keckes matblogg

Alla inlägg den 19 juni 2016

Av Chatarina Berglund - 19 juni 2016 21:30


 


Tjingeling igen...Nu är jag här igen och bloggar jag hade sådana problem med bloggen i härom dagen den var sig inte lik något hade hänt undra om det var en "hackare" eller kanske en "rackare" som varit framme en del hade försvunnit bl a den bilden som alltid visas när jag delar bloggen på FB och allt annat oxå ingen presentation fanns kvar och jag försökte må ni tro i går kväll att fixa till det men icke det funkade inte jaja, tänkte jag nu ger jag upp och försöker i morgon igen. Och så jag gjorde och nu funkar det. Tack och lov . Vi har varit en sväng till stan och handlat och på Vacker tass för kloklipp och lite ansning runt ögonen samt lite ans på tassarna Molly blev så tjusig.När vi kom hem då började jag fundera om jag skulle laga mat och åka ner till Erikslundarna och bjuda på middag så jag satte igång med lite käk och skickade sms till Anna för att kolla att dom inte hade planerat något annat och inget svar men då slog det mig helt plötsligt att hon är ju i Stockholm i dag på någon kurs med jobbet och strax efter ringde hon från Arlanda och berättade det och Robin jobbade och barnen jaa, en del var hemma och en del var borta så det blev inte att åka ner då.Tommy besiktade bilen på onsdag så då åkte han förbi med  mat så fick dom dom middag på onsdag i stället. Jag gjorde 2 st petitshouxrullar med köttfärsfyllningoch en sallad  som vi åt till middag och det smakade smaskens. Men det blev en hel del över som räcker till dom i stan.Besiktningen gick bra. Tommy har tvättat och städat bilen i dag och den blev som ny och det är ju bra när han ska besikta den att den är fräsch.


 

      

Jag har ju haft en del saker ute till försäljning på blocket och en del har jag sålt men en del finns kvar och bl a en sängram i furu och 2 sängbord   och ett hörnskåp i furu. Och det har ringt några stycken och även mail har jag fått några stycken. Och en dag då var det en kille som skickade sms att han var intresserad av att köpa dom där möblerna och han bodde själv i Danmark och han hade ett svenskt vanligt namn men hade en kompanjon som var här i Norrbotten och han skulle hämta upp dessa möbler och frakta dom till Köpenhamn.Jaa,det lät väl lite konstigt men jag tänkte ok bara jag får betalt så struntar jag väl i var han bor.Och han skrev bara på engelska och så bestämde vi då att den här kompanjonen skulle komma och hämta möblerna efter att jag sett att jag fått min betalning på paypalkontot då skulle vi bestämma med han dag och tid. Ok och då skickade han ett sms och där stod det att han hade betalat in pengarna på mitt konto och även 2000 extra som kompanjonen skulle ha för sina fraktkostnader men det konstiga var att han hade skickat dom oxå till mig och så skulle jag skicka dom vidare till hans konto mycket konstigt det var då jag riktigt förstod att det här är något skumt.Och den kompanjonen han hade ett engelskt namn och var från Ukraina. Jag loggade in och där stod då att han hade skickat 2600 kr jag skulle ha 600 och kompanjonen resten och jag skulle skicka dom till han och jag satt där och funderade på hur sjukt det här egentligen var och då stod att jag skulle klicka( here) nää, tänkte jag så dum är jag inte. Utan jag ringde Paypal och då var jag inne på mitt konto och berättade för honom hela historien och då kunde ha gå in på mitt konto och kolla att det inte fanns några pengar insatta och inga som var på väg in heller.

Så det var tur att jag inte klickade och fullföljde allt för då vet man inte vad som hänt. Han sa att det var väldigt bra att jag ringde och sen ville dom ha kopian på hans mail och sen skulle detta kollas upp för det var en bedragare och det förstod ju jag oxå fast kanske inte från början men det blev alldelses för mycket olika saker som hände på vägen och att jag skule betala in pengarna till kompanjonen tyckte jag var ytterst märkligt. Han skrev även i sista mailet att när jag sett att mina pengar kommit in på kontot skulle jag skicka min adress till han och det gjorde jag aldrig men däremot skrev

jag ett sista mail till han men det kom tillbaka han hade redan stängt ner sitt konto dom vet precis hur man fibblar med allt.Jaa,som tur var gick det ju bra och mina möbler finns kvar och han blev nog snopen när jag inte fullföljde affären men tur var ju det.Dom sa på paypal att det var en nätbedragare och med dom uppgifter jag lämnade dom skulle dom nu göra alltför att sätta dit han.Så det gäller att se upp det finns gott om bedragare.

Onsdag och torsdag var det relativt hyfsat väder vi kunde ialla fall vara ute och fixa en del jag satte om en del plantor i större krukor och Tommy fixade landet där vi ska ha potatisen.

Till middag på onsdag då åt vi stekt lax med en sås av cremefraiche gäslök, dill ,peppar och dijonsenap och till det färsk potatis och sallad. Mycket gott..

     

På torsdag då höll jag på med ett collage till Rasmus som tar studenten och det gick inte så bra som jag trodde nää, det ska ju alltid jäklas lite med denna dator men till slut lyckades ja få till det någorlunda men det blev väl inte som jag tänkt det.Och till middag åt vi matjesill, kokt färskpotatis, ägg och en kall sås med cremefraich,majonäs, dill och  gräslök och det smakade mums, mums.

         

Fredag då var det den stora dagen då vårt barnbarn Rasmus tog studenten och när vi tittade ut och såg vädret fy vad besviken vi blev men dom hade ju pratat om regn men dom brukar ju ha fel, men när det gäller regn då har dom oftast rätt.Jaa, vi gjorde oss klara och åkte till stan och det regnade rätt så rejält vi fick en parkering vid isladan och då var det ju nära att gå till skolan där utsläppet var på baksidan 11.15 och vi gick dit och det kom massor med folk och massor med paraplyer jaa, tänk att det finns så många olka paraplyer med reklam av alla sorter många med hundfodermärken och bilreklam och sen krokade paraplyerna ihop och ibland när någon vickade på sitt paraply så fick man en riktig dusch och stora pölar med vatten och svårt att gå med finskorna utan att bli blöt.Men till slut kom då vår älskade Rasmus med sin klass ut och det var ett väldans tjoande, sånger, tutor och serpentiner i massor och han var så tjusig i studentmössa och kostym det är inte ofta man sett han i kostym  men  sen blir det snickarkläder , hammare och spik han kommer att bära framöver. Sen åkte dom alla i sina lastbilar och traktorer som var pyntade med massor av grejer och roliga texter.

Och sen var det cortege genom stan med en cyklande polis före ekipagen och en cyklande polis efter sista ekipaget.

Efter detta då var det firande hos Anna och Robin  med buffe och massor med mat kycklingspett, varmrökt lax, parmaskinka,potatissallad 2 sorter, en röra med räkor, tzatziki,2 petitshouxrullar,ost och hembakt foccacia och allt smakade såå gott. En trevlig dag trots vädret och vi träffade ju Iris oxå och det är ju alltid roligt för vi träffas inte så ofta nu sen hon flyttade till Kalix. Och charmtrollet Elna som är så himla söt och skrattar så gott.

             



Dom dansskorna blir aldrig vad dom varit.... 



Det var stora pölar med vatten.... 

 



             

Lördag då är det som vanligt V-75 den här gången var det i Boden Midnattstrav men inte är det lättare för det nää, svårt som sjutton och jag la dit och tog bort och ändrade flera gånger men ändå blev det bara 5 rätt och 128 kr lite spelpengar men nya tag nästa lördag.Till middag åt vi marinerad grillad fläskytterfile med potatimosbollar kryddade med persilja, gräslök och kryddor och en bit ost i mitten sen panerade jag dom i mjöl, ägg och panko och friterade dom och dom var jättegoda och riktigt frasiga det ska jag göra fler gånger och grillspett till det oxå och det smakade väldigt bra.


     

Söndag fortfarande mulet och regnet hänger iluften men det har inte kommit något regn ännu men vi hoppas på bättre nu för det är ju så tråkigt att vara ute och plantera när det är så här trist väder.

I dag har vi varit till stan en sväng och ätit på Kinarestaurangen jag åt friterad kyckling med stark sötsur sås och Tommy åt biff med ananas och det var jättegott. Nu är vi hemma och tar det bara söndagslugnt.

Nu blir det inte ner för denna gång.


   



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards