keckes matblogg

Alla inlägg den 5 september 2016

Av Chatarina Berglund - 5 september 2016 18:00



  Tjingeling nu har denna vecka gått och tiden går så fort den springer bara fortare och fortare och man hinner inte med

måndag- fredag rasslar bara till så är det helg igen..Och denna vecka då har vi haft någon hemmadag med lite fix ute och Tommy har klippt häcken och jag har varit ute och fixat lite i växthuset knytit upp en del tomatplantor och gurkplantor.

Det finns ju en del att göra ute nu ta reda på gräslöken och frysa in den för kommande vinterns behov.Usch vad hemskt det låter vinter men man vet ju att den kommer även om vi inte vill.

Tll middag på tisdag åt v halstrad saltströmming ,kokt potatis från egen skörd och rödbetor och sen blev det en tylla oj vad gott det var vi eldade ute i eldstsden och halstrade dom där det var så härligt väder och varmt och soligt.

           

     

   

På onsdag då var vi med Molly på Vacker tass och det var helrekond och det tog 4 timmar ca och hon så fin.

Under tiden passade vi på att åka och handla allt vi behövde för att kunna åka direkt hem när vi hämtat Molly. Vi var hemma vid 15-tiden och Molly var så nöjd och hon var rätt trött så hon sov en del. Sen åkte vi en sväng till ner till stan för Wilma fyllde 17 år och då var det kalas på Erikslund. Och mycket hade dom på kalaset bullar, kakor, tårta och smörgåstårta och allt smakade bra inte för att jag åt annat än smörgåstårta men Tommy åt av det andra och sa att det var såå gott. Även lemonad på hallon ochciton hafe dom gjort. Det var bara Rasmus och Linnea som inte var hemma Rasmus är ju fortfarande i Jokkmokk och jobbar. Oliver var där så han fick vi träffa och Wilma förstås samt Ludde.

Sen åkte vi hem och tittade på TV idol och sen serien som gått i 2 veckor The night manager jättebra serie.

   


En hemmets veckotidning från 1968 lektyr på Vacker tass lite kul att titta i 

 


Läs gärna Monas svar till 74-åringen haha

 

 



         

Torsdag då hade vi en hemmadag och jag stod mest vid spisen och lagade mat Fredrik har fyllt 40 år och han har sin 40-årsfest på lördag i byagården och jag är då tillfrågad om att laga en del mat och det har jag ju inga problem med det största problemet är att sluta någon gång det är svårt att stoppa när jag kommit igång jagtänkermen jag gör en sån oxå och en sån och,och, och men det blev en hel del. Köttfärslimpa, Väserbottensostpaj 2 st , vårrullar 34 st, smördegsrundlar med chorizo och ädelost, tunnbrödsrullar, ostbröd 2 st.Till middag blev det kantarellpaj med sallad

och det var jättegott.

 

Framme vid fredag då har det varit en utedag förTommy och en innedag för mig vid spisen igen fortsätter med 40-årsförberedelserna det blev 2 petitshouzrullar med en röra med lax, crabfish, räkor och tonfisk, en sötsur sås till vårrrullarna, en pastasallad en kall sås till den, bröd som jag ha bakat och sen skar i tunna skivor penslade med olja och kryddor och sen torkat   dom i ugnen och en röra till det med tomat, paprika, lök,vitlök, chili och vinäger, olja och salt och peppar.En dipröra oxå till bröden. Och till middag då åt vi en rejäl räkmacka med sallad och det smakade så gott.

 

Lördag då var det V-75 som gällde från förmiddagen men bara 4 rätt se det går inte få till sjuan det var 11-oddsare och 32-oddsare som vann och 8-an i första loppet hade jag faktiskt tagit med en sen gick det utför det verkar helt hopplöst att sätta 7-an nu för tiden.
Jag lade sista handen vid  maten med dekorationer mm sen åkte vi till byagården vid 17-tiden och hjälpte Hasse och Fredrik med att duka fram allt. Hasse hade oxå lagat en hel del mat.

Vi dukade fram allt och vi insåg att det var en hel del på detta buffebord.

Det var kyckling, tjälknöl. potatissallad, rödbetssallad, rökt lax, gäddfärsbiffar.jugoslaviska köttbullar,hemgjord pesto,

Janssons frestelse, pastasallad, västerbottensostpaj, vårrullar, köttfärslimpa,pannacotta med dill och gräslök dekorerad med stenbitsrom,

petishouxrullar, grönsallad, smördegsrundlar med hjortronsylt och ostbröd.

En mycket trevlig kväll med mycket folk och alla verkade mätta och en del mat blev så klart över men inte såmycket ändå.Kaffeoch tårta blev det oxå 4 st tårtor hade Cilla gjort med en traktor på jättefina var dom.

Och ett stort presentbord med presenter blev det oxå. Mats hade skrivit en del fina ord om Fredrik som han läste upp. Jag hade diktat några verser om Fredrik eftersom han han mer eller mindre vuxit upp hos oss han var ju dagbarn i många år hos oss.Anna hade oxå rimmat några roliga verser för dom blev ju som syskon när dom växte upp.

Vi var ca 40 personer och alla åt sig mätta och hade trevligt och verkade trivas.

Han fick en hel del presenter i form av pengar, presentkort på Laithis, en fin tändare att ha med när han ska ut och elda på vinter med skotern,en verktygstavla att ha i garaget med massor av trisslotter fastsatta på den,en värmepläd till bilen

och massor med blommor.



 

     

       

 

 

   

   

    

   

   

 

 

  

Vi blev kvar till kl 03.00 ca och plockade ihop de mesta innan vi åke hem och undra på att sängen var så skön så länge på morgonen ändå fram till 10 kunde ha varit skön ännu längre.

Det var gott med kaffe och macka när vi väl kom oss upp och så ett korsord till morgonfikat jag är nu inne i en korsordsperiod jag löser alla korsord som finns i tidningarna och skickar in dom men otur har jag vann en trisslott i Piteåtidnigen kryss förrförra veckan men det var ingen vinst på den tyvärr.

Jag löste duotidningens kryss på morggon och håller på med Piteåtidningens fredagskryss men har kört fast på några ord men om man lägger bort det en stund så brukar det lossna igen.

Annars har vi inte gjort många knop i dag jag lagade en potatisoppa med korv och ostsmörgås till middag och det var såå gott.

 

   

Nu blir det inte mer för denna gång tjingeling hörs snart igen.....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards