keckes matblogg

Alla inlägg den 19 augusti 2016

Av Chatarina Berglund - 19 augusti 2016 16:00


  

 

  

Tjingeling nu är jag här igen och ska försöka skriva lite grann om vad som hänt denna helg. Om vi börjar med V-75 så blev det 5 rätt äntligen en liten vinst 49 kr per femma och jag hade 4 st så 196 kr lite spelpengar i alla fall hoppas det har vänt nu så att jag har hamnat på rätt sida alltså vinnarsidan.Nya tag nästa lördag.

Vädret är ju för trist mulet, duggregn, dimmigt och kyligt ni ser det hinner bara bli en par dåliga dagar så gnäller man men det är väl så vi vill ju ha sol och värme varje dag åtminstone augusti månad ut för det ska inte var + 9 grader i augusti.

Vi var bjudna till Christer och Chatrine på middag i lördags och det var gott som vanligt. Till förrätt var det en tunnbrödskorg med en röra av ägg, löjrom och creme fraiche och det var kanongott. Till varmrätt var det tacos med en massa goda tillbehör, bananer, ädelost, vanlig ost, tomater, 2 olika tacosåser, isbergssallad, vitkålssallad, sallad, cremefraich med chili mm och köttfärs så klart och varmrätten var oxå jättegod. Sen var det en efterrätt med glass, åkerbär och fingerkex och kaffe till det allt smakade jättegott.

Och deras nya toa som dom gjort är i stort sett färdig och det blev jättsnyggt och till och med grönt. blått och rött vatten

i duschen  "vill oxå ha det" vilken lyx. Christer är verkligen duktig på det mesta och Chatrine har ju oxå varit med och

satt design som kvinnor oftast gör.

En mycket trevlig kväll med med mycket surr och och många skratt och Molly fick hälsa på en stund då bara den ena katten  Zamira var inne och Ferdinand var ute på egna upptåg.Och det gick bra men Tommy gick hem med henne senare.Och själva gick vi hem ännu senare och det var både dimmigt och grått så tur att vi hittade hem.. Och sängen var inte alls oskön på något sätt och den var skön ändå fram till 9.30 innan vi tog oss upp för att morgonfika.

 


  


  

         

Och Fredrik var hit med en säck ved i går så nu kan vi elda oxå på morgonen när det kännsl lite småkyligt och även på kvällen om det behövs.Härligt det är något visst med vedeldning. Jag har ju hemskt svårt att stänga ytterdörren den har ju stått öppen nu i minst en månad till sena kvällen och när vi nu har den stängd även på dagarna när det är lite småkallt känner man sig så instängd på något sätt.

Samma tråkiga väder i dag och riktigt genommulet och dimmigt då kom jag på att palt skulle passa bra en sån här dag så jag kollade med Anna om dom var paltssugen jaa, jättegott vi tackar aldrig nej till palt svarade hon. Det blev så fram med paltgrytan, potatis , mjöl, salt, fläsk och skala hacka, mala och blanda och forma till runda paltar och ner i kokande vatten och hips vips låg det 26 paltar i pannan det går rätt snabbt att koka palt sen har man en timme på sig medan palten kokar att städa och diska efter sig. Jag gjorde 5 st paltar som jag fyllde med kabanosskorv, lök och ost och det var bara jag och Anna som provade en sån dom andra ville inte ha annat den vanliga palten med fläsk. Men jag tänkte på Paltzerian i Öjebyn som har massor med olika fyllningar i sina paltar. Jaa, nog gick den väl an men kanske den gamla hederliga palten är att föredra.

 


 

Måndag var en mulen dag från morgonen men det sprack upp och blev en riktigt fin dag på em med sol och värme

så vi var ute och fixade en del med blommor och blader som gör en så glader. Och vi satte ju dahliknölar i våras några stycken som  jag hade kvar från mina dahlior i fjol och dom var röda.  Och sen köpte jag en ny sort som var mörkare och ljusare rosa 4 olika plantor och sen satte vi ihop alla i en jättestor kruka och den har massvis med knoppar och en del blommor har slagit ut men det konstiga är att jag satte röda och en tvåfärgad mörkare och ljusare rosa men dom som blommar nu är gulorange och knopparna man ser verkar oxå vara gulorange hur kan det bli så när jag inte hade några dahliaknölar med den färgen, konstigt.Till middag blev det wok utomhus i den elektriska woken och det vi wokade var fläskkarre i strimlor med lök, vitlök, paprika, ingefära, sambal oelek och soja och till det egen färskpotatis mycket gott.

       

Tisdag en solig dag från morgonen blåser en hel del .En sväng till Älvsbyn och handlade lite grann.

Till middag åt vi strömmingsflundror fyllda med senap, lök och dill vi wokade även dom utomhus och till det vår egen färskpotatis, en senapsröra och kokta rödbetor mycket gott.

       


       

Onsdag då var det en riktigt mulen dag hela dagen då passade jag på att baka hönökaka, kärleksmums och vaniljhjärtan i långpanna det är ju surströmmingsfest i byagården på lördag då behövs det lite fika och lite till lotteriet.

Vi var bjudna till Sarah och Nicklas, våra grannar på fika och det var deras tjejer Tilde och Hanna som hade plockat

blåbär och bakat en sådan  jättegod kaka, duktiga tjejer det där.

Till middag åt vi potatisbullar med bacon och lök vi hade en del kallpotatis över och det passar bra att göra något sådant av den. Och gott var det oxå men i dag blev det att steka dom inomhus i kastrull vädret var inte så inbjudande att stå utomhus.

 

    


 

Torsdag då var det mulet från morgonen och vi åkte till stan och handlade för surströmmingsfesten i byagården som vi ska ha på lördag och det sprack upp och blev så soligt och varmt på em så vi passade på att sitta ute på altanen och njuta en stund och det var riktigt varmt.

Till middag åt vi marinerade ugnstekta kycklingspett med ris, tomatsalsa och sallad mycket, mycket gott.

Sen tittade vi på TV mest OS var det men det är kul att se åtminstone vissa grenar allt är väl inte så intressant.


       

Nu blir det inte mer denna gång återkommer snart.


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards