keckes matblogg

Alla inlägg den 13 september 2014

Av Chatarina Berglund - 13 september 2014 14:40

Den här veckan har det varit ett strålande väder med sol och värme som gjort för utejobb. Tommy han har varit på en del uppdrag i veckan. Pensionären blev utringd akut för att hjälpa till med ett jobb som inte hunnits med av dom som har uppdraget huja huja han som ringde var otroligt nöjd. Det var vår granne som blev lite sinkad i sitt jobb så han föreslog attTommy skulle komma och hjälpa till. Så jag har fått klara mig själv hela veckan. Men jag har gjort en hel del nytta bl a städat lite skåpa, lådor och garderober mm. Mycket bra att ha det gjort.

Tisdag åt vi isterband, stuvad potatis , sallad och rödbetor och det älskar jag verkligen, jättegott..

På onsdagkväll  var vi till Älvsbyn på Ica supermarket som öppnade sin nya affär. Det var mycket folk men det hade tydligen varit långa köer när dom slog upp dörrarna på morgonen.

En stor och fin affär är det. Familjen Holmgren kom hem på onsdagkväll efter en vecka i Turkiet dom hde haft det jättebra och väldigt varmt och mycket god mat. Dom hade all inclusive så det var bara att äta och dricka hur mycket dom ville. Dom var så nöjda för dom hade varit och glasat in nya altanen medan dom var borta. Dom har skjutdörrar på 2 sidor och sen fasta mindre fönster och dom har Robin monterat dit själv.

Till middag på onsdag åt vi en korv och potatisfrestelse ungefär som Janssons strimlad potatis ,lök, vitlök och korv och det har jag aldrig lagat förr hittade på det just då och det var jättegott kommer absolut att göra det fler gånger.

När Tommy kom hem i torsdags åkte vi ner till Anna med familj och åt middag med dom och då satt vi i nya inglasningen och åt och det var jättevarmt. Vi åt Tacos och det var så himla gott det var länge sedan vi åt det.

Det var kul att träffa hela familjen igen efter en vecka och dom var så solbruna och söta så klart. Och Wilma hon var såld till en turk för 40 kameler, en ny telefon och nyckeln till hans hus men då hade Anna sagt att dom ville ha 2 åsnor oxå på köpet haha. Då kommer jag att tänka på en sak som hände när Anna gick i 3-an eller 4-an då  skickade dom kläder till barn i Afrika via skolan i Heden och vi samlade i hop en hel del kläder och så skrev vi lappar och vek ihop och stoppade ner i fickorna på  vissa kläder ochdå skrev hon namn och adress på dessa lappar för deras fröken hade sagt att dom kunde göra det och då kunde dom få brevvänner från Afrika  och det gick ett tag och helt plötsligt ringde det  på dörren tidigt en lördagsmorgon vi bodde då i Trångfors och när jag öppnade var det en från posten som kom med ett brev som var skrivet till Anna från en kille i Somalia och han hade även skickat ett foto och han hade på sig en randig tröja i svart och rosa som vi hade skickat i vårt paket som jag hade haft. Han var verkligen angelägen eftersom han beställt leverans av brevet hem till dörren en lördagmorgon.Och vad han ville det var ju att komma  till Sverige och bo hos oss och studera i Sverige och så skulle han gifta sig med Anna och det var ganska stor ålderskillnad han var säkert 35 år och Anna var 9-10 år. Oh, Anna hon höll på svimma  när vi väckte henne och visade brevet. Visst får han inte komma hit sa hon, nää absolut inte.
Vi fick i alla fall veta att kläderna hade kommit fram.

Fredagkväll bjöd vi våra grannar på middag och då serverades en förrätt med raggmunk, löjrom, räkor, lax och en klick creme fraiche till varmrätt åt vi laxlasagne, sallad och hembakt bröd. Till efterrätt blåbärskaka med vaniljsås och kaffe med likör. Dom tyckte det var jättegott. En trevlig kväll med mycket surr och skratt och vi fick var sitt glas i present mitt var med en röd mun på och Tommys var med en svart mustasch på, men Tommy tappade sitt i golvet så det gick sönder, synd men det är sånt som händer.Chatrine gick hem och hämtade Zamira så att hon fick komma och hälsa på och det gick bra med Molly och Zamira. Dom gick hem så där strax före kl 01.00  och vi plockade undan innanvi lade oss vi 2-tiden.

I dag vaknade vi kl 8  av att Molly kom och var så kärvänlig och ville att vi skulle stiga upp och det gjorde vi.

Vi fikade mackor , kaffe och ägg med kaviar  mycket gott smakade den frukosten.

Tommy är ute och tvättar bilen bl a och jag har suttit med V-75 och försökt att få till 7 rätt även denna gång men vi får väl se hur det lyckas...

Vi hörs en annan dag...Nu ska jag börja förbereda  middagsmaten...få se vad det kan blii...


         

 


 



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards