keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 23 juli 2013

Älvsbyn, Färsk potatis och Bagarstugan

Av Chatarina Berglund - 23 juli 2013 17:02

Fredag

2013-07-19

Nu ligger jag efter igen med bloggandet jag förstår nte hur det blivit . Det är sommaren som gör att man har så mycket annat man vill hinna med men....vi vet ju alla att sommaren varar inte för evigt.

Idag var vi till Älvsbyn och handlade till nästa aktivitet vi ska anordna. Det var mycket folk i farten "Åppa Bojn"

Mer än vanligt. Vi fikade på Konditori Centrum Kaffe och en macka. Och satt och tittade på folk som strenade åt alla håll.

När vi kom hem blev det middagsplanering. Jag lagade något som jag aldrig gjort förr mämligen vårrullar av rispapper.Jag gjorde en fyllning med räkor, crab fish, gurka, morötter, ingefära, glasnudlar och kryddor. Sen lade jag rispappren i blöt i hett vatten ca 10 sek och fyllde och rullade ihop, sen stekte jag dom en stund och till det serverade jag sallad och en

dipsås gjord på fisksås, vitlök,chili, socker och vinäger. Allt smakade jättegott kommer absolut att göra det fler gånger.

Sen var det en lugn kväll med lite tv mm.


   



2013-07-20

Lördag

Idag var det inget strålande väder när vi slog upp våra ögon och tittade ut. Det blåste och var rätt kyligt. Över huvud taget har det varit en blåsig juli i år. Ibland har det blåst vita gäss här nere vid vattnet.

Jag spelade ju som vanligt V-75 och fick 6 rätt + en del femmor. Jag sprack på spiken nr. 3 i 3-e loppet tyvärr.

Blev inte förmögen men lite spelpengar. 643 kr. Ej att förakta.

Tommy testade att ta upp färsk potatis från vårt land och det fanns fina potatisar och när jag såg dom blev jag så sugen på matjesill, stekt senapsmarinerad strömmingsfile och kokta ägg och det blev middagen på lördag och fy faaaan ursäkta språket vad gott det var. Som omväxling på allt grillat man äter. Det var en riktig höjdarmiddag.

Senare förberdde jag för morgondagens aktivitet. Jag kokade en tomatsås och gjorde en kaebabrulle, en kebabsås och en efterrätt.


             


2013-07-21

Söndag

Lite bättre väder varmt och mindre blåst, oj så kom en liten skur och så kom solen , oj en skur igen men bättre än på länge i alla fall.

Vi har hyrt bagarstugan för pizzabak idag för några pitebor Tommys syster Kicki och hennes man Stefan och deras 2 tjejer Sofia med sin kille Mike från Sydafrika och Lisa med sin kille Stoffe. Sofia bor ju i Stockholm och Lisa och Stoffe bor i Kalmar. Det var så kul när dom var hemma i Piteå att vi kunde träffas alla en dag. Även Anna, Robin, Rasmus, Wilma och Ludde och Albin en kompis till Rasmus. Vi var sammanlagt 14 st.

Mike han pratar ju engelska och jag får tunghäfta törs inte prata även om jag förstår vad han säger så blir jag hypernervös. Det är ju löjligt , men så är det. Jag var orolig att jag skull hamna bredvid han när vi skulle äta och han skulle tilltala mig huja jag satt bredvid Anna haha och vi pratade bara svenska haha.

Jag gjorde 24 pizzadeagar på söndag förmiddag. Sen hackade jag allt som skulle var på pizzorna, salami, skinka, kebabrullen, champinjoner, tomater, paprika,lök,. Resten behövde inte hackas bara fyllas upp i pytsar som oliver, sambal oelek, ananas, ost mm.

Vi åkte till bagarstugan och dukade vid 14-tiden.Kicki och Stefan åkte till Storforsen först med sin familj det är exotiskt för Mike från Sydafrika jaa, även för Stoffe från Södertälje förstås ,och Kicki ringde vid 14 och sa att dom skulle åka från Storforsen då så beräknade dom vara här vid 15-snåret och det stämde.

Det var så trevligt och alla fick göra sina egna pizzor och det går ändå så snabbt för det är ju riktig varmt i bakugnen . Tommy hade eldat upp den sedan morgonen.Och alla tyckte det var jättekul dom hade aldrig tidigare varit med om detta. En mycket trevlig dag med Tommys släktingar det är ju mer sällan vi träffas. Mina släktingar träffar vi ju ofta och vi har bakat pizza många gånger i Bagarstugan.


   


 


               



 

     

Man blir aldrig för gammal för att gunga. Det var en väldig aktivitet i lekparken fast det inte var några små barn där. Dom vuxna gungade, åkte rutschkana och spelade fotboll. Kul!


2013-07-22

Måndag

En blåsig dag med vita gäss på Alträsket. Men ändå ganska varmt ute. Vi åkte till Storheden och köpte en ny kaffemaskin och en ny fritös.

Vi var på Trend Cafe och fikade en macka var och kaffe. Där var det full rulle.

Vi har en kaffe maskin men den har tyvärr börjat krångla. Om man laddar den med 8 koppar blir det bara 4 koppar kaffe. Vi köpte avkalkningsmedel igår och körde genom den några varv och det verkar bli bättre. Vi får se om den går att få till annars skickar vi ner den tillföretaget vi köpt den från. Vi har ju 2 års garanti.

Vi invigde fritösen med pommes och friterad fläskfile som jag hade lagt i en frityrsmet till det en sötsur sås som jag kokade, den blev god., och fritösen funkade jättebra och väldigt gott blev det.

Även Challe var över och fick smaka friterad fläskfile och han slickade sig om nosen så han verkade gilla det oxå. Och förkyld var han , jag tror det är kroniskt. Jaa, vi friterade ute så det är klart att doften spred sig till grannaen , men det var bara Challe som kom över och ville smaka. Haha

Sen blev det lite TV och sängen, och några sidor i min bok sen kom John Blund.


           




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards