keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016

Surströmmingsfest , Söndagsslapp och Middag med Erikslundarna

Av Chatarina Berglund - 23 augusti 2016 17:30


 

Halloj igen nu kom mer jag här  och ska plåga er med mina senaste händelser som inte är så dramatiska eller spännade men ändå lite såsom många familjer har det.

Jag spelade ju som vanligt V-75 i lördags och det blev 5 rätt igen och det gav 152 kr och bara en femma denna gång jaa, man får vara nöjd med lite spelpengar och så nya tag nästa lördag och hoppas då på fler rätt men vad svårt det är.

Men en del lyckas bra en del spelar in miljoner varje år men det är klart det  rör sig om helt andra insatser än vad lilla jag satsar men visst kan man ha tur med liten insats oxå.

Tommyhar plockat kantareller idag och han hittade lite grann i alla fall.MUMS


 

Vi dukade i fredags för surströmmingsfesten och gjorde klart en hel del jag, Tommy och Hasse och då hade Elisabeth och Camlla varit där på torsdagkväll och haft barnkalas för barnen som varit där på olika aktiviteter hela sommaren som dom har ordnat varje vecka roliga saker med pizzabak, hamburgare, pyssel med mera dom har verkligen varit duktiga. Och dessutom hade dom ställt till alla bord som vi skulle ha  på festen så vi behövde bara börja med dukarna på en gång så det var mycket värt för oss. I år var det rosa som gällde det gäller att variera färgerna år från år.

 

Lördag åkte vi till Byagården kl 16  för att  fixa klart för surströmmingsfesten. ..När vi kom dit startade vi i gång potatispannan med 10 kg potatis +en mindre med 2 kg ca.Det tar lång tid för en sån stor panna att koka upp. Vi gjorde även i ordning korvpannor för alla äter ju inte surströmming. Och vi dukade till ett bord för att det hade kommit till några anmälningar. Vi laddade kaffepannan med 50 koppar kaffe. Alla som är med festfixeriet var där och hjälpte till. Jag hade bakat 2 sorters fikabröd till kaffet kärleksmums och vaniljhjärtan i långpanna. Och lotteribordet utökades hela tiden med nya saker. Jag skänkte hembakt hällakaka, Hemkokt saft, tomatmarmelad och en del böcker och lite annat tjafs.Men det fanns en hel del fina vinster Kantareller som jag missade, ett fint schatull med knivar mm.

Det hände tyvärr en tråkig sak på festen Samuel en av pojkarna som bor i byn som var med på festen och såg fram emot en rolig kväll han ramlade från gungan och bröt nyckelbenet så dom fick åka in till akuten och han hade väldigt ont

stackaren vi tycker så synd om honom krya på dig Samuel och kram från Tommy och Chatarina.  

 

När kl närmade sig 18 då var allt klart för att ta emot de 60-talet gäster som var anmälda och surströmmingsburkarna var redan öppnade och det sköttes som vanligt av Torbjörn och han var i år klädd i hatt jaa, han hade ju inte bara hatt som tur var och Hasse fick ta över för  "hattkillen" fick besvär med ryggen och Hasse han hade keps på sig och den underbara doften spred sig i hela lokalen jaa, kanske inte alla som tyckte att det luktade underbart. Men det serverades även varmkorv med bröd och sill. Anna , Rasmus och Linnea samt Ludde var oxå där och Rasmus och Ludde äter surströmming men inte Anna och inte Linnea heller.

En trevlig kväll med mycket folk och lotteriet det tar lite tid och Hasse  som sköter lotteriet uttrycker sig inte alltid så tydligt i bland mumlar han men då får man rya till åt han så han skärper sig ett tag.

Vinstbordet nedan

 

Alla var nöjda med surströmmingen och maten överlag och sen åkte många hem och vi var väl ett 10-tal som stannade kvar och surrade , skrattade och hade trevligt och sen blev vi bara 4 kvar ni vet ju sagan om det 10 små "negerbarnen" jag, Tommy , Fredrik och Molly och vi städade undan allt innan vi for hem.

Och kl 01.00 lade vi oss i sängen som var ovanligt skön och i den låg vi kvar i till kl 10.00 på morgonen och sängen var fortfarande lika skön men man började känna att kaffe och en macka skulle sitta fint nu. Så det blev så vi steg upp och fikade men Molly hon var väldigt avslagen hon lade sig direkt i korgen och fortsatte sova helt slut var hon.

 

 

     


Som ni ser figurerar "killen" med hatt på många bilder han är en riktig linslus..


               

Full aktivitet i köket...

Vi har bara tagit det lugnt i dag jag lagade revbensspjäll till middag med kokt potatis, sallad och sås mycket gott.

Och Molly kvicknade inte till förrän på em och då var det full fart.

 

   

Måndag i dag och tråkigt väder så in i bomben blåser, regnar och allmänt grått. Tommy hade tänkt plocka bär i dag men tyvärr inte så kul när det regnar men som jag sa till han i dag nog blir det bättre dagar för bärplockning.

Jag intog min plats vid spisen tyckte det passade bra att stå där i dag. Jag lagade potatisbullar med stekt lök, bacon och bogfläsk. Och 2 formar med ugnsomelett med potatis, kryddiga korvar, bogfläsk,paprika och lök och en sallad till det. Jag gjorde även kantarelltoast. Sen tog vi med oss detta och åkte till Anna och Robin och bjöd hela familjen på middag och dom tyckte det var jättegott. Alla gillade kantarelletoasten utom Robin för han får man inte i någon svamp alls han går inte lära om vad det gäller den biten.Och hela familjen var hemma och även Linnea var där.Det var bara Oliver som inte var med. Vi hade en trevlig och mycket rolig stund tillsammans med denna härliga och humoristiska familj man  får vekligen skratta gott när vi träffas. Jag fick med mig en hel del pannor, skålar, formar mm hem som varit på vift ett tag. Det är ju så att när man kör "catering" så blir det alltid kvar lite pytsar och när man haft dom nog länge då har man glömt att man inte "äger" dom.

         

Nu blir det inte mer denna gång men vi hörs snart igen...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards