keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 8 december 2013

Fredagsmys hos Karin, Pizzabak och hemmasöndag

Av Chatarina Berglund - 8 december 2013 19:15

2013-12-06

Fredag

Jaa, så var det fredag igen och veckorna bara springer i väg. I dag var det en rätt så fin dag med -5 på morgonen sen blev det lite kallare på em. Tommy har än en gång tömt gäststugan och gjort i ordning för våra gulliga hyresgäster som dyker upp då och då. Och det är ju Rasmus och Linnea som gärna kommer hit och sover över. Men man måsteju slå igång värmen dagen före så att det hinner värmas upp.

Och jag höll mig på insidan och förberedde en del för pizzabaket. Jag gjorde 2 kebabrullar, tomatsås och  kebabsås,

På kvällen var vi bjudna till Karin på middag. Det var vi, Kicki och Tobbe, Hasse och Fredrik.

Hon hade mycket god mat. Först en god drink med  goda tilltugg som ostbollar rullade i krossade pepparkakor mm.

Till förrätt var det en matjesillstårta, till varmrätt var det biffar , råstekt potatis, sallad och murkelsås.

Och till efterrätt Kaffe och ananaspaj. Allt var jättegott. En mycket trevlig kväll med massor av surr och flabb som vanligt när vi träffas.

Och vi åkte hemåt i mörkret vid 01-tiden.


   

Lördag

Vi vaknade rätt så tidigt på morgonen. Vi steg upp och fikade kaffe och en macka och det var så himla gott.Småfåglarna och även de stora var vakna och åt för fullt.

Vi hade pizzabak i bagarstugan kl. 18.00 Jag förberedde en del för den kvällen. Tommy åkte till bagarstugan och eldade så vi får varmtoch skönt.

Jag bakade en chokladkaka i långpannnan och så kokade jag en chokladfudge som jag glaserade kakan med.

Sen tog jag ut rundlar och dekorerade med lite olika små ganityr.Efter det ägnade jag mig en stund åt travet

som jag gör varje lördag. Och den här gången gick ju lopppet i Finland och hur lätt kan det vara då när man inte får 7 rätt när det är svenska hästar och kuskar . Hur kan man då tro att man ska få  7 rätt när det är finska hästar och kuskar. Och om man vet lite om de svenska så vet man nada om de finska, men man får väl chansa lite.

På em kom Rasmus och Linnea hit, Anna skjutsade ut dom. Det är jätteroligt så länge dom vill komma hit och sova över. Dom var ut och körde en sväng med skotern men det var ganska kallt tyckte dom så det blev inte så lång tur.

Jag fortsatte med pizzaämnena (degarna) jag gjorde 24 st . Jag gjorde även tunnbrödsrullar med räkor och lax mm.

Vi åkte till bagarstugan vid 17-tiden och dukade och förberedde en del .

Vid 18-tiden dök gästerna upp vi var 14 st som bakade pizza med massor av goda grejer att lägga på pizzan.

Kebabkött, köttfärs, tonfisk, räkor, oliver, skinka, tomater,paprika, ost, fetaost, grönmögelost, skinka, chorizo,

pepparsalami, kebabsås, tomatsås, champinjoner, ananas mm mm precis som på Take off ni förstår ju hur svårt det kan vara att välja. Vi gjorde alla olika pizzor både till form, färg och utseende, en del gjorde lite mörka pizzor på undersidan. Vissa gjorde inbakta och en del gjorde avlånga och vissa var lite kantiga, men trevligt hade vi och jättegott var det. Anton var med, men inte Justina hon svek oss, men vi förlåter dig. Rasmus och Linnea, Milla, Micke och Clara, Hasse och Fredrik, Christer och Chatrine, Cilla och Simon, Jag och Tommy. Och ej att förglömma lilla Sally var ju oxå med och hon är bara såå söt, och ni skulle se när hon sitter då är hon väldigt, väldigt söt. Lite tjuvaktig är hon oxå , men lämnar man en påse på golvet med grönmögelost i då får man nästan skylla sig sjäv när jag är i närheten tänker Sally . Hon gillade den osten skarpt..

Vi åkte sen hemåt på natten alla nöjda och glada över pizzakvällen.Och vi tackar för att bagarstugan finns så vi kan ordna sådana trevliga kvällar som vi har där. Tidigare i veckan har den oxå varit uthyrd , men inte för pizzabak utan mjukkaka på surdeg.


           

Söndag

Jaa, usch så kallt det var på morron -20. Vi sov till kl 9.00, och började med att göra en brasa i kaminen. Och sen fikade vi kaffe och mackor. Och vad fåglarna jobbade dom flög som härvelkors fram och tillbaka och hämtade frön och nötter. Det gäller att äta mycket för dom nu  när det är så kallt. Sen kollade jag travet för jag missade att se det igår eftersom vi var borta och jag hade 6 rätt och det gav 62 kr och 3 st inte blev man förmögen den här gången heller. 5-orna gav ingenting. Rasmus och Linnea  steg upp vid 10.30. Vi fixade fika åt dom oxå och sen pratade vi om lite av varje. Om skolan bl a.Rasmus går ju på bygglinjen nu

och han trivs och tycker det är kul. Dom snickrar för fullt. Dom hade byggt ett litet förråd till någon som hade beställt det. Och sen har han lagt klinkers och skurit klinkersplattor med en sån där skärare. Oj, oj vad han är duktig vår stora kille. Jag skojade och sa, att då kanske vi får leja dig till sommaren med lite byggnationer. Jaa, sa han och skrattade det går säkert bra. Det var ju inte så roligt att åka ut med skotern idag när det var så kallt.

Robin hämtade dom vid 12-tiden. Det blev så tomt närdom åkte, men kul att få ha dom här i bland. 

Tommy åkte till bagarstugan och städade där. Vi städade innan vi åkte hem de mesta. Det var bara golven han behövde göra. Och plocka med sig lite grejer som var kvar.

Sen har vi bara varit inne och latat oss hela dagen. Till middag åt vi potatissoppa med korv och ostsmörgås. Mycket gott med en värmande soppa i kylan. Sen i kväll har vi tittat på TVoch nu är kl 23.30 snart dax inta sängläge och några sidor i boken.



         


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards