keckes matblogg

Alla inlägg den 10 augusti 2017

Av Chatarina Berglund - 10 augusti 2017 17:45

 


Hej! Tjingeling, tjing, Tjong i ballongen och medaljongen. Nu är jag "back" igen. Vilken vecka detta har varit med allt.

Måndag då var en sväng till stan och handlade lite förnödenheter. Och vädret kan vi väl inte klaga på mycket i alla fall.

Vi har ju sol och varmt varje dag.Vi är ute och pratar med våra växter och vattnar dom och ser till att dom trivs. och gurka från vårt växhus äter vi nu 4 st har vi plockat in hittills.Och det ser ut att bli massor. Blommorna har oxå hämtat upp sig sen dom fick sol och värme.

Tisdag då var vi till Lillpite och åt på Vischan det är så mysigt där och trevlig är dom oxå dom som har det och jobbar där.

Dom hade torsk med ris och en sås och ett rejält salladsbord.Dom flesta åt torsk men jag ,Tommy och Fredrik vi åt Juggeburgare, Bondburgare mm. Det smakade bra allt och torsken fick då väldigt högt betyg.

         

Det var sol och fint och vi satt ute och surrade en stund innan vi åkte vidare. Jag och Tommy åkte till Svensbyn och kollade på Svensbylijda det är oxå ett mysigt ställe med mycket att titta på och sen serverar dom blodpalt och vanlig palt på tisdagar men vi var ju inte hungriga så vi tittade bara och fotade lite grann.

         

Sen åkte vi hemåt och då började det regna efter vägen hem och det var så svarta moln riktiga åskmoln. Och vi drog inte ut någr elektroniska grejer innan vi åkte vi trodde inte på åska men, men när vi kom hem då var det inte roligtt alls.TV-n paj, även mitt modem och Viasatboxen fy så arg man kan bli även om det inte hjälper ett dugg. Det ställer till en hel del problem när det händer och då sa grannen att det hade smullit en rejäl smäll så hon hade blivit rädd och även hennes katter hade reagerat starkt som tur var hade vi Molly med oss så hon slapp höra den smällen. Ja, ingen TV då for vi ut en sväng med bilen och hälsade på Anna och Robin och drack kaffe där och surrade jättekul att träffa dom som vanligt och Robin han var i deras nya hus som dom håller på att bygga men han kom hem så vi fick träffa han oxå.

Jaha började onsdagen med att ringa folksam för att höra om fösäkringen vi har gäller för blixtnedslag och det gjorde den men nu var ju TV-n 6 år och jag tyckte att den kunde var 4 högst 5 år men oj så fel vi hade och då räknade han av för åren och då fick vi för det pris en sådan TV som vi hade och vad den är värd i dag och vi betalade 8000 kr för den och nu räknar dom att man köper en sådan TV i dag för 4000 så han räknade utifrån det priset och då fick vi ca 200 kr

inte mycket men en början till en ny TV.Och han sa att jag hade en stor hemförsäkring och om TV-n hade varit 2-3 år då hade jag fått 100% i ersättning men vaddå nu var den ju inte det.Nää,vi åkte till Luleå och Elgiganten för att titta på TV-apparater och vi kollade i ett blad som vi fått från Elgiganten och där fanns det flera apparater som låg runt 4-5000 kr men när vi fick prata med en av de anställda där så tyckte hon att det var bara skit dom som låg i dom prisklasserna hon sa att man bör gå upp till 10 000 kr om man ska få en bra TV så vi kollade och då sa hon vi har en här som är bra för runt 7 000 kr och vi kollade på den och det var en samsung smart-tv och det blev den i slutänden . Men en sak är säker att dessa TV-apparater som kallas  smart-tv dom är faktiskt smartare än vad vi är. oj.oj.Vi hem och började packa upp TV-n men vi kunde inte göra det färdigt förrän vi fått nya modemet och Viasatboxen och den skulle vi få på fredag.

Vi ringde Viasat och telia samma dag som det hänt och dom skulle skicka en ny box från Viasat och telia ett nytt modem även fast det var åskan som orsakat felet så det var ju bussigt utan kostnad.

Vi hade ju ett väggfäste till vår förra TV och då frågade tjejen på elgiganten om vi inte skulle ha ett väggfäste oxå men vi tyckte vi har ju ett så vi kollar först om det kan passa men hon sa att det ärså olika på dom så hon trodde inte att det skulle passa men då började Tommy kolla på det när vi om hem och det visade sig att det ska passa det var endast skruvarna som var för små som vi måste köpa nya för det finns hål för större skruvar i fästet

Till middag åt vi pytt i panna på rester med stekta ägg och rödbetor vi wokade den på woken ute suveränt enkelt och gott.

   


Torsdag åkte vi en sväng och handlade sen njöt vi av det fina vädret med sol och värme. Vi vattnade och pratade lite med växterna och det erka dom må bra av. 

Till middag åt vi räkceviche, musslor, räkor sallad och rostat bröd mycket gott.Grannen var ute med flotten en sväng och dom verkade ha trevligt mycket skratt och vi hade första parkett.

                                  

Jaa, i fredags fick jag sms om att både boxen och modemet fanns att hämta på Coop så då åkte vi en turtill stan och hämtade ut det och sen hem och började installera allt och Tommy fixade alla kablar sen fick jag ta över för att få bild på TV-n ochjag ringde Viasat och registrerade kortet till Boxen och hon sa att om 5 minuter har du bild och bilden kom på en gång men när vi sen skulle ställa in allt annat då funkade det inte och jag satt någon timme innan jag gav upp.

Det fanns ju TV-apparater som var färdiginställda och allt var klart bara proppa i sladdarna men det kostade 1000 kr extra och då tyckte vi att det klarar vi själva även om tjejen i butiken tittade på oss som om vi inte alls skulle fixa det och hon frågade dessutom om vi verkligen trodde att vi skullle fixa detta själva är ni verkligen  så tekniska jaja, men sa jag det är vi väldigt tufft av mig men , men.

Jaha framme vid lördag och då är det ju V-75 som jag spelar varje lördag och då vill jag gärna titta på det och då gjorde vi nytt försök med TV-n och då var det en kabel som satt fel och vi flyttade den till rätt port och då funkade det perfekt så bra vi fixade det. Nu funkar alla apparater igen som dom ska tänk va detta åskväder ställde till  det.  Jag fick i alla fall se V-75 och vann 740 kr inte illa.

Till middag åt vi helstekt kyckling som jag rimmat i ett dygn i en saltlag och till det ugnstekt potatis, sallad och små omeletter fylld med ost, lök och paprika i muffinsfromarmycket gott.

         

Söndag i dag och en mulen dag har det varit med lite regn oxå. Det har varit Barnfestival i Alträsk i och utanför Byagården i dag och vi har varit där och tittat och köpt varmkorv och kaffe och det var massor med folk. Det stod massor med bilar på vägen när vi kom. Och ca 50 barn satt  som klistrade när John Trix trollade. Det fanns även en hoppborg, fiskdamm, ansiktsmålning, rallybilar och även Robin kom dit med ambulansen och visade och berättade en del  visade blåljusen mm många var intresserade både vuxna och barn.Allt var gratis för barnen och vuxna betalade.

Dom hade pyntat så fint med ballonger och vimplar och speciellt impad var jag över vimplarna dom satt upp över vägen  mycket bra ordnat av Camilla och Elisabeth med respektive samt deras barn som hjälpte till. Kul att så många kom på Festivaldagen.

Till middag åt vi matjesill,en kall sås med gräslök, dill och kryddor, ägg och så vår egen färskpotatis direkt från landet och mums vad gott det var potatisen i sig är så god så man kan äta bara potatis med lite smör.

               

Måndag igen oj, vad veckorna springer i väg och vi med dom. Vi har varit ute en del och fixat och jag har varit inne mycket i dag oxå och mitt innejobb i dag är att försöka få till skrivaren jag har en trådlös sådan och den har funkat klockrent sedan jag köpte den men efter blixten som gjorde besök i elektroniken så funkar den inte. Jag har ju nytt modem och då måste man ju skriva in alla nya siffror, lösenord mm och det har jag gjort men det funkar inte ändå.
Däremot funkar det att skriva ut från mobilen så det kan inte vara något fel på skrivaren.Men sånt här kan ju göra en galen att sitta i timmar och inte veta riktigt vad man ska göra.Nää men jag kämpar på jag ger inte upp förrän jag får till det. Till middag blev det stekt fläsk, färskpotatis och vitkålstuvning mycket gott.

       


 

Tisdag pensionärslunch och denna gång blev det på O-2 och dom har ju buffe men jag vet inte om jag tyckte det var så gott det var bruna bönor, stekt fläsk och korv. Stekt palt, och kokt palt och pizza . Bruna börnorna var tunna och smaklösa, stekta palten smakade urk nää inte fler besök där tror jag.

Vi hoppade över middagen det blev en macka med ägg och räkor till kvällskaffet.

Onsdag då var det ett strålande väder sol och varmt jag var ute en del och Tommy fixade bilen tvättning, vaxning mm

och jag städade inomhus. Till middag åt vi kålpudding, färskpotatis och lingonsylt mums, mums vad gott det var.

     


Yippie NU FUNKAR SKRIVAREN JAG LYCKADES TILL SLUT HURRA!!!!

Nu är det bara väggfästet till nya TV-n som ska upp hoppas det funkar nu oxå så vi får lägga åskan och bixten bakom

oss och sen kommer vi att dra ur allt elektronik när vi lämnar huset mellan april och oktober

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards