keckes matblogg

Alla inlägg den 21 april 2015

Av Chatarina Berglund - 21 april 2015 18:30

Jaa, nu var det dax att berätta om de senaste dagarna sen jag bloggade förra gången..Vi har varit hemma hela helgen och

vi har varit ute en hel del och städat lite smått för vi har sommar nu på tomten och Tommy har till och med krattat ihop några högar , härligt när man får börja med lite vårarbete..Och landvak har även om den är liten så börjas det nu men isen är fortfarande tjock längre ut för vi såg några som var ute och fiskade i lördags och dom borrade och

man såg på hur djupt borren var nere att isen är tjock fortfarande , men det går fort när det väl sätter i gång. Tommy han körde ut till Lillholmen  med skotern för sista gången den här säsongen för att hämta vår Murrikka som vi hade lämnat där. Vi kan ju behöva den innan båtsäsongen för annars hade vi inte fått hem den före vi sjösätter båten..Nu har han kört upp skotern för den här säsongen.

På fredag åt vi tapas till middag heta räkor med vitlök, stekta kryddiga korvslantar med färska champinjoner,

marinerade oliver, fiterade bläckfiskringar, friterade chili chees balls , dadlar fylld med paranötter och omlindade med bacon och gratinerade iugnen och hembakt baguette, mycket gott..

       

Det är en härlig tid nu...vi hade en pyroman på området i lördags som brände ner en boda men det var inte vår boda utan det var en granne längre bort som ville bli av med en gammal sovboda och det var inga problem för en pyroman...På lördag ägnade jag mig som vanligt åt V-75 en del ni vet med alla dessa kuskar och hästar och snart kan man inte lita på någon kusk men jag fick 7 rätt på mitt system 1273 kr ingen stor utdelning

 men man får vara nöjd ändå. På 3 C-na 6 rätt och ingen utdelning. Nu har vi haft 6 rätt flera lördagar men utdelningen har varit blygsam...Ja,ja nya friska tag nästa lördag..

Till middag lagade jag ugnstekt benfri kotlettrad som jag marinerade och även sprutade in marinad i den med marinadsprutan och stekte den i 4 timmar i 100 graders ugn, och till det potatisgratängen god sås och sallad mycket, mycket gott och mört och saftigt kött.'


     

I söndags var det en ljuvlig dag då var vi ute hela dagen och planterade potatis i mjölkpaket , lite olika fröer tomater, dill, persilja koriander, ruccola, anemonlökar mm. Det är så varmt i växthuset på dagarna runt 30 -35 grader men det kyler ju av på kvällen en hel del...Vi satt ute på altanen och fikade fast det blåste en hel del men det var den vinden då vi har lä på vår altan..skönt och fåglarna sjunger så vackert..rök

Till middag gjorde vi varma mackor med rökt sidfläsk, svamp, dill och ost jättegott var det oxå...och en sallad till det..

           

Måndag då var det mulet från morgonen men det spricker upp på dagen och blir sol vi åkte en sväng till Luleå för Tommy skulle köpa sig en ny kavaj för vi ska ju på 40-årsfest på lördag då fyller vår Anna 40 år tänk att det gått så många år det känns som nyss...Och han köpte en kavaj som passade perfekt och ett par nya jeans oxå..

Till lunchmiddag blev det en macka och kaffe på Trend Kafe..

Tisdag idag har vi varit ner och handlat några saker och hämtat ett paket som Tommy beställt och det var även mulet denna morgon men vid 12-tiden sprack det upp och blev sol och jättevarmt +14 grader och lika skönt på vår altan med lä och riktigt soligt..Precis nu när jag tittar ut så är det 2 svanar här utanför på isen eller där dom står är det vatten och Molly hon hoppade upp i fåtöljen för att hon ville oxå titta på dessa stora rackare. 

Till middag i dag blev det en potatis och löksoppa med paprika, vitlök och lite starka korvar med chili mm och till det ostmackor mycket gott.. 


       

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards