Direktlänk till inlägg 5 november 2014
I dag var det en lite kylig morgon när vi kollade tempen efter uppstigning men en vacker morgon med sol. Härligt att sitta och fika nu när vi har fått upp fågelhusen och mat till fåglarna Det är massor med fåglar och en hel del kurrar som sticker så fort Molly kommer ut och om hon ser dom då blir hon ganska galen och försöker jaga i fatt dom, men hon hinner inte och inte kan hon klättra i träd som dom kan så hon får nöja sig med att se på dom där högt uppe i träden och lyssna på deras tjatter då dom tjattrar och slår med svansen då är dom lite ilskna. Men det är så rogivande att sitta och titta på de små raringarna på utsidan. Man vill helst sitta kvar i flera timmar och titta på dom men det gå ju inte för sig. Något annat måste man ju göra.
I dag har vi fortsatt med vår timring som ska vara en gäststuga, men den har mest varit förråd sista tiden men
nu ska vi ändra på det. Vi har nu röjt ut det mesta som inte ska vara där. Tommy har varit en tur till tippen i dag oxå med de gamla sängarna som vi haft där uppe i gäststugan. Och en massa annat skrot som vi samlat där.
I morgon får vi hoppas att vår nya säng kommer de blir spännade att sova första natten. Sen vet man ju inte om man vill sova i den fler nätter.
Vi fick leverans av en vedsäck till i dag så nu behöver vi inte frysa nu är det bara elda på...Skönt...
Till middag åt vi marinerad biff med bambuskott det var så himla gott. Därför vill jag gärna ge er receptet...
Här kommer receptet..
400 g stimlad utskuren biff
1 tsk riven ingefära
3 msk vatten
2 tsk maizenamjöl
1/2 tsk salt
Blanda ihop ingefära,maizena och vatten blanda sen ner köttet och låt det marninera gärna över natten,
men det går bra med några timmar oxå...
100 g färska champinjoner
1 lök
1 halv paprika
2 vitlöksklyftor
3 msk soja
2 msk oystersås
1 buljongtärning
1 burk bambuskott
2 tsk maizenamjöl
Ev 1 msk sesamolja
Börja med att bryna svampen i olja. Ta upp svampen ur stekpannan. Bryn sedan köttet när det har fått färg tillsätt paprika ,vitlök, lök och låt det bryna en stund tillsammans med köttet tillsätt sedan vatten, soja, oystersås och låt det koka tills köttet är mört. Späd med vatten om de behövs. När köttet är mört tillsätt svampen och bambuskotten och red ev. av med 2 tsk maizenamjöl utrört i lite vatten och man så önskar tillsätt en msk sesamolja..Servera med ris
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|