keckes matblogg

Alla inlägg den 30 augusti 2017

Av Chatarina Berglund - 30 augusti 2017 17:15

 

Hej svejs på er alla hur är det med er alla så här i höstrusket. Tänk att sommaren var inte många dagar denna

sommar och hösten kom så här fort alldeles för tidigt.Hur tidigt kommer vintern då huja,huja man vill inte ens tänka på det...Men vad ska man göra åt det inte mycket man kan göra.

Pensionärslunchen i tisdags den blev på Panelen dom har oxå lunchrätter och det är länge sedan jag var där och åt.

Dom hade wienersnitzel, lövbit och en vegetarisk rätt. och deras vanliga salladsskål och den tycker jag dom ska förnya och börja med salladsbord som alla andra restauranger har. Det var otroligt gott för att vara nötbit den var både mör och saftig, pommes gott och pepparsåsen var jättegod. Kaffe och kaka efter maten vi var nöjda. Tommy var inte med han var i Anna och Robins nya hus och hjälpte Robin så han missade den lunchen men han åt lunch med Robin och gänget.

En dag fick vi besök av min moster Gunborg och min kusin Anders och det var länge sedan dom var här och hälsade på och hon var så pigg och hon fyller 90 år i november och jag fick en sån fin pannlapp av henne som hon  stickat hon handarbetar fortfarande men mest stickning numera för hon har broderat många fina alster tidigare men nu tyckte hon att fingrana var så klumpiga så det var besvärligt med broderi så hon stickar i stället och det är inte dåligt att klara av det i den åldern.

 

Onsdag då var jag hemma och bakade bullar som jag tänkt skänka till lotteriet på surströmmingsfesten.Jag gjorde oxå tomatmarmelad 2 burkar och 2 burkar pesto på grönkål oxå till lotteriet och även skorpor gjorde jag. Tommy var i Anna och Robins hus även denna dag så jag hann en hel del. Jag gjorde plättar åt Tommy som han fick till middag med färkskokt hallonsylt men han hade ju ätit middag hos Anna och Robin så han var inte så hungrig.

Torsdag då var vi till stan och handlade till Surströmmingsfesten och då handlar vi på Kvantum dom hade inte så många sorters surströmming och fileer fanns bara kallax men det gick bra i alla fall. Vi hade fått 62 anmälningar och då är barnen inräknade. Vi åkte även en svängpå Dollar för att köpa lite servetter, muggar.lite papperstallrikar och assietter. Vi åkte sen till Byagården och packade in allt i kylen där.

Till middag åt vi Ugnsomelett med potatis,lök, paprika och lite kryddig korv och grönsaker mycket gott.

         

På fredag åkte vi till Byagården och dukade jag ,Hasse och Tommy.Grabbarna satte  fram alla bord och sen hjälptes vi åt att duka fram allt annat och förberedde så mycket vi kunde.Det är bra när man kommer dit på lördag då behöver vi inte stressa. På lördag plockade Tommy rönnbärskvistar och stora blad från fetbladen vi har som vi lade på borden i byagården och en ljusslinga på varje bord det blev så fint.

Till middag åt vi marinerad benfri kotlett med ugnstekt potatis och sallad smakade bra det oxå.

       

Lite naturbilder från fredagkväll....


             



        

På lördag åkte vi till Byagården vid 16-tiden ochdå var det lökhackning, skära tomater, potatispannorna på, korvpanna på och sen alla tillbehör som ska vara på serveringsbordet.

Strax före 18 började folket ramla in och det blev några som ej kom på grund av olika anledningar.

Och som vanligt var det en trevlig kväll med trevliga människor och humöret på topp hos alla och mycket skratt och tjoande absolut en riktig höjdarkväll för att inte tala om den goda strömmingen som vi njöt av mums vad gott det var men det tycker ju inte alla men då finns det annat som sill och Varmkorv för de som inte äter surströmming.

Och kaffe och kaka till efterrätt och kakorna hade Ellen bakat och dom var fantastiskt goda tack Ellen.

Och sen en hel del grejer till lotteriet och det blev en massa vinster på det bordet.Det var allt möjligt blandat ägg, kaffe och en hel del annat ätbart.skorpor, tomatmarmelad , pesto, godis , böcker, prydnader, ljuslyktor, kepsar, handskar, mm mm.Jag vann ägg, kaffe , doftljus och en bok.

Vi städade innan vi åkte hem de mesta sen åkte vi dit på söndag och fixade det som var kvar att göra.

Tack alla ni som kom och gjorde dennakväll så trevlig!

                                                               

På söndag tog vi det lugnt och till middag åt vi ugnstekt korv med potatiskaka mycket gott

     

Ny vecka med nya möjligheter och kanske utmaningar och ett bättre väder förhoppningsvis på måndag var vi en sväng till stan vi började ha dåligt med påsar till vår förbränningstoalett såvi åkte på Hem och Hushållstjänst för att köpa det och då pratade vi med dom om vår luftvärmepumpsom vi har i Byagården har det hänt något med. Den lät väldigt konstigt när vi var där på fredag och dukade och Tommy funderade vad det var så han tittade på utedelen och den vibrerade hela apparaten. Vi stängde av den och Fredrik skruvade upp den och hela propellern låg i bitar och även ett hål i själva plåthöljet fram på pumpen . Verkar som om någon stuckit in ett föremål så att den gått sönder av det. Det har ju varit mycket aktiviteter där med mycket barn och vuxna men vi vet ju inte om det är så men kanske någor barn som ville se vad som händer när man stoppar in en pinne där. Jag tror inte att någon vuxen gör så. Men det fanns delar begagnade propellrar och annat som kan gå sönder och propellern skulle dom ha 100 kr för så det är inga stora pengar och då får vi se när den som fixar och sätter dit det nya delen om det är något annat som blivit skadat.

När vi kom hem var det soligt och varmt så vi satt ute en stund på altanen och njöt.

Till middag åt vi potatisbullar med stekt lök, och bacon mumsigt var det.

Tisdag en mulen dag och vi hade bestämt att vi skulle åka utomlands till Finland och äta pensionärslunch där och så blev det vi åkte hemifrån kl 10.00 och styrde kosan mot Haparanda det var grått och mulet men inget regneftervägen så vi körde till Torneå och gick på Rajala medanvi var inne därså började det att regna såvi bestämde oss för att stanna där och ät dom har ju flera ställen så vi åt åt på ett ställe som heter  MEX vi har ätit där förut när vi har varit i Torneå och dom har ju buffe med lite olika rätter som grillad kyckling, lökringar, köttbullar, prinskorv, friterad fisk,lasagne,  och en massa olika saker på salladsbordet och kaffe på maten. Vi var väl rätt så nöjda och mätta när vi gick därifrån. Även om jag hade önskat att hon som jobbade där kunde le lite men hon fick inte mungiporna uppåt dom hade nog fastnat

i surläge eftersom hon log för sällan.Jag råkade ta fel tång när jag skulle ta kyckling och hon dök upp bredvid mig och röck tången ur händerna på mig och satte dit den på rätt ställe och jag tyckte tängerna såg likadana ut så jag vet inte varför det var så viktigt. Sen gick vi lite runt i några affärer men allt är så dyrt i Finland så vi shoppade inte mycket.

Sen åkte vi över till Sverige och naturligtvis var vi tvungna att besöka IKEA när man lika är i närheten vi kan ju inte komma hem och berätta att vi inte varit på IKEA men inte blev det så många saker jag har nog aldrig handlat så lite någon gång som denna.Det kändes som att vi inte behövde något speciellt.

När vi kom hem hade maten sjunkit efter så vi gjorde varma mackor till kvällskaffet vid 20-snåret och sen var det lite TV-tittande.


Jag bjuder på lite fina naurbilderfrån Alträsk tisdagkväll...


           

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards