keckes matblogg

Alla inlägg den 20 augusti 2014

Av Chatarina Berglund - 20 augusti 2014 19:16

Vädret var ju inte det bästa  på tisdagmorgon när vi tittade ut så vi bestämde oss för att åka en sväng till Storheden och handla några saker bl a en adapter till min telefon för jag har en Iphone 5S och en cd/radio med dockning och den är gjord för Iphone 4 så därför måste jag ha en adapter och det fanns så nu har jag en sån så vi kan köra spotyfy genom cd-n. Och en sväng på lite andra affärer och sen blev middagen på Cooprestaurangen. Tommy åt kalops med rödbetor och kokt potatis och för min del blev det rödspätta fylld med fetaost och spenat , kokt potatis, remouladsås och sallad det smakade helt ok.

Sen åkte vi hem och packade upp våra prylar och jag provade min nya kabel och det funkade bra. Lite TV-tittande blev det fortsättning på LeifMannerströms nya program där han öppnar en ny restaurang och ska lära upp 10 st personer som varit arbetslösa länge och vissa har aldrig haft ett jobb, och vissa har varit i drogträsket så det är kul att se hur det kommer att lyckas för alla.

Och sen var det sängen så där vi 00.15 och lite bokläsning..


Ny dag och nya äventyr inte något strålande väder när vi tittade ut mulet och grått även idag.

Vad hittar vi på idag joo, vi åkte en sväng till stan och gick på Dollar store för att köpa en ny saftmaja i rostfritt.  Dom har annonserat att dom har sådana och det hade dom oxå . När vi gick in genom dörren på Dollar så sa jag precis till Tommy oj jag har mina gamla foppatofflor och dom är så nötta så det finns inget av sulan kvar men dom är världens skönaste och jag hann knappt säga meningen färdigt så slog fötterna undan det var ju blött på golvet inne eftersom det regnade ute och jag har aldrig sett någon som har reagerat så snabbt som Tommy gjorde han fick tag i min hand och lyckades dra upp mig annars hade jag nog slagit skallen i stengolvet och då vet man inte hur det skulle ha gått även om man inte har så mycket av värde där innanför pannbenet men ändå...Jag brukar inte använda dom gamla fopporna  när det är blött men jag glömde helt enkelt att byta skor innan vi åkte.  Och det var ju en hel del folk som just var på väg ut och funderade vad som hände och en kvinna sa när hon såg mina foppor att dom där ska du slänga åt helvete hårda ord men hon har rätt.. Vi gick i alla fall in  och handlade  pappersdukar, tallrikar, muggar, marschaller och lite vinster till lotteriet som vi ska ha på lördag när vi har Surströmmingsfest i byagården. En tur på Ica supermarket oxå och handlade lite grann. Och det regnade en hel del skur på skur och mycket konstiga moln på himlen kanske det är sådana moln dom har haft i Getinge och andra ställen i Halland där dom fått så vansinnigt mycket regn. Hoppas vi inte får såna mängder. Vi var oxå på Hem och Hushållstjänst och pratade med Janne om en snabbdiskmaskin till byagården som vi ska inhandla. Och vi fick broschyr och prisuppgifter så får vi prata ihop och tillsammans besluta vilken vi ska välja.

Till middag blev det färsk pasta och en pastasås med fläskfile, bacon , lök, vitlök, paprika och kryddor somjag stekte och sen slog jag på matlagningsgrädde och kokade ihop det och till det åt vi grönsaker, pesto och riven ost det var jättegott.

Nu blir det lite TV-tittande bl a Leif Mannerströms program kl 21.00


           


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards