keckes matblogg

Alla inlägg den 4 januari 2015

Av Chatarina Berglund - 4 januari 2015 17:43

Jaa, nu har det gått 4 dagar in på nya året och fortfarande har vi ingen riktig vinter, men desto fortare blir det vår..Det är mest helgdagar den här jul och nyårshelgen. I mrgon är det dax igen då är det trettondagsafton och tisdag trettondagen men sen är det slut då dröjer det till påsk innan det blir några helgdagar mitt i veckan.

Och skolan börjar på torsdag då har barnen slut på lovet oxå. Då är det en kortvecka sen är det helg igen, men sen är alltsom vanligt igen.

Rasmus och Linnea åkte hem i fredags och Rasmus han är så förkyld och hostig och rosslig och det har suttit i rätt länge. Det är någon envis virus förmodligen.

På fredag var det lugna gatan vi åt vårrullar med sallad och sötsur sås, jättegott

Jag gör kinesiska pannkakor som man bara steker på en sida och dom innehåller bara ägg, vatten,vetemjöl och salt sen fyller man dom med en köttfärsröra och rullar ihop och penslar med olja och lite riven ost och gräddar i 225 grader i ca 15 minuter. Enkelt och gott.Och en sallad till det.


 

Lördag var det ju dax för V-75 igen 2 system men aj,aj illa gick det bara 4 rätt inga pengar så 2015 började dåligt men vi får hoppas att det blir bättre.Hur man än läser om hästar och kuskar hjälper det inte och inte vet experterna bättre heller..Ja,ja vi tar nya tag på lördag igen. Och skönt att det kom lite snö på den här isgatan som var det funkar i alla fall att gå ut utan att drulla omkull nu.

Till middag åt vi plankstek på mitt sätt utan planka för jag har tappat bort mina plankor i någon flytt förmodligen eller...Ska investera i nya till nästa gång vi ska äta plankstek..Men det gick bra även utan plankor..Det smakade bra. En lugn kväll med lite TV-tittande efter middagen. Bl a Postkodlotteriet med en från Luleå som var med och tävlade...


   

I dag söndag - 5 grader och en vacker dag har det varit med en snabb solnedgång men ack så vacker...

Vi har sett lite skidåkning och varit riktigt lata i dag skönt et oxå ibland. Till middag lagade jag en soppa med potatis, lök, vitlök, paprika och korvtärningar och till det ostmackor mycket gott..

Vi tittarjust nu på Owe Thörnqvist som har fyllt 85 år och vilka låtar han har gjort såna fyndiga texter med mycket humor..Han är fantastisk...

166 dagar till midsommarafton...Dagen har redan blivit ca 12minuter längre sedan nyårsafton härligt..

Karin ringde från Chile i går och hon hade det jättebra runt 30 + och sol. Hon sa att det är tur att dom har poolen så dom kan svalka sig när dom vill..Dom skulle åka till Valparasio och sova över där en natt och sen skulle dom till  ett annat ställe oxå på en liten utflykt...


      

 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards