keckes matblogg

Alla inlägg den 1 maj 2016

Av Chatarina Berglund - 1 maj 2016 19:30

Jaa nu är det dax att blogga om den senaste veckan som har varit så där vädermässigt ialla fall.

Onsdag var en väldigt trist dag med spöregn hela dagen till 20 på kvällen. Vi åkte en sväng till stan och handlade åt oss själva  och vi handlade även till Valborgsfirandet som vi har i Byagården. Det var trist att stiga ur bilen i spöregnet. Kvantum har ju byggt om och vilken butik dom har väldigt stor och mycket varor och svårt att hitta numera när man inte handlar där så ofta. Det är synd att det är så trångt när man ska parkera och just framför ingången där det är ett övergångsställe som folk strenar över som yra höns.

Men det gick i alla fall bra och sen åkte vi även en sväng på Dollar och sen hemåt och höll oss inomhus för att slippa regnet.

Till middag åt vi pytt i panna med stekta ägg och rödbetor och det smakade såå bra.

   

   

Det forsade i diket efter Alträskvägen när vi åkte tillstan och vattnet rann nästan ut på vägen

Torsdag då var det -0,2 grader  Hasse och Tommy var till skolan och sågade ner en gran som dom sedan kapade kvistar på och slängde på brasan och höst upp satte dom toppen på granen så det såg ut som om granen växte upp genom majbrasan. Och det blev ju riktigt kanonväder under dagen.

När dom hade gjort det då åkte vi en sväng till Älvsbyn och handlade lite som vi glömde när vi var till stan.

Sen åkte vi hem och då var det så härligt på Altanen så vi satt ute en stund och fikade.

Sen grillade vi hamburgare till middag med bröd och alla de vanliga  tillbehören.Och det smakade bra.

 

Fredag då var det lite växlande väder med sol och moln och då passade de  bra att vara inne och baka till fikat i Byagården och även en del till lotteriet. Tommy och Hasse var vid byagården och ställde i ordning sittplatser och eldstäder för Valborgsfirandet. Och jag bakade Hönökakor 22 st. Och sen gjorde jag en kaka i långpanna med vaniljkräm och den var tydligen så väldans god så att den skulle jag kunna ge recept på om någon önskar. Och sen blev det chokladmuffins med kolasmet uppe på. Jag kokade även  tomatmarmeladmed ingefära och apelsin som jag skänkte till lotteriet.Och till middag åt vi en rulle på fläskkött som jag kryddae med rosmarin, persilja, salt och peppar och stekte den i ugenen i 150 grader i ca 3 timmar och till det gjorde jag egna pommes och fyllda halva tomater, pepparsås och en sallad. Oj, vad gott det var.

   

         

Lördag Valborsmässoafton var det lite dimmigt från morron men sen sprack det upp mer och mer och det var riktigt varmt och skönt. Jag planterade en persilja som jag köpt i en större kruka och sen hade jag en purjolök som jag skar av vid roten och har haft den i ett glas  och den har massor med rötter och sen hade den växt rejält på höjden så nu har jag planterat ner den i en stor kruka få se vad det blir. Och sen en färdig sallad i kruka en crispsallad och den planterade om den i en stor kruka få se om det lyckas. Oj, vad roligt det är den här tidenbnär man får börja med såna här roliga saker som plantering.

   

Valborgsmässoafton i Byagården drog drygt 60 personer med barn jaa, som ni vet inte 60 st som var med barn haha. Och brasan brann utav bara den och i eldstäderna som vi hade grillades både parisare, hamburgare och korv i alla valörer. Lite geggigt var det uatanför men det hade ändå torkat upp mer än vi trodde att det skulle göra.

Sen samlades vi alla inne i Byagården och där bjöds det på gott fika med kaffe, läsk och fikabröd. Ingrid hade bakat bullar och jag de två sorterna jag skrev om tidigare och Camilla hade bakat en toscakaka så nog fick dom fika alla. Och sen då förstås lotteriet som alla barn längtade efter och det var 21 barn och då fick alla barn en lott var för att ingen ska behöva bli utan och vara ledsen. Och massor med vinster som hadeskänkts av våra medlemmar. Jag vann 5 vinster en låda med ägg 18 st, ett kaffepaket,ett par handskar och en T-shirt  åt Tommy och en bok. En trevlig kväll med många skratt och glada människor och sen röjde vi bort det mesta men vi åker och städar en annan dag.

                                   

     

Sängen var såå  skön när man intog ryggläge och vi sov till 9 ca och vilken dag det har varit jättevarmt och soligt vi har varit ute hela dagen. Nu har vi landvak några meter nedanför oss och Tommy har krattat en del. Men vattnet stiger fort nu få se hur högt det blir i år. Och massor med sjöfåglr det är bara storlommen vi inte sett ännu men dom kommer nog vilken dag som helst. Kniporna simmar för fullt utanför oss och måsarna dom skrattar och skränar ett underbart sommarljud.. Och även svartvita flugsnapparen är här och bygger för fullt i holkarna i träden på  vår tomt.

Till middag gjorde jag en potatis och löksoppa med paprika, vitlök och sen lite hackad korv med lite styrka och ostmackor till oh det är så gottoch enkelt och snabbt tillagat.Rekommenderas för den som vill göra en snabb  och enkel middag. Det var nog i stort allt som hänt sen sist jag var i farten. Vi syns snart igen.



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards