keckes matblogg

Alla inlägg den 28 augusti 2014

Av Chatarina Berglund - 28 augusti 2014 19:22

Hej igen det är några dagar sedan vi hördes. Men angående vädret så har det väl inte varit så strålande. Ja, i måndags var det riktigt skönt då var solen framme och värmde så skönt man har saknat den ett tag.

Då i måndags åkte vi till Storheden för vi såg att Ica Maxi sålde  lax för 59,90 filead och i Boden säljer dom nästan aldrig färsk norsk lax nu för tiden. Där fanns det massor och den är vackumpackad suveränt att hantera inget kladd.

Och ganska stora snudd på 5 kg härligt. Sen åkte vi på några ställen till och tittade och handlade några saker.

Vi åkte hem ganska snabbt och passade på att vara ute och kolla våran växtlighet som har fått så mycket regn sista tiden så den har inte återhämtat sig ännu. Behöver komma mer sol det torkar upp ordentligt.

Jag gravade laxen vi hade köpt och sen avsmakar vi den på torsdag då ska den vara perfekt.

På tisdag var vi hemma och fixade lite bl a samlade vi ihop en del återvinningsmaterial och Tommy klippte gräset och fixade lite ute.

Senare åkte vi en sväng till stan och hälsade på Anna och Robin för att titta på Altanen dom håller på att bygga

och den blir såå himla fin. Robin hade inte så mycket kvar av golvet nu så det har gått väldigt bra men det är många timmars  jobb som ligger bakom. Det är ett stort projekt och mycket man ska tänka på.

Till middag åt vi en enkel omelett med paprika, lök och ost och en sallad till det. Det var riktigt gott.

Onsdag åkte vi till Vacker Tass för att vi hade tid med Molly som skulle klippas klor, ansas runt ögonen, runt nosen och en del annat. Hon blev så fin och snäll är hon säger Sandra som friserar henne. Hon finner sig i allt.

Sen åkte vi hem och Tommy var till Hasse och hjälpte han med nåt stenmjöl som dom hade köpt som sen skulle skottas ut och fyllas inne ladugården  i föräldrahemmet. Jag var hemma och lagade middag och det blev Aji de Gallina och det är en peruansk rätt det fanns recept i senaste Buffetidnigen. Lite omständigt rätt så många moment. Det var Tommy som såg det och ville gärna att vi skulle prova att laga det.En hel kyckling som man kokar i vatten och en matsked salt kokas drygt en timme. Sen benar man ur den.Man lägger 3 brödskivor med bortskurna kanter i blöt i 3 dl matlagningsgrädde och låter det stå en stund sen steker man lök, vitlök currypasta och mixar grädden med brödskivor och blandar i den och kycklingen och spär med 4 dl buljong och låter det koka ihop ca 10 min. Vid servering river man parmesanost och hackade valnötter och vi åt kokt potatis och en sallad till. Det var gott men man behöver betydligt mer kryddor och mer currypasta än vad receptet sa.

Idag torsdag har vi varit till stan och jag hämtade medicin på Apoteket och Tommy väntade ute medan jag gick in. Och då kom det fram en kvinna med ett papper där det stod en massa om man ville att kommunen skulle satsa mer på handikappboende och det skulle alltså ha kommit från Bodens kommun en namninsamling och dessa personer som gick omkring med dessa papper spelade döva. Det var namn, födelsedata, ort och summa pengar man ville

skänka. Pengar då reagerade Tommy genast och tänkte inte brukar man skänka pengar när det är namninsamling...såå han sa inte ett öre får ni och hon skulle ju alltså vara döv men hon pekade på raden där det stod summa nää du får inga pengar då vinkade hon åt en kille som kom och han förstod engelska så Tommy frågade vad är detta och då blev dom skraj och drog iväg och Tommy ropade efter dom "go to hell" sen såg vi att dom försvann över gatan mot Kläppgatan men vi åkte med bilen för att kolla var dom tog vägen men ingen syntes till. Förmodligen plockades dom upp av någon bil. Jag ringde polisen och anmälde detta för det var ju flera som skrivit på och betalat och personnumret är ju inte så bra att lämna ut till sådana där skummisar utlänningar förmodligen från något Öststatsland. Tommy tror på Rumänien eller nåt sånt. Sen åkte vi ut till Kvantum och då såg vi när vi körde mot rondellen att dom var vid Färgaffären och när vi svängde in på kvantum var dom på väg in på butiken. Då ringde jag polisen igen och sa att nu är dom på kvantum och dom skulle skicka en bil. Och den kom men dom var ju 3 personer så den ena såg nog polisbilen så han varnade de andra för dom gick med raska steg mot Shell och poliserna tog upp jakten på dom (vi pratade med poliserna och sa vart dom gått)men förmodligen hade dom en bil där som väntade och så var dom försvunna. Såå hur det gick sen vet jag inte. Vi åkte i alla fall till Storheden och handlade lite grann jag köpte mig nya jeans 1 par svarta och 1 par vanliga blå jeans.Och sen åt vi på ny HP-restaurangen på Storheden. Dom hade massor med olika rätter som pizza, gyros, grillspett, kött av olika slag , kebab mm. Vi åt  i alla fall Gyros och det var karrebitar , bröd, pommes,tzatsiki, aoili, grönsaker mm. Det var mycket mat vi orkade långt ifrån allt och gott var det oxå....

I kväll har vi tittat på Tinas program och Hela Sverige bakar.. och nu är det snart dax att inta sängen och läsa några sidor i boken.


           


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards