keckes matblogg

Alla inlägg den 10 februari 2016

Av Chatarina Berglund - 10 februari 2016 19:15

Jaa nu har det gått en vecka sedan jag bloggade jag vet inte varför det inte blivit av men det är så där ibland och vissa perioder är det varje dag men i alla fall så har det väl inte varit så mycket som hänt sista veckan men jag berättar väl i stora drag. Jag har varit och klippt mig på Saxess hos Birgitta som vanligt samma frissa och det känns bra för hon vet precis hur jag vill ha det och sen är hon  den som gärna försöker påverka en att ändra lite på frisyren och det är rätt kul om det inte barkar alldeles åt skogen...Det känns skönt att ha fått bort en del det växer som ogräs och blir så tjockt och mycket som en mössa till slut. I övrigt så handlade vi en del på Willys när vi ändå var i stan och en sväng på Dollar måste man ju oxå minst en gång i veckan. Annars så har vi väl varit ute lite grann jaa, Tommy mer än mig som vanligt..För han har ju snöskottning och det har ju kommit en del så han har utejobb men det är tur att han har slungan även om man inte kan slunga överallt men mycket går det ju att använda slungan till.

Torsdag då gjorde jag smörgåstårta för jag hade beställning på en sådan ca 10-12 bitar och det gick bra . På Fredag då hämtade Fredrik den för det var hans mormor som skulle ge den till personalen på korttids på  prästholmen där hon har varit en period men nu har hon fått en lägenhet på Å-gården där hon nu flyttat in.

Och till middag åt vi Bondomelett med korv, potatis,lök,paprika,och vitlök och en sallad till det det var jättegott.

       

Jag skulle gärna skotta lite snö jag oxå men det är inte så bra för min rygg så det är ingen ide att jag säger till Tommy att jag ska hjälpa han för han säger bara nää, kommer aldrig på fråga.

Jaja jag får busa med Molly lite ute och promenera lite grann. Det är ju ett ljuvligt väder med + grader men då blir det ju lite halt i stället och riktig kramsnö är det. Jag hade tänkt göra en snögubbe men den har inte blivit till ännu. Vi har grejat  på med TV-n en del för vi har lite problem med kanalerna vi har ju mediamaster som vi haft i flera år och den har funkat otroligt bra men nu är det som att den börjar ge upp så vissa kanaler är borta och vi har gjort en ny kanalsökning men vi fick massor med nya kanaler men inte dom som vi ville ha. Vi har ju parabol så idag har Tommy ringt och beställt en ny HD-Box via Viasat och vi har både Viasat och Canal Digital så då ringde han även Canal digital och sa upp det abbonemanget för det ärju inte gratis att ha båda..Vi skulle nog få  boxen i veckan et blir spännande att se hur den funkar.

Fredag då var vi hemma båda två ochjag städade lite och Tommy var på utsidan och körde lite skoter och skottade snö mm. Till middag åt vi vårrullar med sötsur sås och sallad.

       

Lördag då var det ju V-75 som vanligt men lika svårt alltid att sätta denna sjua jaa, om inte om hade varit så hade jag ju säkert haft flera sjuor men detta OM bort med det.Nää 4 rätt på båda systemen blev det. Nya tag  på lördag.

Till middag gjorde jag fylld fläskfile med potatiskaka gjord i en muffinsform, sallad, sås och fyllda körsbärstomater mycket gott...Lite TV-tittande och en lugn kväll.

       

Söndag då bestämde vi att jag skulle  koka palt och ta med den till Holmgrens och bjuda dom på middag.

Och det gjorde jag oxå och hela familjen var hemma så vi fick träffa alla och dom tyckte det var jättegott med palt. När vi åkte från stan så var det stopp i traiken mellan Vändträsk och Mjedsjön det var en stridsvagn som hade kört i diket och dom höll på att bärga den när vi kom så vi fick nog vänta en 30 minuter ca. Vi hann precis hem till   Farmen och så bra att Ewonne åkte ut hon var inte så bra på husförhöret nää, Sofia utklassade henne ordentligt. Bra hon var väldigt galen och otrevlig inte kul att vara med en sån människa flera veckor...

 


Måndag +grader och snöglopp..och till middag blev det stekt lax med en sås med grädde, dijonsenap och dill till det kokt potatisoch sallad. mycket, mycket gott.

Lite TV-tittande med Farmen, När och fjärran  och 30 grader i februari...

       

Tisdag +-grader även i dag och kramsnö men inte blev det någon snögubbe i dag heller och ändå är det Fettisdag

i dag och då blev det så klart bruna bönor, stekt fläsk och korv mumsfillibabba men inga semlor nä, jag äer ju inte semlor och Tommy sa när jag frågade om jag skulle baka semlor åt han  nää, du behöver inte det. Det kan jag äta en annnan dag tyckte han även om det inte är fettisdag. Tänk förr när man gick i skolan då var vi alltid lediga på fettisdag och då var man ju ute och åkte skidor hela dagen och hade fika med sig det var mysigt...


     

  

Alltså vintern den innehåller många uttryck det är halt, moddigt, snöblask , snöglopp. blida, kyligt, lapphandskar, ploga, slunga, takskottning, skrapa is på bilrutorna, sanda, snörök, vargavinter, broddar, snöbjörn, piasavakvast,tösalt, dunjacka, skoterkläder, skoterskor, mössa, tjocka handskar, isbarka tänk bara vad mycket plats alla dessa redskap och kläder tar som man behöver på vintern undra på att man tycker att den är lång..Men det finns ju positiva saker på vintern fast inte så många som på sommaren.ex pimpla alltså fisk , snöskoter,Lillholmen ,julen,   ej att förglömma....

  

..då kommer vi till sommaren nästan inga kläder, gräsklippning, kratta, plantering (som ger så mycket tillbaka ) vad ger snön tillbaka jaa inte mycket möjligen ryggskott...vidare med sommaren bad, sol, regn, båt, fiske, solbränna, altanhäng, Midsommar...lätt att konstatera att sommaren är ljuvlig..Och för att vara lite

positiv så är det bara 134 dagar till Midsommarafton...

Tisdag i dag vi har +grader fortfarandde och snööverhäng på taket hade vi i morse men nu har Tommy tagit ned

Vi har varit en sväng till stan i dag och handlat på Willys  och även en sväng på Dollar men hujaedamej vilken röra det var där huller om buller allt dom bygger ju om och lägger nytt golv mm.Inga varor var där dom brukar nää det mesta var flyttat om...När vi kom hem så lagade jag Korv i ugnen med en god sås i botten och till det potatismos och sallad mycket gott...


       

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards