keckes matblogg

Alla inlägg den 7 september 2014

Av Chatarina Berglund - 7 september 2014 14:50

Hej igen nu ärdet dax att skriva och berätta om de senaste dagarna. Fredag hade jag födelsedag men det är inte

något man bryr sig så mycket om i denna ålder. Vi firade inte något speciellt vi åt lite god mat och drack vin.

Anna med familj är ju borta så vi firar när Tommy fyller i stället eftersom vi fyller samma månad.

Tommy var till Älvsbyn en sväng och besökte Ica supermarket som hade 50% på allt i fredags men se det var inget kvar alla kassor stängd och allt var slutsålt.

Vi var ute och fixade lite i våra planteringar en del växter har börjat se risiga ut men blommorna är kanonfina och tomater plockar vi varenda dag massor och chili har jag oxå rätt mycket och även paprika. Morötter och rödbetor är det oxå mycket av men dom får vara i jorden än ett tag.

Till middag åt vi förrätt en räksallad med räkor, musslor, paprika, lök, lime, ingefära och kryddor garnerad med gravad lax och västerbottensostflarn helstekt oxfile med klyftpotatis, en smördegslängd med kantarellstuvning, tomat och lökpaj av smördeg, sallad och gott vin till det.Mycket gott var det.

Lördag då vaknade vi kring 7-tiden och fikade om vanligt och det är ju strålande väder med sol och spegelblank sjö så det är ingen dålig utsikt vi har när vi morgonfikar.Och heltplötsligt hörde vi en hund som skällde på andra sidan och vi såg oxå en jägare och helt plötsligt såg vi något stort som sprang ner i vattnet och började simma över mot vår sida det varen ren och den simmade till Lillholmen och gick upp där sen efter ett tag såg vi den kom simmande igen tillbaka till andra sidan och fort simmade den. jag försökte fota den men den var för långt borta för att den skulle synas på bilden.

Tommy var ute och rensade bort en del kvistar från några granar som växt ut mot vägen och gjorde lite andra höstbestyr. Jag ägnade mig åt V-75 och tänka sig att jag lyckades även denna gång både 3 C-na och jag fick 7 rätt nu är det 4-de lördagen på raken som jag har lyckats pricka in sjuan. På det re C-nas system blev det  2665 kr och på mitt 2990 inte dåligt. Men vi får hoppas att turen håller i sig och att vi får kamma hem större vinster framöver. Till middag åt vi revbensspjäll, kokt potatis,sås och sallad mycket gott. Sen var vi över till våra grannar Christer och Chatrine och surrade en stund om ditt och datt och jag fick en flaska med NVY Passions fruit-vin

säkert jättegott...


           



Någonstans på bilden ska det finnas en ren som simmar över sjön ....

           

Så här ska väl inte glasögon se ut det är Molly som har fått tag i dom och demolerat dom undrar om hon ser dåligt....

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards