keckes matblogg

Alla inlägg den 11 augusti 2014

Av Chatarina Berglund - 11 augusti 2014 14:27

Jaa nu är det 14 dagar sedan jag bloggade och dagarna har sett ungefär lika ut med sol, bad, njutning och vilket fantastiskt väder vi haft.Inte har man haft så mycket ork med att göra så mycket nyttiga saker nää, värmen gör att man orkar inte med så mycket betungande arbete. Det är mycket vi hade tänkt göra denna sommar måla en hel del utvändigt men det går ju bra att göra även nu när det är lite svalare kanske till och med bättre. Det kan ju dröja innan vi får en sån här  fin sommar igen. När man har doppat sig och sen gått upp ur vattnet har man varit lika varm på ett litet kick. Men härligt är det. Vi vet ju att det kommer en vinter oxå så småningom ochdå har vi nåt trevligt att tänka tillbaka på.

Vi har haft en hel del sommarfester  med god mat och dryck på lite olika platser i byn. Och det är oxå ett trevligt sommarnöje och särskilt när man kan sitta ute och äta och även sitta ute hela kvällen utan att frysa.

Vi har varit till Jan-Erik och Ylva i Degernäs vilket oxå hör till Alträsk . Där var det oxå god mat och dryck och trevligt sällskap. Cilla skjutsade och hämtade oss.

Vi har varit på grillfest hos Mats och Maija Liisa och senare på kvällen satt vi vid Helenas och Lasses eldstad och surrade en hel del om ditt och datt. Helena och Lasse har åkt hem till Stockholm och snabblandade där och packade om och åkte till Spanien.

Karin har varit här ute mycket i sommardet är kul för henne och för oss att vi kan träffas alla syskon med respektive och syskonbarn även om inte alla kan vara med  samtidigt eftersom vi så många och någon har annat för sig.

Våra stuggrannar har nu flyttat hem så det känns lite tomt men det är ju så när semestrarna tar slut och snart börjar skolan sommaren går alldeles för fort.

Vi hade gäster i fredags och vi kunde sitta ute och äta och även resten av kvällen men lite senare flyttade vi ner till eldstaden och satt vid den sköna brasan.

Jag gjorde en förrätt med en rundel bröd med gravad oxfile med basiliksås. Varmrätt sjömansbiff och en råriven marinerad rödbetssallad med blomkål i en röra av majonäs, dijonsenap och kryddor små krustader fyllda med kantarellstuvning. Vanlig sallad och en lingongranite. Till efterrätt pavlovamaräng med en hemkokt vaniljsås, grädde, hallon  , lakrits, och dumlekola som jag smälte ner i ugnen till tunna flarn och sen blev dom hårda när de stelnade.

Alla tyckte det var gott. En trevlig kväll igen och tillsammans med ett strålande väder och trevliga människor.

I övrigt har vi ätit mycket husmanskost som gäddfärsbiffar med kall sås och färsk potatis. Pytt i panna med stekta ägg. Stekt bogfläsk med lök och kokt färskpotatis. Och allt har vi tillagat på grillen och det funkar. En dag åt vi fläskpannkaka med det blev inne i ugnen och även köttsoppa en dag oxå tillverad inomhus.

Jag blir så otroligt sugen på vanlig husmanskost när jag ätit mycket grillat en lång period.

Annars är det väl inte så mycket som hänt på dessa veckor men nu har vi börjat med kräftfisket vi var ute i går kväll men fångsten var blygsam inte så många men vi ska göra nya försök i kväll. Då kom Rasmus och Linnea med moppe och hälsade på oss där vi var och han skötte om elden och fixade och trixade med veden han är en riktig skogspecka. Linnea hade adrig sett levande kräftor så hon var så spänd och se hur dom såg ut. Och det fick hon oxå se...Vi har packat picknickkorgen klart för en ny kväll med kräftfiske och hoppas på fler godbitar. Det gäller att ha med sig mackor, korv, kaffe mm så man klarar sig det är ju faktiskt det största nöjet att elda och njuta av naturen och den goda matsäcken.Molly följer med och det går bra hon gillar att vara i bilen ochså springer hon ute en stund och sen vilar hon i bilen en stund...Nu blir det inte mer återkommer om hur kräftfisket förlöpte en annan dag...


                                     

 

 Jag har så jättemycket basilika  2 stora krukor som bara växer och växer så jag gjorde 2 burkar pesto en dag

och det är jättegott...

                         





Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards