var roligt att han kunde vara med oxå. Palten var god och kaffet på maten var oxå gott och sen åkte vi till deras nya hus och tittade det har hänt en hel del.Nu är alla golv lagda utom i Luddes rum och det blir jättesnyggt. Tommy ska fortsätta där i morgon och Anna har beställt tapeterna så dom kommer nog till veckan ochdet blir ju kul att se närd om kommer upp jaa, det blir verkligen fint.


 



Nedan lite fina naturbilder.....


             

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards