keckes matblogg

Alla inlägg den 20 februari 2016

Av Chatarina Berglund - 20 februari 2016 12:15

Nu dyker jag upp igen som gumman i lådan med min blogg och då börjar jag med måndag då var det en strålande morgon lite kallt men sol och blå himmel.Vi fikade som vanligt mackor, kaffe och ett glas tomatjuice och en koll i NSD och fikat  smakade så bra. Vi tittade som vanligt på Nyhetsmorgon och det är ett trevligt program att titta på.

Tommy han var ute i stort sett hela dagen och höll på med snön för han skottade inte  så noga i söndags. Han var rätt less på snön i söndags och det är klart det som kom under helgen det var ju snö på både längden och tvären

och ibland var det som virvlar som snurrade som virvelvind men till slut hamnade det ju på marken i alla fall och det är ju där den ska hamna men sen måste den ju bort på vissa ställen på marken för att man ska ta sig fram någonstans. Jaa, som jag skrev tidigare så är det ju enkelt med sommaren som när det är nederbörd på sommaren då är det ju regn och inte behöver man ta bort det nää, det försvinner av sig själv.

Och det var inte bara här hos oss han skottade han skottade även hos Christer för han vet ju själv när han jobbade och kom hem och visste att han hade snöskottningen kvar men då hade jag ofta skottat så han skulle slippa. Han tänker ungefär så vad det gäller Christer som jobbar och kommer hem och måste börja med snöskottning och Tommy är ju ändå hemma och gillar ju att vara ute och röra på sig och särskilt såna fina dagar som det var  på måndag.

  

Jag var oxå ute med Molly och promenerade en sväng. Sen lagade jag en stor form med köttfärsfrestelse och en sallad och sen åkte vi ner till Erikslund och bjöd dom på middag. Och vilken tur vi hade hela familjen var hemma och även Linnea var där så det var jättekul att träffa dom alla och surra en stund och framför allt skratta en del

Och dom tyckte det var   god mat och var väldigt nöjda att få middagen serverad.

 

 


Tisdag då var vi hemma hela dagen och Tommy var ute med skotern och körde upp spår få se då hur länge det tar innan dom snöar igen för det skulle bli mer snö tydligen. Han var på Lillholmen och skottade snö även där  röjde upp  och fixade eldstaden så det är klart om det blir såna fina dagar som det är i dag oxå strålande sol och blå himmel då kan vi åka och inta lunchen på Lillholmen. Det är ju såna här dagar vi väntar på hela vintern. Det var några fler skotrar ute och körde oxå.

Jag bakade kavring igen och det är ju som jag skrev tidigare mycket degar angörning, raskdeg ,bortgörning och surdeg och många moment och lång jästid men den är riktigt god så det är värt besväret.

Till middag lagade jag stekt pankopanerad flundra, kokt potatis, stuvad spenat, remoladsås och en sallad med gröna ärtor och morotsstrimlor mycket gott.

Vi har fått vår nya HD-BOX  från Viasat och började i går efter middagen med att försöka komma igång med den nya gruversamt för oss båda för vi såg ju det värsta så klart att det inte skulle funka på en gång och  Tommy tog bort den gamla boxen och kopplade ihop precis som det visades på medföljande bruksanvisning men bruksavisningar är inte alltid så lätta att förstå sig på . Jaa, när vi gjort det skulle man ju ringa och knappa in numret på kortet som vi hade i vår gamla box och det gjorde vi och så fick vi även uppge det nya digitalboxnumret och sen sa hon att det  var klart och vi skulle ha bild på 5 minuter...Det var långa minuter och det blev säkert 10 min och ingenting hände vi fattade ingenting. Då ringde jag igen och samma sak upprepade sig men ingen bild..Jaa, pust, suck och stön men inte hjälpte det heller...Precis som vi båda befaradeTommys mungipor var som vända neråt alltså åt helt fel håll  hela kvällen Men sen kom jag på att dom har ju support och då ringde Tommy men det var 34 st före i kön oj,oj aldrig att jag sitter och väntar på de..nää men lugn lilla vän vi slår på högtalaren

och sen kokar vi kaffe och fikar medan vi väntar och vi hann både brygga kaffe och fika och det var fortfarande 13 före men så helt plötsligt rasslade det bara till  och det var vår tur så då såg supporten att att vi inte hade någon signal från parabolen och det beror på att vi har 2 huvuden på parabolen eftersom vi har både Canal digital och Viasat men huvudet på Canal Digital är tydligen trasigt och boxen var inställd på det huvudet så han berättade precis hur Tommy skulle göra och helt plötsligt började dom prata på TV och sen kom bilden och jättebra bild i HD mycket bättre än vi haft så nu funkar det tack och lov..Och Tommys mungipor är nu vända uppåt precis som dom ska vara och mina oxå.

         



Onsdag en mulen dag och vi passade på att åka en sväng till stan och handla lite grann. Vi åkte en sväng på Dollar som vi brukar men oj,oj inte var det mycket bättre där ännu jaa, vissa saker var väl på plats men nog var det rörigt men det blir säkert bra när det blir klart. Till middag åt vi rökta tunna revbensspjäll med en ljummen potatissallad med  morötter, lök,paprika ochen senapsdressing det var väl gott men vanliga tunna revbensspjäll är godare men potatissalladen var god.

   


Torsdag en mulen dag men bara några -grader Tommy han var ute som vanligt och den här dagen var han hos en granne och slungade upp deras infartoch en tur till Lillholmen och fixade en del. Jag var hemma och städade lite grann inför helgen. Till middag åt vi parisersmörgås och en coleslaw till det. Mycket gott..

Sen skulle vi ju koppla in detdär trådlösa till nya HD-Boxen men inte lyckdes vi med det heller inte lyste dom lampor som skulle lysa nää alla andra men inte de rätta. Nää det får bli support igen...För det behövs tydligen ett IP-nummer som Viasat lämnar ut när man ringer..


 


 


Framme vid Fredag en mulen dag igen men varmt blåser lite grann.Tommy som vanligt ute och körde lite skoter. Jag och Molly var oxå ute en promenad på isen ochjag kastade snöklimpar och hon jagade och hämtade och aldrig blir hon less på det. Sen till middag blev det lite buffe med marinerad kyckling, pizzarullar, potatiskakor med löjrom och smetana, tunnbrödsrullar med chorizokorv, sambal oelek, parmesan,creme fraiche, potatis och morotsmuffins med sourcreamröra. Allt smakade bra men alldeles för mycket..Rasmus och Linnea hälsade på oss och det var jättekul det är ett tag sedan dom var här.Dom var bara ute och åkte och så tittade dom förbi kul och Molly var så glad så hon höll på att ta ner dom hon skulle bara sitta i knä på dom hela tiden..



         


  

 

Nu är   uppe 8 timmar och 52 minuter upp 7.22-- ner 16.15   Den 21 december var den uppe 3 timmar  alltså 5 timmar och 52 minuter  längre nu härligt...


Nu är det bara 125 dagar till Midsommarafton


Tack för idag och slut för i dag....Tjingeling

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards