keckes matblogg

Alla inlägg den 10 maj 2014

Av Chatarina Berglund - 10 maj 2014 15:31

Fredag

Vi vaknade vid 6.30 huja vad tidigt men ändå skönt och kaffet var klart vi har ju timer så den startar vid 6.15 och då är det precis klart när vi vaknar 6.30 Och vi kan sova längre för den håller varmt i 2 timmar . Det är första morgonen det har varit +grader. Skönt hoppas det vänder nu. Isen blir mindre och mindre snart är den helt borta. Tänk att titta ut på morgonen och se att hela sjön är öppen och förhoppningsvis ligger helt spegelblank. Och så får man börja titta efter båtar i stället för skotrar. Och dom som sitter och metar i sina båtar istället för att se dom som sitter på isen och pimplar. Härligt.  

Tommy var ute och fixade brädorna i staketet och sen har han skrapat det oxå för han ska måla det.  

Det var myckdet aktiviteter hos grannen som håller på att lägga nytt tak på sin stuga. Det var lite otäckt att titta ut och se att dom klättrade på taket och tog bort de gamla plåttaketför det är ganska högt efterso det är vindsvåning på stugan. Jag var orolig att någon skulle ramla ner.  Och nu har dom ett blått tak i form av en presenning. Och ingen ramlade ner heller som tur var.

Molly har varit ute och sprungit rätt så mycket. Hon gillar verkligen att vara ute. Mellan varven har hon varit inne med mig och vilat.Tommy badade henne oxå och det gick jättebra. Hon sprattlade lite i början så det stänkte vatten över hela golvet. Sen gick det hur bra som helst. Vi blåste henne torr med hårblåsen och då njöt hon riktigt, hon gillade det verkligen. Och riktigt hundschampo som luktade så gott. Och efter det lite spraybalsam (för hundar)som luktar jättegott.

Jag förbereder för mddagen i kväll som vi ska avnjuta tillsammans med Hasse och Fredrik. Till förrätt ett surdegsbröd med gravad oxfile, basilikasås och ruccolasallad. Till varmrätt smördegsrullar fyllda med köttfärs, ädelost, västerbottensost och  soltorkade tomater. Till efterrätt en pavlovamaräng med rice crisp toppad med vaniljsmörkräm, grädde,färska bär och citronlakritsflarn. Dom tyckte allt var jättegott.

Vi kollade lite på Lets Dance för att se vem som skulle vinna och det blev ju så klart Benjamin även om jag hade önskat att Steffo skulle vinna. Tiden gick så fort och helt plötsligt var kl 00.30 och Hasse och Fredrik åkte hem och vi plockade unadan och sen intog vi sängläge efter en trevlig kväll.


 


 


 


    


 


Jag vet inte varför fotografen har tagit med hunden och en halv människa när han skulle fota efterrätten....

  

    

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards