keckes matblogg

Alla inlägg den 11 maj 2014

Av Chatarina Berglund - 11 maj 2014 19:31

Söndag

Idag var det bättre väder när vi vaknade vid 7.30 solen såg man och något varmare i luften. Och full aktivitet med taket hos grannarna. Tommy har varit ute och satt ner potatisen i mjölkförpackningar 58 st blev det. Och han hade hjälp av Grannflickan Hanna så nu får vi nog  riktigt mycket potatis. Hon tyckte det var kul att vara med och sätta potatis. Det var det roligaste hon hade gjort på hela helgen det var ju inte illa. Annars har vi varit rätt så lata idag. Vi for en sväng med bilen och så åkte vi till Älvsbyn och hamnade på Trescorona där vi intog middagen som bestod av entrecote, pommes, bearnaissås och sallad.

Mycket gott. Och vi är så mätta ännu och det känns som att man aldrig mer ska bli hungrig, men så fel nog blir vi det. Och när vi åkte hem från Älvsbyn mötte vi våra grannar Christer och Chatrine som nog oxå var på väg till Trescorona för att äta middag. Nu ska vi titta på mästaras mästare..Och nu har vi sett det och Tomas Ravelli vann det varjättekul...


 



 









Av Chatarina Berglund - 11 maj 2014 11:56

Lördag

Vi vaknade vid 7.30 och kände oss utvilade trots att det blev lite sent på fredagskväll. Men inte var det roligt att titta ut på vädret en sådan dag. Nää, regn och snöblandat huja vad tråkigt. Och grannarnas tak går inte att göra något åt  i detta väder. Men bättre blev det på em. Regnet upphörde och någon liten solstrimma kunde skönjas då och då.

Tommy har varit ute och fixat med staketet och fixat pumpen så nu har vi sjövatten oxå. Det är bra att ha det fixat när vi ska börja plantera. Molly har varit ute och sprungit en hel del. Hon hälsade på taxen Maja hos grannen oxå, och dom verkade komma bra överens. Isen ligger fortfarande kvar men den blir mindre och mindre.

Jag ägnade en del av dagen åt travet V-75 som vanligt på lördagarna. Ett system till de 3 C-na och ett till mig själv.

Tyvärr så gick det inte så bra för de 3 C-na  bara 4 rätt mitt eget blev 5 rätt och 6 st- 240 kr + trio där fick jag 368 och dagens dubbel den gav 103 kr och jag fick 1003 kr sammanlagt 1644 kr så jag får väl vara nöjd med det.

Men nästa lördag då åker jag till Turkiet så då får vi se hur det blir med travet....

Till middag åt vi grillad  marinerad fläskytterfile (jag marinerade den med marineringssprutan), bakad potatis med en röra av creme fraiche, parmesanost, rosepeppar, grillspett med majs, tomater, lök och champinjoner, sallad , hallumiost med chili och en god svampsås. Det var jättegott. Vi tittade på ESC. Sverige 3-a det var ju bra fast synd att hon inte vann den är jättebra låten. Österrikes låt som vann är ju väldigt bra oxå men sångaren/sångerskan med både bröst och skägg lite annorlunda.

Sen var det sängen och några sidor i boken....


            


 


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards