keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 10 juli 2017

Tjejträff,Sommar, V-75 och Sool....Middag hos Helena och Lasse

Av Chatarina Berglund - 10 juli 2017 19:30

 

Hej igen tjinjeling tjingelong oj,   i dag vad härligt att få se den igen och riktigt skönt vi har varit en sväng till stan och handlat  och det var ju lite synd just idag men skönt att komma hem till byn igen med strålande sol och lite blåst mot tidigare dagar. Jaa, tänk vad skönt det känns humöret på topp igen nog påverkas vi av vädret åtminstone på sommaren. På vintern spelar det mig mindre roll hur vädret är. Men nu är det sommar hoppas det här vädret stannar kvar ett tag.

Onsdagen vill vi helst glömma för den var urtrist vädermässigt vi kurade inomhus mestadels hela dagen och till middag år vi ugnstekt kyckling med råstekta potatiskulor, ädelostsås och sallad mycket gott.

         

Tjejträff hos Cilla som befann sig i stugan här ute i "Bästa Byn" Alträsk det är skönt när man har gångavstånd till tjejträffen och dessutom hade vi en väldans fin utsikt den här kvällen, bara fördelar.

Den här gången var alla tillbaka även Lotta från sin semesterresa. Och vi hade även 2 extra "tjejer" från Stockholm med den här kvällen och det var syster yster Helena óch hennes dotter Linnea trevligt att dom kunde vara med.

Vi satt ute och åt men det blev lite kyligt så vi drog oss inåt efter maten och intog efterrätt och kaffe inomhus.

Det var god mat som vanligt Köttfärsfrestelse, sallad med rödbetor, fetaost, ruccola mm och picklade morötter. helstekt blomkålshuvud och allt var jättegott. Till efterrätt var det en mousse med färska jordgubbar och kaffe och likör till det .

En trevlig kväll med mycket surr och många skratt oj, jag glömde ju att vi hade en extratjej till och det var Leja och det är Tindras lilla söta hundvalp som följde med Milla dit.Vi surrade om allt möjligt det var en del om sjukdomar bl a ni vet vi är ju i den åldern då man börjar få lite krämpor både här och där. Och lite släkthistoria var oxå uppe en del funderingar fanns om våra anförvanter längre bakåt i tiden.Vi pratade en del om laktos och det är väldigt många som övergått till laktosfri mjölk och den är betydligt dyrare än vanlig mjölk och Cilla har kontakt inom sitt jobb med sådana som verkligen behöver laktosfritt men sen är det väldigt få människor som behöver dricka laktosfritt och  oftast är det  inbillning att dom mår bättre på den.Jag var hemma vi 24-tiden efter en skön promenad i sakta mak och lugnet hade lagt sig över området inte en människa syntes till. Och Molly tog emot mig med glädje men inte maken han sov.

         

Fredag då var det inte strålande sol utan mera moln och lite svalare luft men skönt i alla fall ch tommy var innei byn och fixade en del och jag och Molly var hemma och skötte om växtligheten med vattning och lite ogräsrensning mm.

Till middag åt vi Stekt rostbiff, hasselbackspotatis,ädelostsås sallad och stekta squashskivor, tomater och mozarella mycket gott.

         


Lördag fint väder idag oxå härligt med smak av sommaren igen strålande sol och blå himmel. Jennie och Mats är här med barnen Jonatan, Viktor och Sanna och det är så roligt att höra lite tjoande igen från barnen som badar och leker

och dessutom påstår att vattnet är jättevarmt men det ifrågasätter jag än så länge.V-75 i dag ingen höjdare  bara 5 rätt och 2 st 44 kr inte förmögen den här gången heller men det är bara ta nya tag nästa lördag. Till middag åt vi grillad tonfisk och lax med kokt potatis, broccoligratäng med ostsås, sås med creme fraiche, gräslök och dill .

      

Söndag då var det åter igen en sommardag med sol och blå himmel och det gäller att passa på och njuta dessa dagar och vara ute och pyssla om växterna och prata med dom lite grann och ge dom lite vatten och sen det tråkigaste av allt rensa ogräs men det måste man ju oxå göra för annars tar det över och då växer inget annat. Tommy var inne i byn och fixade en del och Molly och jag var hemma . Helena ringde senare på em och ville att vi skulle komma över till dom och käka middag med dom för Lasse har semester nu så även han är i Aträsk . Passa på när man kan sitta ute och äta  i detta ljuvliga väder. Vi hade tänkt äta musslor och rökta räkor och lite blandmat men då bestämde vi att jag skulle ta med musslorna och så skulle vi äta dom till förrätt och så gjorde jag och jag gjorde även en aoili med vitlök och sambal oelek sen tog jag med ett tomatbröd som jag bakat som vi åt till musslorna och det smakade jättebra. Sen grillade Lasse fläskfile och Helena hade gjort potatis i ugn och en massa goda grejer till det var grillade grönsaker, en röra med kapris, babaganoush det är en aubergineröra, jättegod allt smakade så bra och vi hade så trevligt vi förflyttade oss sedan till brasan och eldade där och det var skönt vid brasan när det blev lite svalare.

Måndag i dag och inte lika fint väder idag lite regn på morron men sen uppehåll men ingen sol denna dag.

Till middag åt vi lite olika sillar, senapssill. tomatsill och vanlig inlagdsill kokt potatis, ägg och en sås med gräslök mycket gott.

       

Nu blir det inte mer denna gång men vi hörs snart igen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards