keckes matblogg

Alla inlägg den 13 augusti 2016

Av Chatarina Berglund - 13 augusti 2016 13:45



  Halloj alla minavänner nu är det dax att blogga om de senaste händelserna den senaste dagarna.Visst har det varit lite ovanliga saker  saker senaste helgen vi har varit på barndop i Piteå det är ju inte så vanligt . Det är en dotter till Tommys syster som heter Sofia och hennes man Mike som fick en dotter i slutet av april och det var den lilla sötnosen vi träffade för första gången som döptes och henes namn är nu Frankie och vi fick den stora äran att var med på dopet.

Dopet var i Stefan och Kristinas   sommarstuga i Piteå på Småskärsudden alltså dom är mormor och morfar till lilla Frankie.Och det var så fint och strålande väder med sol och värme det kunde inte bli bättre. Och dessutom havsutsikt.Det var en hel del folk som släktingar och vänner som njöt av den trevliga dagen. Prästen kom ut dit och döpte lilla Frankieoch det var så vackertoch Frankie var söt som en karamell och snäll och nöjd endast när prästen döpte henne och satte vatten på huvudet grimaserade hon ytterst lite.

                     

Så här trött var Frankie efter dopet.....

 

Och mycket gott fika det fanns smörgåstårtor, vanliga tårtor, cup cakes, kakor mm och det smakade såå bra. Jaa en fantastisk dag och så kul att får träffa alla nära och kära och även deras andra dotter Lisa som oxå var hemma på snabbvisit dom bor i Stockholm båda tjejerna så vi träffas inte så ofta.Molly var oxå med och hon visade sig från sin bästa sida hon skällde knappt någonting och hon gick fram och snusadeoch luktade på flera stycken inte så feg som hon brukar vara.Anna, Rasmus, Wilma och Ludde var oxå med men Robin han jobbade så han missade det fina dopet.

     

Sen åkte vi hem till Alträsk för att titta på travet och gissa joo bara 4 rätt men det hade suttit fint med 7 rätt denna gång och 4 miljoner i utdelning men nya tag nästa lördag. Sen laddade vi upp för middag hos grannarna Thord och Birgitta tillsammans med Christer, Chatrine och Hasse.

Middagen började med en förrätten typ ceviche med räkor, mango, chili och en god  och fräsch dressing.

Till varmrätt var det rökt fisk och inte vilken fisk som helst nää, rökt röding var det  och till den var det kokt potatis, sallad, en kall sås med räkor och tunnbröd fattar ni vilken toppenmiddag vi blev bjudna på. Och dessutom hade dom fiskat rödingen själva i Torneträsk där dom har en stuga.

Till efterrätt var det en paj med olika bär och grädde till den. Allt smakade så bra. En mycket trevlig kväll med en hel del surr och många skratt och vi rumlade hem framåt natten vi 2-tiden och sängen var såå skön och vi sov till kl 10 och sen var det en lugn dag inte många knop vi körde den dagen men vi njöt av det fina vädret och den spegelblanka sjön och båtarna som passerade förbi.

 
Till middag lagade jag Biff Rydberg med stekt, kött,potatis och stekt lök och till det en senapssås och råa äggulor samt en sallad. Vi lagade ,maten ute i vår elektriska wok det är skönt att kunna vara ute och osa. Det smakade väldigt gott.

Sen var det bara lugna gatan.

   

                

Måndag var det lite svalare i luften så vi åkte en sväng med bilen och handlade några saker sen åkte vi hem och Tommy klippte gräset och jag började med middagen det blev friterad kyckling med en asiatisk sallad med risnudlar, lök, paprika, morötter, gurka och på det en dressing med olja, vinäger, vitlök, chili, ingefära, pressad lime, fisksås och honung. Det smakade riktigt gott.

     

Tisdag i dag då var det ett riktigt ruggigt väder med regn , blåst och allmänt trist men vi är juså bortskämda med det fina vädret så en dag regn då måste man klaga. Men vi vill ju helst ha sol ännu ett tag.

Onsdag lite tråkigt väder idag oxå då passade vi å att ta en städdag med litebättre städning än vanligt man har ju mest varit ute närdet varirt så fint väder och då har jag tänkt att städa kan man göra när det blir sämre väder.Och det var det ju denna dag sådet blev det både fönsterputs jaa, inte alla fönster och så tvättade vi en hel del täcken , överkast  och mattor. och lite. Dammasö överallt och även vaskadeallagolv och det tog hela dagen på 2 och det kändes skönt när det var klart. Till middag åt vi  grekisk pytt i panna med fläskfile, potatis, paprika, lök ochallt steks i ugnen och sen ska det vara fetaost på och en kall sås med creme fraich, pressad lime och vitlök och det var jättegott.

Torsdag i dag en bättre dag med sol härligt.Vi har varit till stan en sväng och handlat jag tycker vi handlar jämt och ständigt nu måste vi skärpa oss och äta från frysarna.Förr handlade vi bara på torsdagar och fick komplettera med mjölk men oftast inget annat. Konstigt hur det kan bli.

   

Till middag åt vi stekt lättgravad lax med färskpotatis från eget land och en sås med matlagningsgrädde, dijonsenap och kantareller och till det tomater och gurka samt tunnbröd mycket ,mycket gott.

Jag har även gjort en smörgåstårta i kväll bara för att vi var sugna på det och så är det kul att ha något kreativt att göra.

Nu blir det inte mer för denna gång hörs snart igen...

       

Framme vid fredag och vädret så där kyliga mornar och mulet från morron men sen sprack det upp och blev ömsom regn och ömsom sol på em var det riktigt skönt ute vi kunde sitta på altanen även denna em och njuta även om det inte var långvarigt. I övrigt så gjorde vi väl inte så mycket jag bakade smördegsrundlar fyllda med chorizokorv och grönmögelost och garnerade med en klick hjortronsylt. Till middag blev det kräftor,räkor, västerbottensostpaj med löjrom, tunnbrödsstrutar fyllda med räkröra och löjrom, sallad och hembakt ostbröd.Och detroligaste av allt det var att precis när vi hade dukat fram det mesta så dök Rasmus och Linnea upp och överraskade oss .Vi blev ju så fantastiskt galda när vi fick se dom och det passade så bra för då fick dom oxå äta kräftor med oss.Rasmus jobbar ju i Jokkmokk hela veckorna så han är bara hemma från fredgkväll till söndag morgon. Så däför är det extra kul att träffa dom.

Jaa nu blir det inte mer denna gång men vi hörs snart igen Tjingeling trevlig helg

         


 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards