keckes matblogg

Alla inlägg den 29 juni 2016

Av Chatarina Berglund - 29 juni 2016 11:30



   

Jaa nu är det en vecka som gått sedan sist jag bloggade och det började inte bra med vädret i veckan. Det var kyligt på måndag. Vi åkte en sväng till stan och handlade lite grann och sen skulle vi köpa plantor och vi åkte ut till Vittjärv men där var det stängt tydligen hade dom sålt ut allt. Jaha då åkte vi till återvinningen där står dom och säljer plantor men inte var dom särskilt fina och dyra var dom oxå. Nu står ju Noj och Urban med sin Food-Track där dom säljer Thaimat och då beställde vi mat där och åkte hem och åt i stället och det var jättgott lite spicy men inte alls för starkt. Det kan jag rekommendera och billigt endast 65 kr. Vi bestämde då att vi skulle åka till Hedströms Trädgård i Råbäcken och köpa plantor för då skulle vi skjutsa Helena till Kallax hon har varit hemma några dagar och hon körde bil upp och då följde Linnea med henne upp så hon hade sällskap. Nu skulle hon flyga till Stockholm och lämna bilen här för Lasse och Helena  åkte  till Spanien på onsdagmorgon kl 6.50 väldigt tidigt men hon hade packat väskan klar innan hon åkte upp hit. Och sen flyger dom upp hit efter den 4 juli när dom kommer från Spanien.Och sen kör dom bil hem när dom åker tillbaka till Stockholm efter semestern. Jaa det gick bra med skjutsen men Centralvägen var stängd så vi körde över Unbyn och Avan men då var det vägarbete på flera ställen med grus och det är inte kul.Vi åkte sen förbi Hedströms trädgård och det spöregnade när vi kom dit men vilket mysigt ställe det var fina blommor hade dom och bra priser och sen var dom ju jättetrevliga och så bjöd dom på kaffe och kaka och en gräslöksplanta fick jag på köpet så dit åker vi absolut fler gånger. På onsdag då planterade vi ner våra växter och det blev så fint och vädret var ju oxå fint sol och betydligt varmare än tidigare dagar. Torsdag då var det lite förberedelse för midsommar med lite matlagning och då var det strålande väder sol och varmt ,härligt . Och framme vid Midsommarafton en strålande dag varmt och sol och nästan vindstilla. Det där regnet dom pratade om innan såg vi inte till.

         

Min mat som jag bidrog med till Midsommarens buffe...


     


   


 



Sötaste Wilma


   


Cilla ska hålla tal tror jag.....



 

Anna och Sarah diggar musik på hög nivå....



  


   




 


 


Ser ut som värdinnan håller på med någon trollformel eller....



 


Nu verkar värdinnan ha trollat färdigt men abrakadabra funkade kanske inte om det var så att hon skull trolla bort Anna för är ju kvar....



Bara glättigt.... 


   

Vissa badade oxå...



   


En jättetrevlig Midsommarafton hos våra grannar Chatrine och Christer vi var 16 personer och mat fanns det gott om vi hade knytis så det blev en hel del olika rätter  matjesill,färskpotatis, ostbomb med ett bröd, Nubbesallad, skagentårta, och en annan tårta  på kavringsbotten med räkor och löjrom,  Västerbottensostpaj, smördegsrundlar fyllda med chorizokorv och grönmögelost och en klick hjortronsylt på toppen, Brieost med valnötter och karamelliserat socker, Lax, köttbullar, kyckling och ett hembakt bröd som heter Laponiabröd jättegott var det,tunnbrödsstrutar fyllda med en röra med turkisk yoghurt, rökt lax och räkor jaa, som ni förstår så blev ju alla mer än mätta och dessutom efterrätt 2 st olika en gräddtårta med jordgubbar och en banoffee paj.

Vi var ett glatt och härligt gäng med mycket sång och musik av alla sorter och man fick önska sina favoritlåtar och sen rumlade vi hem så småningom framåt nattkröken efter en fantastisk midsommafton med trevliga människor och dessutom det perfekta vädret kan inte bli bättre.Vi lämnade Molly hemma när vi gick dit men tänkte att vi hämtar henne på ett tag men helt plötsligt då ser vi att hon kom alldeles själv dit hon hade alltså smitit ut vi lämnade ytterdörren öppen för att hon skulle få vara ute på altanen och vi sätter ju för en grind så hon inte kan komma ut där men hon hade tydligen tagit sig ut genom mellanrummet på brädorna längst ner på räcket hon är ju inte så stor så hon lyckades. Hon var ju jätteglad när hon såg oss så då fick hon vara en stund och busa med Nelly våran grannes hund som oxå var där.

Midsommardagen vi sooov lääänge till kl 10 lite drygt men skönt var det och ett strålande väder med sol och spegelblank sjö och båtar som var ute och körde omkring och en del fiskade. Tänk vad härligt det är när solen och värmen visar sig. Vi tog det bara lugnt och njöt av det vackra vädret och vattnade våra växter som trivsväldigt bra. Till middag åt vi en omelett som jag gjorde i kastrullen på spisen med chorizokorv,paprika, svamp, lök och tomater och lite ost uppe på och lite grönsaker tilll det mycket gott.

   

Söndag samma fina väder i dag oxå med sol och värme vi bara njöt denna dag oxå för man vet aldrig hur länge det håller i sig. Anna och Robin var förbi en sväng när dom var på väg hem från stugan dom skulle hem och packa för dom åker till Spanien på måndagmorgon tidigt som sjutton även Nicklas och Sarah med barnen åkte hem på em för dom ska oxå till Spanien tillsammans med Anna och Robin.

Till middag blev det grillat kött potatisklyftor, sås och sallad och en lugn dag och kväll.

Måndag lite sämre väder blåsigt men varmt me inte så mycket sol så vi åkte en sväng med bilen och handlade i Älvsbyn och där träffade vi våra grannar som oxå var där och handlade. Vi köpte en tomatplanta och en paprikaplanta som vi planterade i större krukor när vi kom hem. Det regnade lite grann på kvällen och vi grillade rimmad lax med

färskpotatis sås med cremefraiche, vitt vin,dill, gräslök, och buljongtärning och en sallad till det mycket gott.

Vi pratade med Rasmus som är i Jokkmokk och jobbar åt Bergenudds och han bor i en barack och dom jobbar hårda pass 7-21 men då jobbar dom in fredagen sådom får åka hem på torsdagkväll.Men han trivs bra och han  hade fått en hel del beröm av gubbarna där så det tyckte han var kul och det lyfter ju alla med lite beröm.

 

Anna skickade ett meddelande idag och det regnade i dag utanför Malaga där dom är men dom skulle passa på att shoppa i dag.

Det var mulet från morgon men sen sprack det upp och vart riktigt fint med sol och varmt vi var uteoch fixade Tommy klippte gräset och jag fixade lite med planteringarna vattnat och knytit upp en del gurkplantor bl a en lugn dagoch till middag blev det vårrullar med sallad och sötsur sås.

   



 

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards