keckes matblogg

Alla inlägg den 30 mars 2016

Av Chatarina Berglund - 30 mars 2016 18:45

Då var det dax igen att blogga om  påskhelgen som har bjudit på ett bra väder med en hel del sol men även en del moln men varmt har det varit med +grader även på nätterna. Och massor med folk har det varit här på sjön, runt omkring i stugorna och en del fiskare har oxå provat på att dra upp dom stora fiskarna men vad jag hört så har det inte varit något lysande hugg av fiskarna. Hasse fick en stor gädda på 5 kilo så jag fick en rejäl bit som han

fileat så den ska vi smörsteka någon dag det blir mums...och det där med fisket är ju en hel vetenskap nu finns det ju sånt man sätter på kroken eller reven eller var man nu sätter det en grejsom blinkar rött eller grönt som tydligen ska locka fisken till att hugga. Barbro hade köpt såna som dom skulle prova och då sa Hasse att om jag har den gröna då kommer dom och simmar direkt till mig och hugger på min krok men om då Barbro har den röda då stannar väl fiskarna och tror att det är stopp eftersom det är rött så då blir det ingen fisk haha . Tänk förr då gjorde pappa metspö till oss av sälgbuskar och en rev, krok och flöte och mask förstås och vi fick då fisk på det.Men dagens fiskar vill ha det senaste blingblinget dom hänger med i modet på sitt sätt. Massor med skotrar har perforerat sjön med spår och det är bara roligt när det är mycket folk ute och kör och även en hel del skidåkare har varit ute och motionerat det är ju mer ovanligt att man ser skidåkare nu för tiden. Lillholmen har varit väldigt populär under påsken det är bara synd att det finns en del som måste sabotera och förstöra och det är ju synd för den bakvalen som vi har där har funnits i många år och det är ingen som har förstört något på alla dessa år men nu är det någon som varit där och brytit sönder en bräda i taket så det kommer att läka in där och det är ju väldigt onödigt och varför man kommer på att göra såna idiotiska saker när man kommer till ett sånt ställe som alla får använda och då bör man ju inte förstöra det fina som finns..Hoppas dom som gjort tänker till och kanske åker dit och fixar det. Såna som gör så har inte där att göra.

I övrigt så har vi varit ute en del och njutit av solen och inne har jag oxå varit en del och fixat mat i lördags då hade vi gäster  och vi började med en drink och lite tilltugg i stället för förrätt och sen blev det ärtsoppsmiddag med punsch och ärtsoppan var jättegod tyckte gästerna och det var lite sting i den och det var absolut inget fel på punschen heller med hembakt surdegsbröd, hårt bröd och ost så var middagen riktigt fulländad. Till efterrätt blev det ett glas som jag lade  krossade ballerinakex, varvat med baileysgrädde och chokladgrädde med apelsinsmak gästerna tyckte även att dom var jättegoda. Anna och Robin har ju varit i sin stuga   hela helgen och dom var bjudna till våra grannar på påskafton Sarah och Nicklas som har stuga här på området så då tittade tjejerna Sarah,Anna och Maria förbi en sväng och surrade med oss. En trevlig kväll med mycket surr och mycket skratt. Kl 02.30 då hdde vi ju ändrat till sommartid intog vi sängläge  efter att vi hade röjt undan allt och packat diskmaskinen.


     


       

På påskdagen då var Anna, Robin och Ludde här och åt påskmat den övriga familjen var inte här då tyvärr Rasmus och Linnea var i stan och Wilma och Oliver var i Sävast hos Olivers föräldrar så är det med ungdomarna det är svårt att få det till att passa alla samtidigt. Men det var trevligt i alla fall och träffa en del av familjen. Och mat blev över så jag skickade en hel del med dom hem så får dom andra smaka oxå och jag och Tommy behöver inte ha en massa rester. Sen tittade vi på TV och jag spelade faktisk bingolotto och vann en ny lott det var allt.


         

På påskannandagen då var vi ute hela dagen och det var lite dis först men sen sprack det upp och blev strålande       och varmt. Till middag blev det stekt entrecote, klyftpotatis, pepparsås och stekta grönsaker mycket gott. Och en lugn kväll med halv åtta hos mig , reseprogrammet och 30 grader i februari.

I dag är det alltså en vanlig tisdag och Tommy har varit i huset hos Mats och jobbat och jag och Molly har varit hemma och vi var ute en stund och hon fick busa och springa runt på isen men det är lite löst nu när hon springer på sidan om skoterspåren då åker hon ner men det ger extra motion.

       

Framme vid tisdag då var Tommy i Mats hus hela dagen och fixade och vi var hemma och höll ställnigarna och Molly och jag var ute men det blåste lite kalltute på isen.Till middag blev det pytti panna på rester med stekta ägg och rödbetor smakade oxå bra.


     

I dag onsdag var det lite grått från morron vi har varit en sväng till stan  för jag hade tid hos frissan 10.30 och så skulle vi handla en del. Efter vi kom hem åkte Tommy till Mats hus och fortsatte sitt projekt jag och Molly var hemma och städade lite grann och sen var vi ute en stund och njöt av det fina vädret det sprack upp senare och blev riktigt skönt jag satt ute en stund ocn njöt av solen. Molly sprang ner på isen men det är lite löst på en del ställen när hon springer på sidan av spåren. Fler fina dagar vill vi ha och gärna lite kalla nätter så det fryser på det vor det ideala så det blir hårt så man kan promenaera på isen än ett tag. Det har varit några skotrar ute i dag oxå och några fiskare vid Lillholmen var det.

Tommy kom hem vid 17.15 och då blev det bara pizza en färdig stenugnsbakad från Willys en sån där med extra

allt kebab med en påse med vitlökssås som man sätter på sen den är faktiskt riktigt god för att vara en färdig frusen pizza.

 

Nedan bilder från Rörtjärn ett fint ställe som besökts under påsken...

             

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards