keckes matblogg

Alla inlägg den 29 februari 2016

Av Chatarina Berglund - 29 februari 2016 17:30

Jaa nu är det dax att blogga igen om den senaste veckans händelser..Jaa snö har det i alla fall kommit och inte lite utan rätt mycket. Vi vill inte ha mer snö nu det räcker åt alla nu både skoteråkare och skidåkare och dom som skottar vill absolut inte ha mer...men vi kan ju inte bestämma det är ju tyvärr andra som styr det där.

Lördagens V-75 gick bra det blev 5 rätt men ingen utdelning så alltså inte bra i slutänden.Ja nya tag nästa lördag.

Tommy har ju som ni förstår haft snöröjning i stort sett alla dagar sen jag bloggade senast och då är det som sagt inte bara hemma utan en del grannar runt om men det är tur att han trivs med att vara ute.

Jag och Molly är oxå ute lite grann men det blir inte så långa promenader med mina dåliga knän men det blir de

det blir. Korta stäckor är bättre än inget. Matlagning har det  som vanligt oxå varit.

I lördags åt vi oxfile med potatisrosor i muffinsform, hemgjord bearnaisesås och sallad mycket gott. Lasse och Carina var förbi en sväng och det var kul att träffa dom och surra och skratta en hel del.

Det var tydligen vatten på sjön så de var en del som körde fast under helgen och fick slita ont för att komma loss.

         

På söndag då åt vi gulaschsoppa med varma knäckemackor oxå mycket gott och så var det snökottning , snöskottning och åter snöskottning.

   

Måndag då var det oxå snö,snö och snö och för mig en liten promenad med Molly och sen lagade jag kokihop till middag och det var då så länge sedan vi åt det så det smakade fantastiskt gott. Jag minns Sofi Kannikos kokihop som vi fick när vi gick i skolan Sofi var kokerska på Hedenskola så alla som gått skola i Heden har ätit hennes kokihop många gånger. Det var så himlans gott jag kan känna smaken fortfarande.

   

Tisdag då snöade det inte så mycket då var Tommy ute och promenerade och finlirade lite med snön och då tittade solen fram en stund och det var så vackert. Och jag var inne och fixade mat jag gjorde en fisklasagne med färska pastaplattor och en sås med grädde, lök,paprika, fiskbuljongtärning och ost. Sen bakade jag tunnbödssnurror och gjorde en sallad och sen åkte vi ner till Erikslundarna och bjöd dom på middag. Dom tyckte det var jättegott och det tyckte  vi oxå. Och tunnbrödssnurrorna var väldigt populära.

     

Onsdag då var vi en sväng "Opa Bojn" och handlade som omväxling och när vi hade svängt av från Bodenvägen och körde in motÄlvsbyn då var det en stor norsk långtradare med släp som hade kört av vögen och rätt långt ner i diket var den och den hade kört rakt in i en tall som låg omkullvält.  Det hade nog precis hänt när vi passerade och tur var ju att vi inte mötte den just när det hände usch men det var 2 personer i bilen och båda klarade sig utan skador. Och när vi skulle åka hem då var det full aktivitet med traktorer och bärgare så dom skulle stänga vägen i ca 2 timmar från båda håll så vi hade tur som hann passera innan dom stängde.

Till middag blev det bara varmkorv med bröd och det var gott det oxå.

Torsdag  då var det en kall morgon med - 11 och mulet var det och solen försökte ta sig genom molnen men den lyckades inte så bra. Vi hade tänkt köra pizzakväll denna vecka på fredag men det var inget vatten i byagården så vi ställde in det för vi visste ju inte om någon rörfirma hade tid och komma ut och kolla på den. Hasse har varit där och konstaterat att pumpen tar inte vatten så något har hänt med den och då var Bodenrör ut och kollade och det var pumpen som var paj så dom böt den och nu funkar det. Men vi har ändrat pizzakvällen till fredag den 4 mars i stället. Till middag blev det stekt sill med kokt potatis , rårivna morötter och rödbetor.

Sen gjorde jag en smörgåstårta som jag hade beställning på..och den blev bra och såg god ut i alla fall och god var den har jag hört..

       

 


Fredag då var det en riktigt kall morgon med -18 grader och blandat sol och moln och en del skotrar var ute och körde på sjön i kylan men det blev ju varmare under dagen. En del var på Lillholmen och eldade och dom hade säkert mysigt men det är lite luftkallt ännu men det blir bara bättre och bättre. Tommy var som vanligt ute och donade med lite av varje körde någon skotertur och lite annat. Jag var inne och städade lite grann och en liten promenad med Molly. Till middag åt vi fylld köttfärstårta med råstekta potatisskivor, sallad och sås. Mycket gott. Sen lite TV-tittande postkod och fångarna på fortet en väldigt lugn kväll..


         

Framme vi lördag då är det som vanligt V-75 vi pratar inte om det för det gick åt skogen eller något sådant. fel hästar eller fel kuskar eller fel systemtippare nåt av detta eller en kombo av allt detta förmodligen..jaja som jag alltid skriver nya tag igen nästa lördag...Massor med skotrar ute på sjön och på  Lillholmen var det fullt med folk som eldade och trivdes..Ändå sägerdomatt det är vatten på sjön så flera skoteråkare hade ankrat rejält på några ställen..Det var -17 på morgonen.

Till middag åt vi ugnstekt saltbakad stek av innanlår det har jag aldrig provat men det funkade man blandar grovsalt och äggvita sen bryner man steken runt om och pepprar den sen sätter man salt i botten på en form och sen täcker man steken med saltblandningen och klappar fast geggan ordentligt och in  ugnen på 120 grader i ca 2 timmar sen får den stå en stund och sen knackar man sönder saltskalet för det är alldeles hårt och lindar sen inden i folie. Till det gjorde jag en potatis som jag hittade på alldeles själv jag skalade ej så stora potatisar och sen tog jag hål med äppelurkärnaren genom långsidan på potatisen sen kokade jag den jag sparade även dom bitarna som jag tagit ur potatisen och närdom var nästan heltkokta tog jag upp dom och lät dom svalna och fyllde sen hålet  mitten med en röra av riven ost, creme fraich, vitlök och paprika och så skar jag bitar från potatisbitarna som jag satte i ändarna på potatisarna så inte fyllningen skulle sippra ut och sen stekte jag dom gyllenbruna lite pillerjobb men helt klart värt det. Till det en god sås, fyllda tomathalvor och gratinerad broccoli med ostsås oj,oj vad gott det var.....

           

Söndag en solig och fin dag men lite luftkallt ännu det var - 20 på morgonen men solen gör sitt   det är underbart att få se den gula saken någon gång. Vi var ute en stund i solen och det var riktigt skönt men så fort den började gå ner blev det kyligt..Vi gjorde en pizza till middag med vitkålssallad och det var oxå väldigt gott.


                  

Måndag  oj vad en vecka går fort idag var det - 16 huja huja vad det är kyligt på nätterna men sol och fint i dag och tempen var bara - 2 grader på em så nog värmer solen en hel del. Några skotrar har även varit ute och kört på sjön idag. Barnen har ju sportlov så det är väl en del lediga föräldrar oxå som do passapå att vara ute i sina  stugor denna veckan hoppas det   -iga  vädret håller i sig. Vi har varit ute en stund i solen i dag oxå och Molly ville inte alls gå in när det var så härligt.. Och sen har det hänt en del tråkigt på området det har varit inbrott i en stuga här en bit från oss tydligen natten mot fredag så poliserna var här i går för att kolla...Trist när det händer..

Idag har vi ätit riktig husmanskost Fläsklägg och rotmos och om ni visste så gott det var vi njöt riktigt..


       

Lite naturbilder....


       

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards