keckes matblogg

Alla inlägg den 20 augusti 2017

Av Chatarina Berglund - 20 augusti 2017 18:30

 

Hej igen oj, nu är jag här igen med mitt bloggande och ska försöka få till några rader och bilder.

Vädret i dag onsdag är strålande sol och blå himmel en fantastisk dag blåser lite grann.

Vi var en sväng till stan igår för vi hade tid på Vacker tass med Molly för kloklipp och klippning i ansiktet runt ögonen mm och hon blev så fin nu ser man ögonen på henne.Det är 2 månader sen vi klippte klor och ansikte annars gör vi det en gång i månaden, men när vi skulle boka tid sist vi var så fanns det inga tider förrän i augusti för det är ju semestertider och Sandra måste ju oxå få semester. Nu har vi ny tid den 27september för nedklippning.

   

Till middagåt vi halstrad strömming, färskpotatis från eget land, nybakta tunna mjukkakor oj,oj vad gott det var mums,mums tror jag att vi sa för varje tugga. Vi gjorde den så kallade"kalixströmmingen" då halstrar vi strömmingen färsk och sen kokar jag en lag med mycket salt och lite socker och lägger ner strömmingen i den någon minut  och den blir så lagom salt och god.

       

Torsdag hemma och fixade en del ute och inne. i åkte ner till stan vi 15.30 för vi skulle lämna en borrmaskin som vi sålt på blocket och vi skulle lämna den på Bodensågen och grindarna srängde kl 16 så vi var tvungen att åka ner före den tiden så då åkte vi och handlade sen på Willys, på Dollar och en sväng på bolaget för jag skulle köpa 1 flaska rött vin för jag skulle på Tjejträff hos Karin på kvällen.Sen hann vi även förbi Anna och Robin en sväng och dricka en kopp kaffe och surra med dom lite grann. Sen åkte jag till Karin 18.30.Och det var som vanligt en trevlig kväll med god mat och mycket tugg om allt möjligt.En god drink först med lite tilltugg.Förrätten var en avokadohalva fylld med en god röra med räkor,löjrom mm och till det ett ostkex mycket gott. Till varmrätt var det kryddiga köttfärsjärpar i en god sås med stekta små färska potatisar och en god sallad.Efterrätten var en glass med lemoncurd, hallon på en botten av något frasigt.

Allt smakade så bra och alla var nöjda. Vi surrade en del om resor bla Turkiet men det var delade meningar om att resa dit de flesta tyckte som jag att man inte ska åka dit men det går ju i alla fall resor dit. Det händer så mycket i världen nu så vart ska man åka för att vara säker det kan ingen veta var terroristerna slår till nästa gång.Bäst att hålla sig hemma.

Vi diskuterade en del om fisk som lax, strömming mm. Och jag tycker att det finns ingen god lax numera att köpa förr kunde man köpa en hel eller fileead lax för 49 och 59 kr /kg och det var norsk odlad och den var alltid god att grava  steka, grilla jaa, vad som helst man gjorde så var den god.Den lax man köper idag är inte god när man gravar den så har den en bismak. Samma gäller strömming den är svår att få tag i färsk. numera och vi hör ju dagligen att fisken som kommer från Östersjön innehåller väldigt mycket gifter som dioxiner så man ska inte äta den fisken så ofta. Men man kan ju inte äta den om man inte kan köpa den.

 




   

Det här glaset fotade jag för att visa vilka snygga glas köpte på röda korset i Älvsbyn när vi var där en gång i vintras.

Dom är väldigt läckra vi fick inviga dom nu med Xante till kaffet.

Rasmus och Linnea är tillbaka i Boden efter resan till Göteborg och allt har gått bra skönt att veta att dom är hemma utan missöden.



Fredag det var en mulen dag med ytterst lite sol men det var varmt i luften och jag plockade in sockerärtor och förvällde dom hastigt och frös in dom det var rätt så mycket och det blir ännu mer. Vi hade en lugn kväll och till middag blev det surströmming , färskpotatis, hembakt tunnbröd och alla de vanliga tilbehören. Jag bakade ett hårt tunnbröd i en stekpanna på plattan och det funkade bra och goda blev dom.Och strömmingen var god det var Oskars årets inläggning och allt annat smakade oxå bra.Vi får passa på att äta surströmming nu medan man kan sitta ute i inglasningen.

           

Lördag då var det oxå rätt så mulet och någon regnskur mellan varven och jag ägnade en del av dagen åt V-75 men det gick åt skogen som det ofta gör numera. Vi spelade även med tjejträffen och den här gången var det Karins tur att fixa systemet och hon köpte en andel på Enter för 270 kr men det blev bara 2 rätt och då lyckades jag bättre för jag hade 4 rätt men det hjälper föga för det blev inga pengar på det heller. I övrigt så hadevi plockat in en del gurkor som jag skivade och kokade en lag och gjorde 2 burkar med inlagd gurka.

Till middag gjorde jag Ugnstekt fläskkarre, ugnstekt potatis, stekt squash med tomater och mozarella och små smördegsformar med svampstuvning med sopp från Alträskskogen det smakade väldigt gott.

 

       


Nu blir det inte mer denna gång vi hörs snart igen!!

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards