keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 28 juli 2013

Ärtsoppa, Båttur, Grillad lax, Grillfest

Av Chatarina Berglund - 28 juli 2013 22:11

2013-07-24

Onsdag

En toppendag sol,sol,sol oj vad underbart att sommaren kommit tillbaka. Vi åkte en sväng till Älvsbyn för att handla några saker.

Sen när vi kom hem njöt vi av det fina vädret.Senare på kvällen serverades Ärtsoppa med punsch inne i byn. Kl 18.00var vi bjudna och oj,oj det var fortfarande väldigt varmt. Mycket god ärtsoppa var det och punschen var oxå god. Sen var det även pannkaor och sylt för den som ville ha det. För egen del hoppade jag över det. Sen var det kaffe och kaka.

En trevlig kväll.Det svalnar av på kvällskvisten,men huvudsaken att dagarna är fina.




2013-07-25

Torsdag

Oh,  ytterligare en fin dag med spegelblank sjö och jättevarmt. Vi packade picknickkorgen med mackor och kaffe för en tur på sjön med båten. Såna här varma dagar är det skönt att vara ute på havet. Jaa, så var det dax att hoppa i båten och ro ut en bit där det är lite djupare. Tommy startade motorn och vi drog det gick bra den gick så fint såå, en liten stund sen stannade den huja huja. Trist.Tommy provade dra igång den men icke behagade den starta. Nää vi rodde in till en vik i närheten. Där var vi sen några timmar och fikade och badade lite och det var jättemysigt, en riktigt fin  och hård sandbotten. Vi intog fikat där i viken och det var så gott. Sen när vi skulle ta oss hem igen provade Tommy att starta motorn igen oj, den startade direkt. Oj, så bra men ack så liten bit den gick samma visa igen stopp. Då rodde Tommy hem och det gick bra. Men svor och levde rövare över motoreländet som inte vill fungera. Och det hör till saken att den är några år gammal men den är som  ny för den har bara gått ca 2 timmar. Den har aldrig fungerat så bra. Jag sa till Tommy nu kastar vi den i sjön och köper en ny. Vi åkte hem och började kolla på motorer och båtar.

Jag hittade en fin båt med en motor på 8 Hk och han skulle ha 12 500 för det ekipaget. men naturligtvis var det en som hade tingat den så det sket sig.

Sen hittade Fredrik en på Heds motor som var i stort sett som ny. Det lät ju rätt bra.Vi funderar....

Vi eldade i vår eldstad och grillade korv och åt färsk potatis från vårt land och det var så himla gott. Och några grannar bl a Jennie och Krister dök upp och vi satt och surrade ute vid brasan till bortåt 00.30

Och Micke fyllde år så vi hörde att det var full rulle där med skratt och tjo och tjim


             


2013-07-26

Fredag

Än en dag med sol och värme. Vi var ute och skötte om våra odlingar vattnade och rensade ogräs. Senare kom Hasse förbi och kollade på båtmotorn vad det kunde vara för fel. Han trodde det var stiftet så Fredrik var i stan så han köpte ett nytt. Då kom både Hasse och Fredrik förbi senare på kvällen och böt stift och dom turades om att dra och dra och så startade den och gick en stund men så stannade den igen. Och sen var den tvungen att stå ett tag innan den startade.Sen var även Christer över och kollade och provade dra och han hade någon teori om att det var bränslefel.

Vi har verkligen engagerat i alla grannar i denna jäv...båtmotor. Vi har en tunna fylld med vatten så vi kan starta motorn i den. Men vi fick ge upp..

Till middag blev det lättgravad grillad lax med färsk potatis från eget land och en kall sås med creme fraiche , gräslök, dill, rivet citronskal, socker och kryddor samt en sallad till det . Mycket gott.

Sen satt vi ute i vår inglasning det var så mysigt börjar bli mörkt nu på kvällarna. Och då kom några grannar över och vi satt där och surrade om allt möjligt och vi skrattade väldigt mycket. Det var jättetrevligt. Och hips vips var klockan 02.30 Dax för sängläge.


       


2013-07-27

Lördag

En lika fin dag idag med sol, sol och åter sol. Varit ute hela dagen och fixat med blommor och blader. Tommy var tvungen att tesat motorn även idag och den startade men gick bara en liten stund så stannade den igen.

Då kom en annan granne som heter Gunnar och han funderade varför vi inte hade motorn på båten och var ue och körde. Jaa, vi förklarde ju situatonen. Karlar är ju som sagt väldigt intreserade av motorer så han började ju genast skruva och undersöka vad det kunde vara för fel. Och hör och häpna Gunnar lyckades hitta felet. Det var alltså flottören som var trasig. Det var bensin inne i den och det ska det tydligen inte vara haha. Så nu har vi beställt en ny flottör så då får vi se om den kommer att funka då hoppas...

På kvällen var vi bjudna på grillfest inne i byn hos min bror Mats och hans sambo Maija-Liisa. Det var massor med mat och gott var det och trevligt hade vi som vanligt.

Vi satt vid brasan när det svalnade av och tänk vad härligt det är med en brasa. Det är både värmande och rogivande.

Sen hemåt vi 00.30 och intog sängläge.


 

En mycket läcker kaka som Mats och Maija-Liisa had gjort....

   


2013-07-28

Söndag

Sov till kl 09.30 och solen strålade idag oxå. Fikade en god macka och kaffe. Sen har vi varit ute och vattnat våra växter man får vattna varje dag nu när det är så här varmt. Jag satt ute en stund nerevi sjön och det fläktade så skönt..men så helt plötsligt blev det lite fula moln och lite åskmuller, men det var bara en kort stund så hade blåst bort. men det blev inte lika soligt senare, men varmt i alla fall.

Anna, Robin, Rasmus, Wima och Ludde har varit i Skelleteå och campat med husvagnen. Åkte i torsdag och kom hem idag. Anna skickade ett foto på en öring som vägde 2, 2 kg en riktigt fin firre den hade Ludde fått när dom stannade i Jävre på vägen hem och fiskade. Bravo Ludde.

Vi grillade vår middag ikväll. Benfri marinerad karre med helstekta småpotatisar och en sås med soja, ättika, socker och en buljongtärning. God. Grillad majs, grillost och sallad. Mycket gott.

Och nu är det sängen som väntar och boken...



         


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards