keckes matblogg

Direktlänk till inlägg 26 maj 2014

Güle Turkiet....

Av Chatarina Berglund - 26 maj 2014 18:24

Jaa nu är jag tillbaka efter en härlig vecka i Turkiet med mina systrar Karin och Kicki samt mina systerdöttrar Cilla och Milla. Resan gick bra inga missöden för oss. Men det fanns ju andra som tydligen hade tagit in för lopporna så att benen knappt bar henne när hon skulle av planet. Hon hade 3 personer med sig som tur var och ändå var det problem att hålla henne på benen. Hon höll på ramla omkull flera gånger även om 2 st höll henne. Men som tur var fanns det rullstolar så det blev att få ner henne i en sån och skjutsa henne till bussen, och hon kom efter många om och men på bussen . Hon åkte inte samma buss som oss för hon skulle till Bodrum. De  alkoholhaltiga dryckerna började ta slut innan vi var framme om det berodde på den kvinnan som hade druckit fööör många eller...Det var nog tur att det började sina för annars vet man aldrig.

Bussresan tog ca 2 timmar lite jobbigt men ca 19.30 var vi framme på vårt hotell Emre. Det var ett väldigt fint hotell med tjusig inredning med kristaller och snyggt inrett med fina möbler. Vi började med att packa upp en del ur våra resväskor sen gick vi till restaurangen där vi skulle serveras middag vi hade ju all inclusive. En stor matsal med plats för många gäster. Och maten jag det var pyts på pyts och fat på fat med olika rätter. kyckling, lamm,köttfärs, omelett, plättar, pizza,grönsaker i alla former och färger både kalla och varma. Och efter det var det efterrättsbord med massor av sötsaker med choklad, mousse, kakor mmmm och jag åt inget av det men dom andra smakade några sorter och det var väldigt sött.

Efter middagen gick vi upp på hotellrummet och fortsatte uppackningen. Sen satt vi en stund på balkongen och njöt av det sköna vädret. Vi var rätt så möra efter en lång resdag så vi kom i säng tidigt.

Jag vaknade vid 7 och steg upp och satt en stund på balkongen och tittade på utsikten den var inge vidare det var en gul husfasad och en byggarbetsplats förmodligen var det ett hotell dom höll på att bygga. Jobbarna började droppa in vid 7.20 förmodligen började dom jobba kl 7.30 Och dom gjorde sin egen cement och gjöt stora betongblock i olika trämallar inga cementbilar som kom med färdig cement där inte.

Vi gjorde oss sen klara för att gå till frukostbuffen som innehöll det mesta som ostar i alla möjliga former, pålägg, ägg, äggröra, grönsaker, vita bönor, bröd en massa olika sorter, juice flera olika, kaffe te, yoghurt mmmm.

Så vi gick mätta och belåtna därifrån och tillbaka till hotellrummet för att göra oss klara att gå ner till stranden.

Det var ganska mycket folk när vi kom ner men vi fick i alla fall solstolar. Vi låg där och det var så varmt och skönt så vi gick ner och doppade oss ganska ofta. Det var lite småstenar just där man skulle gå ner i vattnet men med badskor skulle det gå bättre. Vid 13 tiden gick vi uppför att äta lunchen och det var väl ungefär samma som middagen med liten variation. Jaa, men mätt blev vi då igen.

En dag åkte vi till Icmeler som låg 7 km från Marmaris för att gå på marknad vi åkte Dolmus och frågade var marknaden brukar vara och han pekade ner mot havet. men ingen marknad var det där så vi tog en båt som gick mellan Icmeler och Marmaris det var härligt det fläktade så skönt, och båten tuffade så lagom fort och väldigt vackert var det när man såg de höga bergen och havet med alla båtar som gled omkring.

Nästa dag ett nytt försök med marknaden för det var onsdagar den skulle var men den här gången åkte vi taxi så att vi kom rätt på en gång. Det var ingen stor marknad och inte så mycket folk det var mest grönsaker, kryddor, skor mm. Så vi gick inte där så länge det var så varmt så vi drog oss ner mot havet och stannade där och solade och badade samt åt lunch där på en restaurang som låg alldeles vid stranden. Efter det så solade vi och badade några timmar till och sen en taxi tillbaka till Marmaris.

Milla fyllde år en av dagarna vi var där och då åkte vi till Marmaris och gick och shoppade en del och så åt vi på en restaurang i hamnen som hette O yes. Och det var god mat jag åt plankstek och sen skvallarde Cilla att Milla fyllde år så personalen skulle fixa något. När vi ätit kom dom in med en chokladtårta med en massa brinnade ljus och tjusigt dekorerad och så sjöng personalen och vi happy birthday för henne. Det var en trevlig kväll.

Taxiresan hem var oxå lite galen Karin satt fram och hon var livrädd och höll fast sig hårt och ropade när han körde om och kryssade mellan mopeder och bilar och vi skrattade och det gjorde oxå taxichauffören. Och helt plötsligt så kom det en moped och körde om på insidan och en dök upp på utsidan och då sa Karin Hells Angels är i farten och när dom körde förbi sa hon Bandidos och vi skrattade så tårarna rann. Och helt plötsligt sa Karin Güle Güle och då höll taxichauffören på att skratta på sig och vi oxå för det betyder hejdå så han tänkte nog att hon skulle kasta sig av. Vi kom oss hem till hotellet i alla fall och när vi klev ur ropade taxichauffören  Güle Güle en rolig färd. När vi kom till hotellet hämtade vi en drink i baren och tog med den upp till rummet och satt på balkongen och surrade en stund.

Ungefär så förflöt dagarna och kvällarna lugna och ganska tidiga kvällar och sol och bad på dagarna. Om jag skulle vara 2 veckor och äta samma mat varje dag hade jag nog ätit på olika restauranger fler gånger.

Sista dagen vi var på stranden var vi som vanligt upp och åt lunch på hotellet och jag hade min rygga med mig upp för jag hade plånboken med så jag ville inte lämna den på solstolen.Vi gick ner till stranden igen när vi ätit och då började det mulna på och jag öppnade min rygga och möttes av ett vitt gräddlikt skum i hela ryggan. Jag hade en flaska med solskyddsmedel av spraytyp och den hade förmodligen exploderat av värmen. Hela ryggan full i skum oj,oj. Mina systrar tyckte jag skulle gå runt och smörja andra soldyrkare på stranden för att bli av med skummen.

Vi gick i alla fall upp till hotellet och jag rengjorde ryggan och det gick bra. Tänk att det blev molnigt sista dagen på em vid 15-tiden snacka om tur med vädret. Strålande sol och varmt ca 25 grader på dagarna och 20-21 på kvällarna då kan man inte klaga.

Och nätterna gick oxå bra med systrarna yster vi hade lite olika snarkningsljud för oss en hade små snusningar  med ett hm-ljud på utblåset en annan hade snarkning med snabba utblås och en tredje hade snarkning med liten vissling på utblåset tänk så olika det kan vara och ändå är vi systrar haha. Det var inget direkt hålligång med någor nattsudd, nää mina systrar är inte så kvällspigga inte för attjag heller kräver något uteliv med disko och tjoflöjt men man kan ju sitta uppe och surra på balkongen eller utanför hotellet på uteplatsen där och titta på folk men jag får väl tänka som så att dom är ju "gamla" och vana att sova 8 timmar per natt och det är ju inte jag. Nää, men just det mina systerdöttrar är ju ännu mycket yngre och dom var inte piggare än vad vi var så det har nog inte med åldern att göra. Kl 01.15 hämtade bussen upp oss på hotellet och jag sov ingenting innan vi åkte men nickade till på bussen en stund och bussresan tog ca 2 timmar. Väl framme vid flygplatsen gick allt rätt så smidigt och vi handlade lite grann på Taxfree och sen var det en stunds väntan innan vi skulle gå på planet 06.00 turkisk tid. Väl ombord såg vi fram emot en kopp kaffe och en macka och det köpte vi oxå och det smakade väldigt gott. Jag nickade till någon stund då och då och läste lite grann mellan varven. Oj, vad kul det var att komma hem och få träffa mina nära och kära. Molly var jätteglad när hon fick se mig när Tommy och hon hämtade mig på Kallax. Vi landade 09.15 en kvart tidigare än vi skulle. Skönt att komma hem. Ni vet borta bra men hemma bäst.

Härligt att vara hemma och äntligen få laga mat igen,lite abstinens har jag haft.


               

"Grädde" i ryggan

 


               



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Chatarina Berglund - 9 juni 2022 16:15

        Hej på er alla mina vänner nu ska jag blogga litegrann om det som hänt senaste tiden!   Vi väntar på den där gula härliga saken som strålar men den visar sig inte mycket men den lyser med sin frånvaro!  Vi vill ju sitta ute på ...

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2022 17:00

  Vi hade en trevligValborgsmässoafton i och utanför Byagården i Alträsk med massor med folk  ! Majbrasa hade vi oxå och grilleldar för de som ville. Visålde även  hamburgare som grillades i en stor murrika. Och ett dignande fikabord med många  go...

Av Chatarina Berglund - 4 april 2022 16:00

Hej all mina vänner nu var det länge sedan jag bloggade men nu blir det lite grann om mat mm! Det händer ine så mcycket i Alträsk men ute i den stora världen händer det mycket tråkiga saker alla nyhetssändningar och andra program  handlar bara om a...

Av Chatarina Berglund - 16 januari 2022 17:00

  Hej svejs på er alla mina vänner och od fortsättning på det nya året 2022 ! Jaa det är ju fortfarande Covid ochmycket restriktioner det verkar aldrig ta slut! Nu är alla storhelger över Jul.Nyår och Trettondagshelgen nu blir nästa högtidpåsken o...

Av Chatarina Berglund - 13 december 2021 16:45

  HEJ sVEJS alla mina vänner nu är det länge sedan jag bloggade men ska försöka skriva ner lite grann men det händer inte så mycket numera! Vi håller oss hemmavid för det mesta! Någon tur tll stan ca 2ggr i veckan och handlar lite förnödenheter....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards