keckes matblogg

Alla inlägg den 13 juni 2016

Av Chatarina Berglund - 13 juni 2016 22:00

Tjinge ling på er alla...Ni minns väl vilka problem vi hade sist jag bloggade med elen.Jag skrev ju att det ringde en kille från BEAB och sa att han skulle skicka 2 "gubbar" som höll på med ett jobb i Statträsk och mycket riktigt 19.45 ca dök dom upp och det gick undan ska jag säga.Dom började med att bryta all ström även hos grannarna var dom tvungen att bryta. Sen tog dom ner träden som lutade över ledningarna och sen var det den där kabeln som var lös som skulle bort och bytas ut mot en ny. En av "gubbarna" tog på sig klätterskorna dom såg riktigt fräna ut med några oranga långa spröt sen drog han i väg uppåt snabbt som bara den och hips vips var han högst upp och fixade med den där tråden som dom skulle byta lite problem var det för den fastnade i träden på vägen fram till stolpen men dom hade fina grejer långa pinnar med teleskopskaft som nådde långt upp och dom fixade det och var klar 20.30 ca då klättrade han ner och jag lyckades fånga han på bild både upp och ner och då stod jag inne och fotade genom fönstret. Och jag log för mig själv för det var 3 st karlar som gick dit och stod och kollade det var ju inte så många här men det var ingen kvinna som var ute och tittade på jobbarna lite typiskt manligt fenomen.

   

Och då funkade elen som den skulle hos oss efter det. Men micron de har pajat och en av mina laddare till min Iphone och även toan våran funkade inte.Vi har ju en förbränningstoalett och Tommy fick skruva upp hela bakstycket för att kolla om det var någon säkring som gått och det var det så efter den var bytt då funkar den som den ska. Tack och lov att det inte var något annat som gått sönder för då måste vi ju skicka ner den till Separett iSödra Sverige och få en lånetoa och det är ju så bökigt så vi är glad att vi slapp det.

Så nu är allt lugnt efter stormen. Tommy har jobbat ute med krattning och kvistplock efter allt som blåste ner

oxå det sviter av stormen. Nu får vi hoppas att det dröjer innan nästa storm.

Helgen har varit lugn och inte så bra väder har det varit lite moln och sol blandat och inte så mycket värme i luften. Det växer bra det som vi planterat men det står i växthuset det mesta ännu men nu bör man väl kunna plantera ut snart.

Till middag på fredag blev det helstekt rimmad kyckling som jag hade haft i saltlag 1 dygn och det är så gott den blir väldigt saftig och god och man penslar den med soja, honung och pressad citron innan man sätter in den i ugnen och sen en gång till under tiden . Till det åt vi ugnstekt potatis, sallad och aioli mycket gott.


     

Lördag då var det ju V-75 som jag ägnade mig åt och det var ju kvällstrav i Östersund och det började inte förrän 20.30 så man hade lång tid på sig att spela men vad hjälpte det inte alls. Det var ju en spik som var så betrodd så den kunde bara inte förlora enligt experterna men den gjorde det i alla fall. Sen vart det ju en skräll redan i första och jag hade ändå  5 hästar där och sprack i alla fall på mitt system så det blev 5 rätt och 42 kr och 5 st hade jag så jag fick tillbaka 210 kr alltid något.jJa,ja nya tag nästa lördag.

Cilla hälsade på oss på kvällen det var trevligt det var så länge sedan vi träffade henne och vi surrade en hel del om ditt och datt. Till middag åt vi panerad hokifile med kokt potatis,kall sås,broccoligratäng och grönsaker och det smakade väldigt bra.

         

På lördag var det ju dax för Balen för de som tar studenten och Rasmus våran älskade "pöjk" han tar ju studenten på fredag tänk vad fort det går han har gått 3 år nu huja,huja. Och dom var så söta Rasmus och Linnea uppklädd i kostym, slips jaa, det som hör till och Linnea hade så fin klänning på sig. Och en kille med en Cadillac som skjutsadee Rasmus och några kompisar med tjejer.Sen var det 3-rätters på Bodensia och det hade varit en trevlig kväll tyckte dom.

På lördagmorgon när vi tittade ut genom fönstet såg vi knipmamman ute och simmade med sina nyfödda ungar och vi försökte räkna dom och det var 14-15 stjag fattar inte hur dom rymts i holken och dom var alldeles bredvid mamman och så fort dom for för långt då lockade hon på dom och dom slöt genast upp vid henne. Tommy skulle fota dom men det var inte lätt att få med alla för dom strenade lite åt alla håll. Det är ju fantastiskt och redan efter ett dygn är dom färdiga för att lämna holken och lära sig vett och etikett med "Ribbing" i det här fallet är det mamman som är "Ribbing" Nedan ser  ni knipfamiljen fast inte hela på en gång

     

Söndag hemma hela dagen och vi var ute en del och fixade där vi ska plantera och vattnade en del. Sen var det lugnt. Till middag blev det en paj med skinka,bacon, lök, paprika och potatis och en äggstanning med ost och en sallad till det och det var jättegott.

   

Måndag i dag och vädret så där mulet från morgon men solsen och vi satt ute och fikade luchmackan och kaffe det var så skönt men sen drog det ihop till mer och mer moln och lite regnstänk så då åkte vi en sväng och satte upp skyltar runt sjön för årsmötet vi ska ha. Och efter vägen när vi körde så var riktigt stora pölar med vatten det måste ha regnat rejält mot Älvsbyn och Brännberg. Och när vi satt upp skyltarna och åkte tillbaka hem så var riktigt stora svarta moln som tornade upp sig och lite regnstänk blev och sen mullrade det lite när vi kom hem.

Men sen ljusnade det mer och mer och solen tittade fram igen och det var riktigt skönt men just nu mullrar det lite åska igen och jag gillar ju inte alls åskan jag vill helst sitta i bilen och det det har hänt att jag suttit i timmar i bilen på den tiden när Tommy jobbade och då har jag haft korsord med mig och suttit där  och löst och det känns tryggt att sitta i bilen.

Till middag blev det En soppa med potatis,lök vitlök, paprika, morot,sambal oelek och buljongtärningar och innan servering lite hackad korv mycket gott och enkelt med ostmackor till.

   




Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards