keckes matblogg

Alla inlägg den 11 januari 2015

Av Chatarina Berglund - 11 januari 2015 22:45

Fredag vaknade Tommy redan kl 05.00 och hade så väldans tandvärk fortfarande han hade knappt sovit på hela natten och han bestämde sig för att åka till tandläkaren igen och be dom kolla för annars skulle han ju få gå med värk hela helgen och det är inte kul..för jag tyckte så synd om han för man vet ju hur det är även om det är väldigt länge sedan jag hade det så glömmer man aldrig..Han gjorde sig klar för att åka men så helt plötsligt sa han det bara kligade av och slutade värka och han hade inte tagit någon värktablett sedan kl 1.00 på natten..Förmodligen så hade väl någon nerv inte riktigt varit död men dog kanske då eftersom det släppte så han beslutade sig för att inte åka..

Den 9 januari i dag och då skulle min svärfar ha fyllt 91 år om han hade fått leva men jag hoppas att han fick en bra födelsedag med svärmor ovan där..

Han hade en hel del snöskottning att göra men som tur är har han snöslungan och han tyckte det var bara roligt med snöskottning nu när han inte hade tandvärk..Jag var inomhus och skötte om insidan med tvätt och tömning av diskmaskinen mm och lite förberedelse för middagen som vi hade bestämt skulle bli Sushi..Oj vilket pillerjobb och många råvaror. Bara riset ska sköljas flera gånger och sen ska det stå  täckt med vatten helst flera timmar och sen ska det kokas inte för länge och inte för kort tid utan lagom och det gick bra sen ska det kallna och kokas en lag på risvinäger, socker och salt och sen ska det kallna och blandas ner i riset. Och laxen lättgravade jag den ena med salt, socker och peppar och en bit med salt, socker , limeskal och pressad lime. Jag gjorde även en blandning med musslor, räkor, ingefära, paprika, vitlök, lime,fisksås  och socker. Stekte oxå 2 japanska omeletter som jag fyllde med ris, lax, gurka, paprika mm eftersom vi inte gillar noribladen att rulla in riset i det smakar för mycket gräs. Och så gorde jag några riskuddar med lax och gurka och lite dekorationer av smalt strimlad gurka och morötter samt paprika och lite gurkrosor försöke jag mig på men dom blev väl inte så vackra men.. måste träna lite mer..Även en rulle med bara ris som jag fyllde med  lax, gurka, paprika mm och lite majonäs satte jag oxå på en del. Sen satte vi själva på Wasabi när vi åt för att bestämma hur mycket man ville ha av den starka varan. Tommy råkade lukta på innehållet och han sa oj det öppnade upp högt upp nästan till hjärnan kändes det som, bättre än näsdroppar.

Oj, vad mycket sushi det blev hade kunnat bjuda in massor men det får bli nästa gång. Vi blev mätta och gott var det och mycket blev över..Bra att veta tills nästa gång att man gör mindre mängd.

Sen blev det lite TV-tittande och sängen och boken ..


         

Lördag vi vaknade vid 8.30 och steg upp och fikade en macka och kaffe och läste NSD och nu händer det hemska saker varje dag det är mord i Karungi, och en som hade strypt sin mamma i Luleå och ett mord i Kalix och  på Erikslund var det skottlossning  vad är det som händer i samhället med människorna som blir så galna. Det är skrämmande vars ska detta sluta..Huja,huja.

Sen blev det mera snöskottning för Tommy för det hade ju kommit en  hel del till nu får vi all denna snö som vi saknat...Men nu behöver vi inge mer..

Jag ägnade mig åt V-75 som vanligt på lördagar men nu har turen svikit mig för ett tag bara 4 rätt men hoppas att turen återvänder igen. Och sen när man såg banan på TV då får man vara glad att dom över huvud taget hittade till mål med all snö och blåst och och så mulet så man såg knappt hästarna. Hela södra Sverige hade ett ruskigt väder i går ...

Till middag blev det hemgjorda hamburgare som jag malde färsen till själv av högrev och till det smalt strimlad potatis stekt i olja i ugnen med kryddor och dom vart så krispiga och goda. Serverade dessa hambisar med stekt lök, tomater, cheddarost, dressing och allt smakade jättegott.

Sen lite TV-tittande postkod och Stjärnorna på slottet en lugn kväll och en god bok när vi lagt oss och just nu läser jag Stalker av Keplin och den är så spännade att man törs knappt släcka lampan. Alla keplers böcker är lika spännande man vill bara sträckläsa dom. Jag kan  verkligen rekommendera dom..


   

Söndag vaknade vi vid 8.30 och fikade som vanligt kaffe och en macka men ingen NSD men vi har så trevligt att titta på utanför köksförnstret med alla dessa små liv som jobbar för maten och kämpar i snön..Och kallt är det oxå -17 burr...Anna ringde och hon ville beställa palt någon dag för hon var så sugen. Vill ni ha palt i dag, nää s Anna inte behöver du göra det i dag. Joo. men jag kokar så gärna palt i dag och då bestämde vi att vi skulle ta ned palten och äta tillsammans med dom. Så det var bara sätta igång med potatisskalning och ta fram fläsk och tina och tärna och  fort är det gjort. Att koka palt är egentligen enkelt för när  den väl  ligger i grytan då har man en timme på sig att röja och  diska undan allt. Jag gjorde 23 paltar och dom var klara vi 16.30 då tog vi pannan från plattan och åkte ner till Erikslund och Anna hade dukat allt klart och palten var fortfarande riktigt varm när vi kom fram så det var bara sätta sig till bords och käka.Jaa, de smakade gott tyckte alla och Anna hade kokat färks lingonsylt oxå. Sen var det kaffe på maten och sen kände man paltswimen kom på besök.Några trevliga timmar tillsammans med familjen med mycket skratt och glädje...

Vi åkte sen hem och tittade på TV Så ska det låta bl a och sen bloggade jag och när jag hade skrivit nästan klart så försvann internet och jag blev utkastad, allt borta man blir såå vansinnigt arrrg så man måste skrika rakt ut...

Och då ides jag inte börja om i går kväll därför blir det nu i stället...

Och så var det repris på Antikrundan som vi missade i torsdags för då var det ju Mästerkocken på 4-an.

Men det gick ju bra att titta på reprisen mellan 23.45-00.45 och sen sängen och några sidor i boken till  kl 02.00 och sen sova några timmar...


 

På morgon vaknade vi kl 7.00 och Tommy steg upp och kollade graderna - 24 burr nää sa jag idag ligger man kvar i sängen, men nää man måste ju upp och dricka kaffe och äta en macka och läsa NSD.. Men inte vill man vara ute i onödan heller. Hunden har oxå varit mest inomhus en snabb sväng ut för att göra sina behov men fort in och kurat ihop sig på soffan och sovit väldigt mycket det är som att djuren oxå känner på sig att det är kallt och då är man inomhus helst.

Vi har inte gjort så mycket mest suttit vid datorn och vid TV-n-

Fredrik kom hit med en karta ägg som han varit och köpt i hönseriet och det var jättebra för vi hade inte så många kvar och ägg kan man inte vara utan..

Till middag blev det strömmingsflundror fyllda med kaviar ,lök och dill, potatsimos , råa strimlade morötter och ett smör med dill och kaviar.Mycket, mycket gott..

Nu blir det lite TV-tittande igen halv åtta mm och kl 23 är det 3-je delen av serien om kvinnofängelset Wentworth en mycket bra serie som sänds i 10 delar helt klart värd att titta på, lite sent men vaddå pensionärer behöver ju inte ha några tider....

     

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards