keckes matblogg

Alla inlägg den 8 januari 2015

Av Chatarina Berglund - 8 januari 2015 17:35

När vi vaknade i går vid 7.30 och satte oss vid köksbordet för att inta frukosten då helt plötsligt sa jag till Tommy

i dag dansar vi ut julen och han tyckte som mig. Nu känner ja att ljuset börjar återvända och då är det skönt att få

bort alla tomtar, stjärnor och ljusstakar mm..åtminstone inomhus ute kan det få vara kvar längre.

Och så blev det vi plockade undan allt och det kändes så skönt. Det är roligt att plocka fram men oxå kul att plocka bort. Men det där med dansen det blev då inge vidare och inte blev det någon sång heller. Jag försökte medTommy att vi skulle dansa ut julen och han tyckte det lät så himla jobbigt att börja dansa ut alla grejerna han föredrog att bära ut dom på vanligt sätt i kartonger. När vi var små då hade alltid mamma julgransplundring med barnen i byn och vi dansade runt granen och sjöng för full hals sen fick alla barn en påse med godis och gott fika. Men vi hade då inga godispåsar heller på våran plundringsrunda..nää ni ser det var bättre förr.

Men skönt var det att ha det gjort.Sen städade vi lite grann efter plundringen för det blir ju alltid lite skräp och sånt..Tommy hade lite molande tandvärk i går kväll och i natt sov han lite dåligt och han var till tandläkaren och drog en tand dagen före nyårsafton för då hade han oxå tandvärk. Och nu var Tommy så säker att tandläkaren hade dragit fel tand så han åkte ner i morse igen på tandlaget och fick komma för nästan på en gång men nog hade han dragit rätt tand men den här var det ett hål i och den var tvungen att rotfyllas så nu rensade han den och sen får han ha den så i 4 veckor och då ska han dit igen och det hör till saken att Tommy är vansinnigt rädd för tandläkaren. Så han tror ju alltid att han ska dö när han går dit...men han överlevde för han kom hem vi 10-tiden men då var han bedövad men sen har han haft ont sen bedövningen släppte så nu tar han någon värktablett då och då.Men jag minns inte det är länge sedan jag rotfyllde men det kanske är så att man har ont men han säger att det gör ondare nu än i morse när han for.Han kan ju inte ska gå i 4 veckor och ha ont men jag säger åt han att då får du far ner i morgon igen och be han kolla, men då blir han ju såå nervös så han vill ju helst inte höra talas om det. Men det kanske är bättre till i morgon får vi hoppas.

     

Till middag i går åt vi stuvade makaroner, köttbullar och rårivna morötter..mycket gott..

Vi har varit en sväng ner till stan och handlat idag och vattnat blommorna hos Karin en sista gång innan hon kommer hem. Och vilket snöväder det blev medan vi var i stan och det snöar fortfarande rätt så mycket.

Så det blev vinter i år oxå som vanligt är..fast lite sent. Men vi hinner ju ha den ändå nog länge..

När vi kom hem så lagade jag middag och idag blev det rester från julskinkan jag skivade den tunt och fyllde med äpplen och mandelflisor rullade ihop och la i en form sen blandade jag grädde, chilisås, lök, paprika,äpple svartpeppar och lite worcestersås och hällde det över skinkrullarna och in i ugnen 200 grader (varmluft)på

ca 20 minuter och till det kokt potatis och gurka och tomater. Det var faktiskt riktigt gott..

När vi var och handlade hade dom så fina blommor på Kvantum den hette Vresia så jag var tvungen och köpa en.

I kväll blir det lugnt med lite TV-tittande..mm Kanske en tidig kväll vi sov lite dåligt natten som var..vi får se..

Vi hörs snart igen..

Och bara 162 dagar till Midsommarafton  och det är 4 min längre ljust idag jämfört med gårdagen...


     

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards