keckes matblogg

Alla inlägg den 10 januari 2017

Av Chatarina Berglund - 10 januari 2017 17:15

 


Nu är jag här igen med bloggen jaa, vad har hänt sen sist jaa, inte så mycket men vi hade en lugn trettondag efter 2 nattsudd 2  kvällar på raken så behövde vi det.

Till middag åt vi Biff Rydberg med senapssås och rå äggula mycket gott.

     

På lördag då var det V-75 dax igen och jag försökte ju göra så gott jag kunde men det hjälpte inte och nu har ju min favorit Erik Adielsson åkt på 2 månaders semester och vem kan man lita på då och förmodligen tog han med sig min näst största favorit Peter Untersteiner för han syns inte längre i startlistorna men ok man får lita på andra då. det blev bara 5 rätt Och vi fick 4 st så 136 kr/system lite spelpengar men nu vill vi ju vinna större summor vi får se vad 2017 har med sig.

Till middag gjorde jag plankstek och det är länge sedan jag gjorde det. Men det är för att jag har haft borta mina plankor

och det går  inte med vilka plankor som helst. Och jag vet att jag har köpt plankor en gång i tiden men jag har inte hittat dom förrän nu strax före jul  när Tommy var och tömde ett förråd som vi har haft  grejer sedan 1998 då vi flyttade hit och se där var plankorna oh så lycklig jag blev då. Och massor med   gamla LP-skivor hade vi även i det förrådet. Jaa, så det blev det i alla fall plankstek med spritsat mos, bakad potais, oxfile hemgjord bearnaisesås , en tomat och haricote verte lindad med  skinka och det smakade så himlans gott. Sen var det en lugn kväll med Stjärnorna på slottet mm.

       


 

Söndag då vaknde vi rätt så tidigt och det blev en riktig slödag och det blåste ju storm ute så inte ville man gå ut heller och ca 19.30 då blev det svart strömlöst och typiskt sa jag då när Farmen snart börjar men hör och häpna den var tillbaka före farmen började tack och lov.Till middag åt vi stuvade makaroner och köttbullar som jag haft i frysen från jul passade ju bra att bli av med och det smakade bra det oxå.

     

Den 9 januari och i dag skulle min svärfar ha fyllt 94 år grattis svärfar.

I dag måndag då hade blåsten i stort sett helt avtagit skönt och det var så skönt ute men halt riktigt blankis på vissa ställen. Vi åkte en sväng till stan och handlade några saker och sen när vi kom hem då dansade vi ut julen jaa, inte vet jag hur det blev med dansen jag bjöd upp Tommy men han nobbade mig kan ni fatta han skyllde på musiken att den var dålig nää, inte var det så men nu är allt borta även stjärnor och ljusstakar åtminstone inomhus ute får det vara ett tag till.Och när jag var liten då ordnade  mamma  alltid julgransplundring för barnen i byn och det var fika, lekar och godispåsar och då dansade vi verkligen ut granen det var väldigt roligt.Men varken godis eller dans blev det för oss men ok nu är det gjort nu är det nästan ett år till nästa gång dessa grejer ska fram. Nu väntar vi på ljuset och det fina vårvädret med lunch på Lillholmen mm en härlig tid som stundar.

Till middag i dag åt vi ugnstekta kyckling , klyftpotatis, sallad och sås till mycket gott.

       

Tisdag i dag lite snö har vi fått så Tommy har varit ute och skottat snö och mMolly och jag har varit ute en stund oxå och det är ju fantstiskt med Icebugskor då kan man gå ute även om det är halt.

Annars har vi inte gjort så mycket jag har gjort Rotmos och fläsklägg till middag och det var såå gott.

Senare blir det väl lite- TV-tittande bl a Farmen måste man ju hänga med i och i kväll börjar Bygglov och det gillar vi att se.


   

  



Hejdå    



Nu är    uppe 4 tim och 11  minuter  dagen  har blivit 22 minuter längre (alltså ljusare) sedan den 6 januari


Det är bara 163 dagar kvar till Midsommarafton härligt va......  


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards