keckes matblogg

Alla inlägg den 15 juni 2014

Av Chatarina Berglund - 15 juni 2014 12:12

 Fredagen bjöd väl inte på något strålande väder precis, nää lite blåsigt och bara 7 grader på morgonen burr. Även om solen visar sig så är det ändå kyligt i luften.Är detta den svenska sommaren så som den ska vara eller...förra veckan fick vi känna på hur sommaren kan vara men ack så få dagar. Men nog om detta det blir väl bättre förhoppningsvis. Tommy var ute hela dagen och klippte gräset och körde grästrimmer och fixade så fint på tomten. Jag var inne och förberedde för middagen i kväll med våra grannar och Hasse.

Jag bakade frallor och pavlovamaränger med chokladcrisp. Till förrätt gjorde jag en rundel av fralla med gravad oxfile, basilikasås och sallad. Till varmrätt åt vi sjömansbiff, sallad, marinerade rödbetor med blomkålssallad och hembakta frallor. Till efterrätt en pavlovamaräng med en kokt smörkräm, grädde , hallon och garnerad med blockchoklad och kaffe till det. Dom tyckte maten var god.

Vi hade en trevlig kväll med en hel del surr och skratt. Caroline hämtade Zamira deras katt och det gick bra med Molly och Zamira dom brydde sig inte så mycket om varandra. Zamira hon håller sig på höjden för att vara på den säkra sidan. Dom kanllade hemåt vi 24-snåret och vi plockade undan eller rättare sagt Tommy plockade undan och jag och Molly kröp ner i sängen.

Lördag var Tommy ute och fortsatte med tomten körde trimmer och fixade lite annat smått och gott. Våra grannar Jennie, Krister och deras barn Jonatan, Viktor och Sanna samt hunden Enzo var  ut till sin stuga och klippte gräset. Jennie kom över med hunden för att Molly och han skulle få träffas och Molly skällde ut han totalt och Enzo var kopplad och Molly var på altanen och där har vi ett räcke och en grind så Molly kunde inte ta sig ut. Enzo är väldigt skvätträdd och det är ju Molly oxå och det är ju viktigt att dom får träffas och vi vet att det går bra när dom ska bo här under semestern och träffas varje dag. Tommy tog koppel på Molly och Jennie tog Enzo i koppel och dom gick en promenad på vägen och dom skällde på varandra först men efter en stund då gick det hur bra som helst Enzo markerade och även Molly gjorde samma och sen när dom kom tillbaka släppte vi lös dom så dom fick springa och busa och  det gick bra men Enzo är ju så mycket större än Molly så när hon kände sig trängd då skrek hon fast än Enzo inte hade petat i henne men då stannade han och stod bara och tittade på Molly och han fattade då att när hon skrek så betyder det att han ska sluta och det gjorde han oxå. Så det kommer nog att funka dom får träffas nästa gång dom kommer ut oxå så ska det nog gå bra.

Jag ägnade mig åt V-75 som vanligt ett system till de 3 C-na och ett till mig själv. Jag fick 6 rätt på båda systemen C-na fick 731 och jag fick 960 kr. Jag hade gjort en rad och då blev det 900 kr och det var ju för dyrt så jag tog bort en del hästar i 5-e loppet hade jag 3 hästar först bla 12-an som vann men sen ändrade jag mig för det kostade för mycket och spikade istället 13.Men hade jag vetat det jag vet nu att jag skulle fått 7 rätt på min förtsa rad så hade jag spelat den även om det kostade 900 kr för jag hade fått tillbaka ca 30 000 men så är det med spel man gör alltid fel. Men nya tag nästa lördag med lite spelpengar..... Till middag åt vi lax som jag rimmat några timmar och sen grillade vi den på skinnsidan till det åt vi färskpotatis, sallad med vitkål, paprika och lök, skarpsås, hollandaisesås och grillspett med paprika, tomater, lök och grilluomiost. Det var jättegott.Sen tittade vi förstås på travet V-75 frå Boden där det var 10 853 besökare tänk vilken folkmängdsökning i lilla Boden...

Titta vilka söta skor jag fick i present med en vacker blomma i men storleken är nog i minsta laget för att jag skall kunna ha dom på mig...


 



     

    


     

     


 

            

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards