keckes matblogg

Alla inlägg den 26 september 2016

Av Chatarina Berglund - 26 september 2016 18:45

 

Hej på er alla hoppas det är bra med er med mig är det bara bra.Nu är jag här igen och ska berätta lite grann om veckan som varit och farit. Tiden går så fort så snart är det julafton förstår ni man hinner inte med. Vädret har väl varit lite så där lite sol i allla fall men det är ju fantastiskt varmt ännu och idag är det ju riktigt soligt och fint.

Denna vecka har vi varit ute en del och tänkte börja ta ihop alla blommor men dom är ju så fina ännu så det är synd att ta bort dom vi skjuter uppp det ett tag till för det är ju inte minusgrader ännu. Men pelargoner och dahlior som man ska spara bör man ju ta in innan frosten kommer. Dahlior är tydligen väldigt känsliga.

Onsdag..... Vad blir det för mat????


 

Joo, ni gissade så rätt att det bev palt. Jag kokade 25 paltar och så åkte vi ner Till Erikslundarna och bjöd dom på middag. Robin jobbade men han kom förbi och hämtade palt och tog med sig till jobbet. Alla tyckte det var gott och så hade vi ju årets färka lingonsylt.Jaa, palt är gott man blir aldrig less på den maten.Och kul att träffa alla och surra och skratta en hel del som vi oftast gör när vi träffas. och Rasmus var oxå hemma han jobbar i Boden nu en period och bygger bodar som ska upp till Jokkmokk sen. Även Wilma och Ludde var hemma så det var bara Robin som saknades

i familjen jaa, och Linnea och Oliver förstås.

 


Torsdag då var vi en sväng till stan och handlade och en sväng på Dollar för att köpa lite tjafs som papper, diskmedel, ben till Molly mm. Och till middag blev det pytt i panna på köttfärs. lök. paprika, potatis och morötter vi gjorde den ute i den elektirska woken och det funkade perfekt oh, gott var det.

     

 


På kvällen gjorde jag oxå en smörgåstårta det kan vara bra att ha i kylen och smarrigt att fika på morgon till kaffet.

Jag löser korsord varje dag och vad kul det är och härom dagen fick jag 3 trisslotter från Piteå-tidningen jag hade vunnit på 2 korsord lite kul när det händer. Och när jag skrapade jag dom då vann 150 kr  sammanlagt en på 90 kr och en  på 60 kr. Så då tar jag nya lotter för de och hoppas på nya vinster.

   

Fredag var jag inne mest och lagade mat hade gäster här på middag en förrätt med en rundel med gravad oxfile och en smördegsrundel fylld med grönmögelost och chorizokorv och garnerad med hjortronsylt. Till varmrätt kålpudding med kokt potatis, lingonsylt och sås. Till efterrätt en pavlovabakelse med vaniljkräm, hallon och ett flarn av hallonbåtar och kaffe till det dom tyckte det smakade bra.Tyvärr så föll 2 gäster bort  Barbro och Maija Liisa var sjuka i en dunderförkylning med hosta och halsont så dom kunde tyvärr inte komma. Vi hade en trevlig kväll med mycket skratt och surr. Vi plockade undan innanvi la oss för det är alltid så skönt när man vaknar och ska morgonfika att det är röjt och fint så man kan sätta sig och fika och njuta av Duo-krysset.

     

Lördag då var det dax för V-75 som vanligt är med att slita sig i håret och gnugga geniknölarna om dom nu behövs egentligen i detta trav. Men frågan är hur går det Erik A idag kan man lita på han och Örjan jaa, ? oxå och alla dom andra kuskarna då jaa, det är inte lätt men det blev rätt i alla fall alltså 7 rätt på både mitt och de 3-Cnas system.7-orna gav 3193 kr och 6-orna 26 så jag fick 3600 och C-na fick 3500 så det var ju bra det går åt rätt håll lite flyt sista tiden. Hoppas det håller i sig.

Till middag åt vi panerad flundra, kokt potatis,broccoligratäng, fyllda halva tomater, rårivna morötter,en kall sås med morötter, paprika, lök, gurka, creme fraich och majonäs

 

          

Söndag åkte vi en sväng till Älvsbyn och åt på Venezia det var gott vi åt pepparstek med stekt potatis och det var massor med mat man orkade bara hälften. Och väldigt mycket folk var det som beställde och hämtade och även många som var där och åt och dessutom jobbade en mörk kille som tidigare har jobbat på Trescorona.

Sen blev deten riktigt slö kväll.

Måndag vaknade tidigt till en riktigt mulen morgon huja  vi fikade kaffe och smörgåstårta blev det på morgon och ett glas tomatjuice och så NSD och så ett korsord måste jag bara ha. Sen åkte vi en sväng med lite återvinningsgrejer och lite burkar och flaskor som bara står och tar plats.

Till middag har vi ätit lövbiff, klyftpotatis, sallad och persiljesmör mycket gott var det.

I dag är det den 26 september och idag skulle min mormor ha fyllt 130 år oj,oj .

Nu blir det inte mer idag vi syns om några dagar då jag hoppas att det finns något att skriva om

       

 

                  

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards