keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 12 februari 2018

# Kallt # Inställd pensionärslunch # Ärtsoppa och punsch # V-75 #

Av Chatarina Berglund - 12 februari 2018 18:45

 

Tisdag nu är vi inne på en ny vecka och nya umaningar Hej svejs på er alla Burr vad kallt vi fått nu då är det inte snö så är det kyla men det är klart det är ju vinter så normalt ska det vara kallt då. Vi steg upp tidigt på morgon för Tommy skulle på Mekonomen kl 7.00 med bilen och byta   bromsok så han steg upp 5 men jag och Molly låg till 6.30 och sen åkte Tommy och kom hem igen 8.30 då fick han inte gjort det idag för dom hade inte fått oket och ändå sa Tommy när han var dit och bokade tiden och det var i fredags men hinner ni få hem oket till tisdag joo, sa killen som jobbade där jag beställer det på en gång men det blev inget ny tid torsdag och onödigt att köra  4 mil   dom kunde ju ha ringt så han sluppit åka.

Ja, ja nog om det nu . Och när Tommy skullle gå ut och hämta ved på morgon då var älgarna på tomten och dom blev rädd när han öppnade dörren och sprang iväg ut på sjön. Och sen på em har vi sett att dom ligger på andra sidan sjön och vilar sig och laddar väl för natten då dom ska komma över hit och äta.

Och dom kan ju vara ilskna dom där stora sakerna oxå jag såg i NSD idag att det var älgar i Luleå som sparkat 2 personer.Bäst att vi håller koll på dom om dom lägger öronen bakåt och stirrar på oss då springer vi genast in.

Jag har ännu inte fått svar på mina prover från Vårdcentralen och det är snart en vecka.

Till middg åt vi köttfärsbiffar, kokt potatis ,sås och stuvad vitkål och det smakade smaskens.

       

Måndag då var vi hemma hela dagen och latade oss det är så trist att det är kallt det är inte roligt att vara ute heller i denna kyla. Nää då kurar vi inne med Korsord, Data och TV ,  tIll middag åt vi en soppa med potatis,lök, vitlök,kålrot, selleri och smaksatte med lite korv och så ostmacka till det mycket gott.och passar bra med varm soppa när det är kallt ute.

     
    
Onsdag varmare i dag bara - 14 härligt känns det och det ska tydligen bli ännu varmare till helgen vi får hoppas att det stämmer. Faller några flingor hoppas det inte blir så mycket mer snö denna vinter. Älgarna har vi inte sett till i dag vet ej var dom tagit vägen kanske har dom hittat nya matställen.
En hemmadag med lite fix både ute och inne och jag städade i en del garerober och det blir stökigt i dom oxå och sen har men en del som man inte använder och bara hänger där och tar plats jag ska ta tag i det någon dag och försöka rensa ut en del som vi inte behöver.

Ute är det snön för det mesta som behöver tas om hand och så måste man finlira vissa dagar då det inte snöar.

Inga skoteråkare ute på sjön och kör normala vintrar brukar det vara massor av skotrar ute på helgerna men det är tydligen en hel del vatten på isen även om det har blivit lite bättre nu när det blivit varmare så har det tydligen tryckt ihop snön lite så det blivit något hårdare.

Till middag i onsdags åt vi stekt fläsk, lök, kokt potatis, broccoli och tomater smaskens var det.

     


Torsdag uppe tidigt igen för att Tommy skulle med bilen på Mekoneomen för andra gången denna vecka men den här gången ringde han först och kollade om bromsoket hade kommit och det hade dykt upp så då blev det gjort i dag skönt att ha fixat det och han var tillbaka vid 9.30 Jag väntade på telefonsamtal från min läkare på Vårdcentralen  som hade telefontid och han skulle ringa mig ca 8.30 men han ringde inte.Jag vill ju veta svaren på proverna jag tog förra veckan även om jag var in på Vårdguiden och tittade på alla provsvar så förstår jag mig inte på alla dessa siffror. Vi åkte en tur till stan för att handla och Molly kunde inte följa det var alldeles för kallt -27 på morgonen så hon fick stanna hemma och det gick bra vi var rätt så snabba och det var så vackert med solen som sken när vi åkte så jag fotade några bilder på det vackra vinterlandskapet efter vägen mot stan.När vi kom hem så gjorde jag en smörgåstårta om man inte har något annat för sig kan man göra sånt.

Till middag åt vi kroppkakor med fläsk och lök och det var då så gott och mätta blev vi oxå.

Jag lade även gula ärtori blöt för morgondagens middag med ärtsoppa och punsch.

       

   

    Fredag i dag varmare vad skönt med lindring i kylan. På morgon ringde  Läkaren Wallmark till mig angående proverna och det var tydligen B 12 brist jag har så att nu har jag fått medicin behepan och då får vi se om det blir bättre.

Annars har jag ägnat mig åt ärtsoppskok denna dag för den middag med punsch som vi  avnjöt med Hasse, Barbro, Karin och Fredrik. Jag bakade ett ost och tomatbröd och gjorde en mustig ärtsoppa och den tyckte alla var god och även punschen smakade bra. Till efterrät blev det en drömrulltårta med en klick grädde och ett hallonbåtsflarn och kaffe och det smakade bra. En trevlig kväll med mycket surr och om allt möjligt och även en hel del skratt.

Vi plockade undan och fixade allt och satte in i diskmaskinen allt klart för att stiga upp till ett städat hus och slippa börja röja på morgonen.

 

Lördag vi vaknade vid 9-tiden och fikade och då blev det en bit smörgåstårta och kaffe samt ett glas tomatjuice en fulländad morgon med NSD och Piteå-tidningens fredagskryss och det rika fågellivet utanför fönstret men älgarna har vi inte sett på några dagar  vet ej var dom håller hus nu.

Jag höll mg inomhus och fixade V-75 och det blev 6 rätt 3 st och 186 kr till de 3 C-na och även till mig själv vi får nöja oss med det lilla verkar det som inga stora summor ramlar in i kassorna vår men ok vi tar nya tag nästa lördag och försöker att fixa den där svåra 7-an .

Till middag åt vi helstekt nötytterfile och det var jättegott och den var så mör och saftig ska absolut köpa den fler gånger men det är inte så ofta Willys ha den och den är lika god som oxfile till det åt vi hasselbackspotatis, ugnstekta tomater, broccoli med ostsås och en ädelostsås mycket gott. Lite TV och en lugn kväll.

         

Söndag fortfarande en skön temperatur -6 härligt. Vi åkte en sväng till stan vi var bjudna till Anna och Robin på middag och jag hämtade min B 12 medicin Behepan och sen åt vi en god soppa med hembakt bröd och det var gahkku ett samiskt bröd som hon bakat i en kastull på plattan och det var jättegott och även soppan med ostmacka till var supergod jag kommer att göra den oxå framöver. En trevlig stund med familjen och vi fick träffa dom alla och dom är ju för härliga alla goa och gladaoch  det blir många skratt tillsammans med denna familj.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards