keckes matblogg

Alla inlägg den 24 februari 2017

Av Chatarina Berglund - 24 februari 2017 17:00

 

Tjingeling på er alla nu dyker jag upp här igen på denna blogg och ska sammanfatta senaste dagarna sedan jag bloggade sist och vädret kan vi inte klaga på för det är ju så fina dagar åtminstone en del med sol och vackra färger och allra vackrast är det ju när    går ner det sprakar av färger i alla möjliga kulörer och sen är et ett fantastiskt ljus det är som ett svagt rosa sken.

Jag berättade ju när jag bloggade att jag hade en fläskkarre i ugnen och den hade jag i ca 4 timmar på 100 grader och den var så fantastiskt god, mör och saftig till det serverade jag halva fyllda potatisar jag gröpte ur potatishalvorna och kokade urgröpet och mosade och blandade med lite smör, ost och kryddor kokade även de halva potaisarna och sen fyllde jag halvorna med moset och gratinerade i ugnen ca 30 minuter till det ugnsbakade halva tomater, broccoli , sallad och en god sås. Allt smakade väldigt bra. V-75 som jag slet med halva dagen gick ju käpprätt åt skogen bara 4 rätt och då blir det ingen utdelning men som jag sagt många gånger tidigare det är bara att ta nya tag nästa lördag då kanske det går bättre förhoppningsvis.

Vi tittade sen på "Mello" men inte blev vi så imponerade av det heller och Owe Thörnqvist nää, inte är väl Eurovision Song Contest något för han som är 87 år jag gillar han och han har gjort många härliga låtar och han är en hejare på att rimma och få till texten och musiken men,men inte i detta sammanhang men det är ju inte klart ännu så det löser sig nog. Vem kommer nästa år då av de äldre artisterna vem ska jag gissa på kanske ??? nää, jag kan inte gissa vi får se.

       

Söndag då vaknade vi rätt så tidigt men vi var så där söndagslata som vi alltid är på söndagarna med fika, TV, Data, korsord och så en upprepning på alt detta hela dagen men det är skönt oxå att ha en sådan dag och även Molly är precis lika söndagslat som vi är hon vill knappt gå ut endast en snabbsväng inget bus och skutt och hopp som andra dagar. Mat det blev rester från helgen och sen en varm pizzamacka och kaffe till Farmen. Jaa, det är ju oxå ett roligt program det händer en del och jag har suttit och sett på TV 4 play avsnitt från Torpet och där har dom det rätt lugnt inte så hårt arbete som på Farmen men där händer det oxå saker varje dag.

 

Måndag då vaknade vi redan kl 7 oj så tidigt men skönt och det var i stort sett ljust då tänk vad härligt det är med den här årstiden och det blir ju bara bättre och bättre för varje dag.

Det snöade lite lätt och så kom det lite i söndags så Tommy var ute och skottade snö och jag och Molly var ute och busade hon hoppade i snön och borrade ner nosen och jag kastade snö och hon försökte fånga den. Sen blev det en lunchmacka och kaffe efter utevistelsen och det smakade bra. Till middag åt vi ugnstekt falukorv, potatismos och sallad

väldigt gott det oxå.

 

Så här lat var Molly efter dagens utevistelse.....

 


Tisdag idag då vaknade vi tidigt och det var ju bra för vi skulle på Vacker Tass med Molly för kloklipp och lite ans vid nos och ögon och sen åkte vi hem och var hemma en stund och då lämnade vi Molly hemma för vi skulle åka på Thai och Chili och äta lunch med Hasse, Barbro, Jag , Tommy och Karin vi hämtade upp Karin sen träffade vi de andra utanför Thai-restaurangen kl 13. Och vi åt lite olika Barbro åt någon typ av soppa med blandat innehåll, Tommy han åt fläskfile med en massa curry, basilika, bambuskott och pasta till det lite styrka tyckte han det var och vi andra åt friterad kyckling och det är alltid gott och salladen och dressingen är oxå jättegod men det är ju så mycket mat så man skulle klara sig helt utan ris egentligen och så drack vi kaffe på det. Mycket trevligt med en massa skratt och surr som vanligt när vi träffas och Barbro bjöd oss alla på detta vilket inte var meningen alls men hon var så envis så det blev så och det tackar vi för.

   

Nästa vecka blir det ett  nytt ställe och kanske en ny dag, kanske det blir Älvsbyn eller kanske åt något annat håll vi får höras och bestämma det innan nästa tisdag jag är nöjd att jag kom med förslaget på dessa lunchträffar.

Onsdag en hemmadag med diverse fix och n sväng ute med Molly så hon fick springa av sig och busa lite grann. Hon löper nu så hon är lite olik sig äter sämre och sover mycket och vill var väldigt nära oss hela tiden.

Till middag åt vi en maträtt som vi åt när vi var små som min pappa kallade för stekihop och det är ju så enkelt att laga med stekt fläsk, korv, potatis och lök och gott är det oxå. Rasmus gillade det när han var liten och han var inte så stor när han lagade det hemma själv och bjöd familjen på middag. Numera är han i köttbranschen han torkar ren, älg och nötkött han kokar först en saltlag och låter köttetl igga i den nåt dygn sen skivar han det och torkar det i källaren på en anordning som han själv har konstruerat och så har han en fläkt som blåser och det blir så väldigt gott han är så duktig och han är oxå uppfinningsrik och det är något som ligger i släkten på Robins sida för hans Farfar var en riktig uppfinnarjocke.

   

Torsdag då var vi till stora staden och handlade på Willys och det var så mycket folk där och det var nog kaffepriset som hade dragit dit alla dessa människor 5 paket för 99 kr och varenda kundvagn innehöll kaffepaket och även våran men vi handlar ju nästan alltid på Willys och vi träffade många där som vi känner och som vi inte träffat där förr.

Det enda som inte finns på Willys det är sköljmedlet jag använder som jag använt i så många år och jag har provat flera olika men nää, detta är bäst och luktar lagomt gott och det finns bara på ICA men det går ju bra att åka dit de gånger jag behöver köpa det.

Till middag gjorde jag en pastasallad med kyckling, kabanoss, paprika, lök, avocado,svamp, tomater och till det rostat bröd och en hemgjord majonäs den ena smaksatte jag med chili och den ena var naturell och den majonäsen som jag gör den är så enkel att göra så man kan inte misslyckas förutsatt att alla ingedienser har samma temperatur här kommer receptet.


Majonäs

1 ägg

1 tsk dijonsenap

1/2-1 tsk vinäger

2 dl rapsolja

Vitpeppar


Blanda alla ingredienser i ett mixerglas och börja med att dra mixern nedifrån och upp

några gånger och den blir snabbt tjock och den är suverän då kan man smaksätta den med vad man vill.

Prova gärna detta i stället för att göra en som man ska droppa oljan i försiktigt och som ofta skär sig det gör inte denna.

   



Hipp hipp hurra till min bror Mats som fyller år i dag men han är på Cypern så vi firar dig när du kommer hem i April för då blir det 2 födelsedagar för även Maija Liisa fyller år i april så det är tur att ni har vilat upp er så ni orkar med det.


        Många gattiskramar till dig


Fredag nu har vi fått en hel del snö sista dagarna så Tommy han har en del utejobb men han gillar ju att skotta snö så han tycker det är bra motion. Jag som trodde att våren var här men inte det och temperaturen håller sig väl bra inga temperaturer på 25-30 -grader och det är toppen för det klarar vi oss utan.   vill fram genom molntäcket men orkar inte riktigt tränga igenom man ser att den lyser svagt genom molnen. Men nu är vi ju snart framme i mars och då kan dagarana vara ljuvliga även om nätterna är kalla så blir det ofta sol och varmt på dagarna.


Nu blir det inte mer idag men vi hörs snart igen


  upp 7:04         ner 16:31


Trevlig helg till er alla 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards