keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 6 januari 2017

2016/2017 Nyårsafton, Paltkalas, Pizzakväll och Middag hos grannarna

Av Chatarina Berglund - 6 januari 2017 16:45

 

Tjingeling och Gott Nytt År och God fortsättning och allt vad det nu heter....

Nu är jag här med den första bloggen på 2017 och det är då en sammanfattning av denna veckan den första på det nya året. Om vi ska prata väder så är det ingen höjdare just nu med - 28 burr, burr.

Men i morgon blir det varmare tack och lov inte vill vi ha sån kyla som vi har nu nää men ca - 10 är väl helt ok om man får önska men det får man ju inte.

Nyårsafton firade vi här med Hasse och Fredrik tyvärr så föll 3 st bort som var bjudna på grund av diverse krämpor men vi firade i alla fall slutet på det gamla och början på det nya året  med god mat och dryck.

Förrätt fylld avokado och råraka med löjrom. Varmrätten var porterstek med potatisrundlar, sås, sallad och haricot verte. Till efterrätt glasstårta med nutella. Och så förstås skumpa vid 24-slaget.

Jaa, tänk vad ett år går fort egentligen.

   

 

   


Måndag då kokade jag palt och då var Anna, Robin, Rasmus och Linnea, Wilma och Ludde här och åt dom tyckte det var gott med palt efter all julmat mm och det tyckte vi oxå.

 

Tisdag blev det en stadstur för att handla inför pizzakvällen på onsdag och sen lite förberedelse inför den.Till middag gjorde jag Sushi och så åt vi sjögrässallad till jättegott var det. Lite pillerjobb och det tar lite tid men det är det värt.

   

   


Onsdag då fixade jag allt inför kvällen det blev ju tyvärr rätt så kallt så vi fick elda en hel del för att få upp värmen i bagarstugan men till slut så lyckades vi få värme och att sen stå framför ugnen var extra skönt och vi bakade pizzor i alla möjliga former hjärtan, avlånga, ovala små och stora och det var extra kul att vi hade gäster från Spanien som för första gången var med på pizzakväll. Det är Andreas och Paula med sina 2 tjejer och även Paulas mamma var med det tyckte dom var kul. Andreas har varit sjuk nästan en vecka medan dom varit här och Karin min syster alltså mamma till Andreas har oxå legat nästan en vecka i "flunsan" och hon har varit helt orkeslös. Robin har oxå legat flera dagar i flunsa och han har ändå tagit sprutan. Då sa Robin att tydligen var det många som har tagit sprutan har blivit sjuka det är ju konstigt. Karin orkade tyvärr inte vara med på pizzabaket men vi hade en sådan trevlig kväll med mycket surr och skratt vi var 20 st hurtiga pizzabagare. Det var kul att träffa Andreas och hans familj det är 7 år sedan vi träffade hela familjen. Och den yngre flickan Alma hon byggde pyramider plastglas det roade hon sig med hela kvällen. Den äldre flickan Ayomi hon är 12 år och hon retades lite med lillasyster och stötte till i bordet ibland så pyramiden rasade ni vet ju syskon hur dom kan vara det hör väl till i de flesta familjer. Vi städade undan på kvällen innan vi åkte hem och lämnade den fina bagarstugan i skick som ny och vi kom hem vid 00.30 och sängen var så skön och i den låg vi kvar till 9.30 och skönt var det och kyligt var det ute -25 men vi eldade så det blev så varmt och skönt till morgonfikat.

                                             

Trettondagsafton var vi bjudna på middag hos våra grannar Christer och Chatrine och även Thord och Birgitta var bjudna dit de är oxå grannar till oss och det var trevligt att träffa alla och surra om allt möjligt och mycket skratt blev det oxå. God mat serverade dom som vanligt förrätt med en västerbottensostpaj med löjromsröra varmrätt var en köttgryta med med ris och efterrätten var en mousse med bär och passionsfrukt och kaffe allt smakade jättegott. När vi sen skulle gå hem då blev det lite problem för Tommy och Thord hade likadana skoterskor och samma storlek dessutom så dom hade svårt att skilja på dom så hur det i slutänden blev så kan det vara så att Tommy har en sko som Thord äger och då har han alltså en som Tommy äger han säger att det känns inte rätt på båda fötterna haha. Den familjen har något problem med skor för en annan gång när vi var hos Christer och Chatrine och då var även Thord och Birgitta där och då ringde Chatrine till mig och undrade om jag hade tagit fel skor när jag gick hem men det hade jag inte då visade sig att det var Birgitta som hade tagit hennes även om storleken inte var samma på deras skor så dom ska promt ha någon annans sko när dom går hem haha. Vi måste hålla koll på dom hädanefter när vi träffas.  Men vi lullade hemåt vid 01.30 och det

det var lika skönt att lägga sig i sängen denna kväll och vi låg kvar till 10 på morgon.Och när vi steg upp och kollade tempen var  så var det bara - 15 oj så skönt och sen har det bara varit ca -10 under dagen härligt::::Det är så trist när det blir så där kallt vi är ju inte van med det heller.

Men ni ska veta att dagen har blivit längre eller ljusare kanske det heter den 21 december var    uppe 3 timmar och nu är    uppe 3 timmar och 48 minuter så det går fort nu till den 5-e årstiden vårvintern börjar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards