keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 18 juli 2013

Åppa Bojn, ösregn, onsdagsfest med sommar och sol...

Av Chatarina Berglund - 18 juli 2013 13:32

 2013-07-15

Måndag

En väldigt kylig dag med moln och blåst hela dagen. Fredrik kom med ett lass grus på 10 ton som vi ska ha på vår infart, det vi har haft har av någon anledning försvunnit säkert någon granne som varit här och stulit det haha. Tommy högg in i högen direkt och började skotta ut och planera till. På em gjorde han ett avbrott och vi åkte åppa Bojn och handlade till sommarfesten vi ska ha här på onsdag.

Min bror Mats och hans sambo Maija-Liisa kom med flyg från Kungshamn idag och dom ska vara här till slutet av augusti. Så det blir trevligt att träffa dom.

När vi kom hem fortsatte Tommy med grushögen, huja mycket tungt och mycket jobb, men fint blir det.

Jag började lite smått att laga mat. Senare på kvällen kom Jan-Erik och Ylva förbi och fikade och vi satt och surrade om allt möjligt.

Efter dom åkte gick Tommy ut och fortsatte med gruset till kl. 23.30 ca.


Tisdag

Huja, huja den här tisdagen vill man helst glömma att den över huvud taget fanns, vilket hemskt väder regnet det bara öste ner och Tommy var så blöt om både skor och strumpor...för han var ute hela dagen i ösregnet och skottade grus. han fick över en hög som Fredrik ska hämta med traktorn och köra till Christer. Så nu är infarten klar, det blev jättebra han har breddat den lite oxå.

Och jag var glad att jag hade så mycket jobb med maten till onsdag så jag tyckte det var bra att det regnade den dagen och förhoppingsvis inte på onsdag.


Onsdag

      

Oj vilken härlig dag det kändes som att det var 3 solar som sken idag.

Vilken tur vi har som ska vår sommarfest med 21 personer just denna soliga dag. Vi lånade bord och stolar från skolan och dukade utomhus. Och när gästerna kom så var det strålande sol och knappt ett moln. Vi hade en bål och lite tilltugg ute i det gröna. Sen avnjöt vi en buffe som jag lagat och dom åt och tyckte det var jättegott. Och ändå blev det över en del, konstigt hade jag lagat för mycket kanske....

Buffen bestod av kycklingklubbor, fläskytterfile stekt i strimlor och sen kokt ihop med paprika, lök och kryddor, laxburgare, potatissallad, grönkålsfrittata, pannkaksrulle med tonfiskröra, petitchouxer med lax och räkröra, smördegsrundlar fyllda med grönmögelost, salami och hjortronsylt till dom, egen hemgjord korv som Tommy rökt, och även fläskytterfile som vi hade saltat in och rökt, köttfärslimpa, paj med brieost,soltorkade tomater, salami, lök , nötter och en äggstanning med ost, lite olika röror,  hemgjord tomatsås, hemkokt tomatmarmelad, sallad och hembakade surdegsbaguetter.

Efter detta serverades kaffe med drottningbakelse gjord i plastmuggar fiffigt så slipper man diska bara kasta i soporna. Det är ju praktiskt på sommaren när man har fester utomhus och använder papperstallrikar då spar man in en massa jobb med disken.

Det svalnar ju av på kvällarna tyvärr, men då förflyttade vi oss ner till vår eldstad där vi eldade några brasor och det  var så varmt och skönt där, och vi satt till ca 02.00 på natten och surrade och skrattade och det var en så himla rolig och trevlig kväll o trevligt sällskap. Och extra kul var det ju att Linnea som vi inte träffat på 3 år oxå var med. Och även Mats och Maij-Liisa var här och dom har vi inte träffat sedan förra sommaren, och Stockholmarna Helena och Lasse var ju så klart oxå med denna kväll och våra grannar Christer, Chatrine och Gunilla  från Stockholm(syster till Chatrine ) Thord och Birgitta med sin hund Kinda en svart labrador som är så mysig och hon hade sällskap av lilla valpen Sally (beagle) (Millas hund) oj,oj så söt hon är,  samt Hasse, Karin, Cilla Milla, Caroline,Tindra, Klara och Simon.

Tommy röjde bort alla bord och stolar på natten och även inne röjde vi undan det mesta.Det är betydligt roligare att vakna på morgonen när men har fixat undan det mesta.


 


                             



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards