keckes matblogg

Alla inlägg den 16 maj 2016

Av Chatarina Berglund - 16 maj 2016 18:15

Tisdag då var det lite sämre väder blåste en del här nere vid sjön bestämde oss för att åka en sväng till

Storheden och detta vi gjorde och där blåste det ändå kallare man fick hålla i hatten om nu hade någon. Vi var på de vanliga affärerna ÖB, Rusta, Coop mm och när vi hade handlat på Coop då kände vi oss lite hungriga så det blev en sväng upp på Cooprestaurangen för att äta där. Men det dom hade på dagens var inget som tilltalade oss det var kokt torsk med äggsås såg ut som en seg röra usch, raggmunkar som såg ut som skosulor och någon kyckling som flöt omkring nää, den här gången blev det Bräckt lax med dillsås, kokt potatis och sallad till det. Tommy han åt en köttbit, stripes och sallad och min lax var jättegod och Tommys var ok. Då behövde vi inte laga någon middag när vi kom hem. Vi handlade lite grann på ÖB bl a några Dahliaknölar till mest blev det bara tjafs..Och när vi åkte hem körde vi över Sandnäset och Selet och det är ett hus efter vägen mot Selet där det ser så hemskt ut men nu har dom röjt upp massor men det är ändå massor av bråte och kartonger kvar och det har ju varit hemskt på den tomten i många år och tydligen har han som bodde i huset avlidit så det är några barn som har fått ta tag i detta. Och kommunen har varit där med container man kan inte fatta att det inte gjort något åt det tidigare.

När vi kom hem då var det ingen is kvar utan bara glittrande vatten där träden på andra sidan speglade sig i vattnet. Storlommen har ett   klagande och sorgligt läte den hördes över vattnet och det var knipor, änder,

måsar jaa, massor med sjöfåglar. Och sen flög det två falkar här över och jagade något matnyttigt förmodligen.

   

Onsdag då hade vi en hemmadag med lite planteringar av Dahlilökarna vi köpte i tisdags så får vi se vad det blir av dom. Vi var ute på fm och det blåste så kallt och nästan ingen sol vi satt inne och fikade våra lunchmackor tyvärr men en halv timme senare sprack det upp óch solen kom fram och blåsten avtog helt och det blev riktigt spegelblankt och vackert nog är det underbart när isen drar och vi har den vackra utsikten från frukostbordet och även från altanen. Det har redan varit 2 båtar ute och kört här förbi den ena var ute redan på tisdag på fm och då var det is kvar man hörde hur det small när han körde genom nåt isflak.Jaa, det är en härlig tid vi går till mötes nu. På em var det jätteskönt varmt och soligt vi var ute och fixade och mellan varven satt vi och njöt på altanen. Till middag blev det stekt lättrimmad lax i en god sås med creme fraiche, dijonsenap, dill, gräslök, kokt potatis och rårivna morötter och kokt broccoli och det smakade väldans gott smälte riktigt i munnen. 
I går var det ju inte halv åtta och inte mästerkocken  eftersom det var hockey då fick dom programmen utgå tyvärr. Vi passade då på att se Beck en av de senaste dom spelat in vi hade sett 2 tidigare och nu har vi en kvar som vi tänkte ta i kväll. Och även den där serien som går som vi har missat alla avsnitt Springfloden ska vi börja se oxå.

 


           

Framme vid torsdag idag hade vi tid på Vacker Tass för helrekond Molly och vi brukar alltid ha tid kl 10.15 när vi gör helrekond så jag kollade aldrig på minneslappen jag fick sist vi var där så vi åkte ner till kl 10.15 och vi är oftast uppe tidigt på morgonen men vi är ju inte det snabbaste på att komma i gång det är fika och tidningsläsning, morgontv så det blir mest lugna gatan men då när vi ska i väg lite tidigare än normalt  då får vi ändra stil inte sitta och slöa alltför länge men när vi kom till Vacker Tass då säger Jennifer men vad tidiga ni är oj, vaddå ni har tid kl. 13 jaha ok då åkte vi hem en sväng för vi skulle ju handla medan Molly var på helrekond för det tar ju cirka fyra timmar. Vi åkte sen tillbaka till kl 13 och lämnade henne till Sandra och vi åkte då och handlade på Willys, Dollar, Apoteket mm sen åkte vi tillbaka till Vacker Tass och fikade där och ca 16.15 var Molly klar och hon var så fin och jätteglad när hon såg oss.

Fredag då var det växlande moln och sol och lite blåst här nere vid sjön men jag var mest inomhus och fixade för middagen på kvällen tillsammans med våra grannar Christer och Chatrine. Till förrätt en pannacotta med gräslök, dill och löjrom och en kavringsrundel med gravad oxfile och basilikasås. varmrätt rullader av lövbiff fyllda med paprika, lök, grönmögelost och dijonsenap till det fyllda halva potatsiar, en mustig sås, sallad och tomatmarmelad.

Efterrätt en äggtoddy med ett halvt äggskal fyllt med whiskey och kaffe. Det smakde bra och det tyckte våra gäster oxå. Vi hade en trevlig kväll som vanligt när vi träffas mycket surr och en hel del skratt och våra gäster knallade hem vi 1-snåret och vi röjde undan det mesta för att det är trist att ha kvar det på morgonen.Och dom har alltid med sig presenter när dom kommer hit den här gången fickjag en jättefin vit Lilja som har flera knoppar på väg att slå ut jättefin och två kuddar med Molly på i alla fall väldigt lik Molly och dom ser riktigt levande ut dessutom.

       



 

Lördag då var vädret både sol och moln och Tommy var ute  och krattade på tomten som nu är på väg tillbaka och jag ägnade min dag åt V-75 bl a och det är alltid lika svårt med dessa hästar som inte vill det jag vill eller rättare sagt kuskarna vill eller hästarna vill jaa det vete sjutton vill och vill men det blev i alla fall 6 rätt och några femmor och jag fick faktiskt 976 kr på mitt system men tyvärr bara 4 rätt på C-nas.Och om den hästen som var en storfavorit i sista loppet inte hade klantat till det eller kanske det var kuskfel så hade det blivit en 7-a men ni vet ju alla om inte om hade funnits så hade det funnits något annat så är det. Men nu kanske det börjar närma sig 7-an snart nya tag nästa lördag.Till middag åt vi oxfile, potatisbullar  med lök, vitlök, paprika och ost, sparris med skinka, ugnstekta halva fyllda tomater och pepparsås och det var riktigt gott.Och sen var det Mello och det höll ju på från 20.00  till 1.00 och jafg tyckte ju att Rysslands låt var jättebra men det blev ju Ukraina och Sverige på 5-e plats jaa, men det var ju inte sämst.

           

Söndag i dag då har det varit en fin dag och rätt så varmt och soligt vi har varit på kalas till Holmgrens Rasmus fyller 19 år i morgon men kalaset var i dag och det var en hel del folk där och gott fika som vanligt med en hel del bakverk, tårta och smörgåstårta min favorit jag åt bara av den och den var jättegod och de andra åt Tommy av och han sa att det var såå gott. Lilla Elna var ju där Lee och Andres tjej som nu springer för fullt och hon är så söt och glad skrattade väldigt gott. Väldigt intresserad av Molly. Tänk att Rasmus nu är 19 år oj vad tiden går .

Han tar ju snart studenten och han har blivit erbjuden jobb åt Bergenudds som ska bygga något i Luleå och det kommer tydligen att räcka  t o m 2017  så då har han sin lärlingstid fixad och han blev rekommenderad av sin lärare på bygg så det var ju kul han är jätteglad även om han måste pendla varje dag till Luleå men det verkar han inte tycka är någon fara.


       

Molly före rekond



Molly efter rekond

 


       


Måndag i dag och det är just i dag Rasmus fyller år Grattar han en gång till och puss och kram till bästa Rasmus.

Vilket strålande väder det varit idag sol, blå himmel och spegelblank sjö och pensionär det kan väl inte bli bättre 

än att få njuta av detta. Vi har varit ute hela dagen och Tommy han har räfsat på baksidan och tagit ihop allt skräp och kört bort det. Jag har sett om mina planteringar och tvättat och hängt tvätten ute premiär för i år

och det torkar snabbt som bara den. Sen har vi njutit på altanen med kaffe och lunchmackor med leverpastej och det smakade bra. Till middag har vi ätit Moussaka med både potatis och aubergine och det var verkligen gott och en sallad till smaskens. Nu blir det inte mer för denna gång men vi hörs snart igen. Vattnet sjunker så vi får tillbka en bit av tomten varje dag och busken som har varit 6 m ut i vattnet är snart tillbaka på tomten

 


Det är en båt som kör förbi här i dag som jag fotade men den var svår att se... 




               

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards