keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2013

Fredagsmys, Lördagsspel och Älvsbytur

Av Chatarina Berglund - 20 oktober 2013 19:36

2013-10-18

Fredag

Nu börjar det bli lite kyligare väder en liten tunn skorpa med is på sjön. Burr för vintern, men det går ju bra det vet vi  ju av erfarenhet. Fast i början när det är blåsigt och kyligt då är man inte van, men efter någon vecka med kylan så vänjer man sig. och fort går det så är våren här igen.

Tommy har varit ute och tagit in pumpen som vi haft ute för att pumpa upp sjövatten, nu är det risk att den fryser sönder om den står ute längre. Sen har han satt in alla krukor och trädgårdsmöbler i växthuset. Jag har städat inne.

Sen gjorde jag en smörgåstårta, inte för at någon fyller år eller...men Rasmus och Linnea ska ju komma hit och sova i vår gäststuga till lördag. Och då kan dom få det till morronfika. Rasmus gillar smörgåstårta.

Anna, Robin och Wilma är i sin stuga för dom skulle till Gun och Håkan på mat.  Så dom sover till lördag i stugan.

Ludde var inte med han var med en kompis.

Jaa, Rasmus och Linnea kom vid 16-30. Dom fikade några mackor för dom var lite sugna. Sen lånade dom fyrhjulingen och åkte till Anna och Robins stuga. För dom skulle oxå vara med på middagen hos grannarna.

Jag lagade Wallenbergare med potatismos, sallad, ärtor och stekta morötter. Jättegott..

Sen tittade vi på TV mm.

Rasmus och Linnea kom tillbaka hit vid  22-tiden och lånade min dator för dom skulle titta på någon film.

Dom är ju för gulliga dom små turturduvorna.


       


Lördag

En kylig morgon när vi slog upp ögonen vid 08-tiden. Tommy började med att elda en brasa i kaminen, mysigt..

Sen blev det fika och idag blev det smörgåstårta den var jättegod tyckte vi båda.

Rasmus och Linnea steg upp vid 10.00 Rasmus brukar sova längre, men nu är han uppe tidigt. Kanske beror det på att Linnea vaknar tidigare..

Dom fikade  smörgåstårta och dom tyckte oxå den var god.

Sen tittade dom på film ochjag ägnade mig åt travet som vanligt är på lördagar. Försökte ännu en gång att få till det med hästar och kuskar. Och läste vad de sk experterna sa om diverse hästar och i sista loppet var det ju solklart att 7-an skulle vinna, men då tog jag 3 hästar i det loppet och det blev 5-an som vann och jag hade 1, 7 och 12 så inte gick det vägen den här gången heller. Det var lite spännande för jag hade 5 rätt efter 5 lopp, men så i de 2 sista loppen gick det åt h-vete. 5 rätt fick jag och utdelningen 49 kr och 3 stycken. Jag fick inte tillbaka det jag spelat för, men ok nya tag nästa lördag. Jag ger inte upp..

Sen blev det middagsförberedelse med stek somjag ugnstekte i 125 grader i 3 timmar. Till det åt vi smördegskorgar med potatismos. En god sås, broccoligratäng med ostsås och stekta morötter. Mycket gott..

Efter det tittade vi på tv och drack kaffe och slöade.

Och sen sängen och boken den nya av Leif GW Persson som heter Den sanna historien om Pinoccios näsa.


         


Söndag

Vi vaknade vid 09.tiden Tommy eldade som vanligt en brasa och det blir så varmt och skönt. Till fika blev det smörgåstårta även idag och lika gott var det.

Tommy har varit ute en del och han tyckte det var så kallt och blåsigt så han kom in och värmde sig mellan varven. Inte skönt att vara ute idag.

Vi åkte med bilen en sväng och skulle kolla efter en torrfura som vi ska ha till fåglarna så man kan hänga upp lite olika pytsar till fågelfrön och nötter. Vi såg några som skulle gå bra som såg hyfsade utsom vi kan hämta kanske i morgon.

Vi åkte sen vidare till Älvsbyn och kastade lite återvinnings grejer som vi hade tagit med. Efter det åkte vi till Trescorona och åt . Jag åt grillade oxfilespett med pommes och bea. Tommy åt entrecote med pommes och bea. Det var jättegott.

Sen åkte vi hem och vi har kollat en del på TV bl a Bron mm.


   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards