keckes matblogg

Alla inlägg den 17 augusti 2014

Av Chatarina Berglund - 17 augusti 2014 11:11

Jaa, nu är det bara en vecka sedan jag bloggade och vad som hänt är väl att det har blivit lite svalare ute men det är ganska skönt oxå vi har ju fina dagar med sol och upp till 22 grader i alla fall. Det är väl mest på morgonen och kvällen man känner att det är svalare.

Vi har kämpat på med kräftfisket men inte lyckats så bra . Det är sämre än i fjol och då säger alla att det ska vara så gynnsamt i år när det varit så varmt. Jaa men vi har inte gett upp ännu. Vi ska ut i kväll igen på ett litet äventyr och hoppas att det ger mer  än tidigare kvällar.

En dag åkte vi till Storheden för att köpa till några burar vi tappade en i söndags. Och så handlade vi lite annat smått och gott och tog ett fika på Trend Cafe.

I torsdags var det byaföreningens årsmöte och endast 14 personer var där lite dålig uppslutning kan man tycka för vi är rätt så många medlemmar. Det var även en från Selet som var där och pratade om skjutfältet och om den advokat som vi anlitat börjar ha slut pengar så att han ville att vi skulle se över våra plånböcker och sätta in en slant till  fortsatt jobb för advokaten...

Vi har ätit middag ute i naturen när vi varit och fiskat kräftor så det har inte blivit så mycket lagad mat denna vecka. Mest grillad korv, mackor och kaffe men det är ju det som är det stora nöjet när vi är ute på äventyr.

En dag åt vi korvstroganoff med kokt potatis och en sallad det var väldans gott.

I fredags var vi på 70-årsfest grannen Christer fyllde år. Det började med drink och tilltugg sen var det en tipsrunda och då var vi indelad i lag och vårt lag vann den  (Jag, Anna , Sarah, Maria och Lollo) och vinsten varsin elektrisk flug och myggdödare. Och det var ca 40 personer där och dom hade 2 rejäla partytält om vardera 40 kvadrat med värme och fint dekorerat och dukat. Christer hade byggt en bardisk händig som han är. God mat med olika sorters pajer och en massa, massa kräftor som dom fiskat själva dom har minsann lyckats på sitt kräftfiske. En duktig bartender (Caroline) som fixade jättegoda drinkar  en hel lista med olika sorter bara att beställa. Allt var så välordnat med ståtoa ute för herrarna med våtservetter mm.

Jaa, dom hade verkligen jobbat för att fixa till allt såå bra. Och mycket presenter fick han oxå..

Och en trubadur som hette Madde och hon var jätteduktig på att sjunga och spela det var bara att önska hon kunde det mesta.

Vi rumlade hem kl 03.30 efter en mycket trevlig kväll  innan hemgången var grillen igång och det grillades korv  så vi fick i oss lite nattamat oxå  så vi klarade hemresan som är ca 50 m.

Molly hade sällskap hela kvällen av barnbarnen dom var hos oss och tittade på TV och datade.

I går lördag sov vi till kl 10.00 det behövde vi efter en sen fest.

Jag ägnade mig åt V-75 som vanligt och det lyckades bra denna gång med 7 rätt och en massa 6-or sammanlagt 20 300 kr ibland bara händer det....KUUUL... Och på de 3 C-nas system blev det 6 rätt och 472 kr.

Vi åt porterstek, råstekt potatis, sallad, gratinerade paprikor och tomater samt hemgjorda friterade chilicheese.

Mycket gott. Sen blev det en tidig kväll efter nattens fest...I kväll ska vi ut på kräftfiske och hoppas att det ska ge lite mer...Återkommer  senare under veckan och berättar hur det gått.


                         

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards