keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 11 december 2013

Stadsresa, middag med Erikslundarna och Storheden

Av Chatarina Berglund - 11 december 2013 18:53

   Måndag

Burr vad kallt det var på morgonen när vi vaknade - 20 inte kul alls. Vi fikade och eldade och läste NSD som vilken vanlig morgon som helst numera. Härligt med dessa lugna mornar och slippa dra i väg tidigt.

Senare när alla morgonsysslor var gjorda . Då gjorde vi oss klara för en stadsresa bl a skulle vi hämta 2 paket på posten som vi beställt . Sen kom Tommy på att han behövde en sväng till Lueå han skulle köpa något speciellt lim och lite annat på Byggmax och detta vi gjorde. Vi var ju som vanligt på flera butiker Coop, rusta , ÖB med flera. En och annan julklapp har vi lyckats få till. Vi åt lite sen lunch på Coop restaurangen Bräckt lax med kokt potatis och en kall dillsås. Jaa, sämre har jag ätit.

Sen åkte vi hem och fixade en del småsaker i hemmet.

Sen tittade vi på Halv åtta, Drömkåken och morden i Sandhamn.

Sen var det sängen och boken..


 

Tisdag

Oj, vlken skillnad på temperaturen - 5 denna morgon kl. 7.00 Konstigt vad det växlar. Men det är skönt med -5 mot  -20.

Fåglarna jobbade för fullt med sin frukost och helt plötsligt var det 3 ekorrar på fågelbordet, och dom var ovänner skrämde varandra hela tiden och även småfåglarna var dom arga på.

Och när jag tittade ut lite senare när det ljusnat var det nog samma 3 ekorrar som sprang runt i en tall och ner och upp och runt och jagade varandra. Dom är väldigt snabba . Jag försökte filma dom men jag hann knappt med.

Ena stunden var dom högst upp i tallen nästa sekund var dom längst ner. Detär rätt kul att titta på dom små liven.

Tommy var ute fixade med snön och han var även upp till soptunnorna och skottade där.

Jag gjorde en stor form med sjömansbiff och en sallad och så åkte vi ner Erikslundarna och bjöd dom på middag . Och det var uppskattat för Anna jobbade till kl 16 och då hade vi middagen klar och dukat färdigt.

Anna hade bjudit på fika på jobbet och hon hade över drottningbakelse som hon på till kaffet.Jag åt inte för det där söta är ju inte min grej.

Vi tog medTommys dunjacka som jag tvättat, men vi har ingen tumlare så vi  fick tumla den hos  Anna , perfekt.

När vi åt så frågade Anna hur Ludde hade haft det i skolan för dom hadeju nobeldagen vilket innebar att grabbarna skulle ha skjorta och slips. Hupp sa Anna hur knyter man en slipsknut. Wilma sa, det fixar jag . Robin jobbade, annars hade det inte varit några problem. Jaa, Wilma gjorde så gott hon kunde och  Anna drog upp knuten  där den skulle vara och  drog ihop den, bra tänkte dom vi fixade det.

Då berättade Ludde, att Urban en lärare hade undrat vad han hade för konstig slipsknut. Men Ludde visste väl inte riktigt hur den skulle vara , men han tyckte att det köndes konstigt för den stod som ut och åkte ner hela tiden. Vi höll ju på skratta på oss allihop. Det var ju rätt kul. Och vi undrade om dom en 3-rätters lunch, men det hade dom inte, men 2-rätters fick dom. Och sen fick dom gå tillsammans med sin bordsdam respektive bordsherre in i matsalen. Jaa, barnen får tidigt lär sig att föra sig på rätt sätt..haha. Rasmus var på träning , men han kom hem så vi hann i alla fall träffa han oxå. Och Wilma hn skulle plugga för hon hade ett prov på onsdag och 2 på torsdag. Dom har mycket prov. Hon är så duktig den tjejen hon har A på många prov. Både svenska , engelska och spanska. Och även i andra ämnen . Jaa, det var några timmar med mycket skratt och kul var det.

Sen åkte vi hem och såg på TV halv åtta, äntligen hemma mm.

Och sen sängen och boken ...


 



Onsdag

Denna morgon när vi vaknade var det +7 grader. Vi steg upp redan 6-tiden och fikade som vanligt en macka och kaffe.Gott var det och NSD plöjde vi genom och koll på våra utevänner hade vi oxå dom jobbade på som vanligt.

Det är inte bra när det blir sådana här snabba väderomslag. Det blir ju så halt så man får verkligen hålla tungan rätt i mun så man inte drattar omkull. Det händer så snabbt.

Vi åkte till stan strax efter 9 på morgonen för jag skulle till frissan 9.45, oj så skönt att får bort en del av barret. Det blir bara för mycket så fort. Efter det åkte vi till Storheden för att kolla på lite julklappar. Våra barnbarn har inte så mycket dom önskar sig det är mest pengar dom vill ha. Jaa, Wilma har väl önskat en del så med henne är det lite lättare. Vi fick ihop några saker i alla fall. Tommy köpte en ny jacka.

Vi träffade Ture och Birgitta så vi var på Trend cafe och fikade med dom. Tommy och jag fikade en varm toast.  Det var trevligt att träffa dom och sitta och surra en stund.

Vi åkte hem vid 16-tiden och sen blev det att packa upp det vi handlat och sen lite TV-tittandehalv åtta, Bonde söker fru mm.

Och nu är kl   drygt 22.30 och än ska vi inte gå och lägga oss.

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards