keckes matblogg

Alla inlägg den 27 september 2014

Av Chatarina Berglund - 27 september 2014 11:16

Nu har det gått snart en vecka sen jag bloggade. Tiden bara springer i väg. Och kyligt har det varit några dagar med bara några +grader och kallblåst. Vi var till Storheden i tisdags och då blåste det så kallt att man hade behövt vinterjackan. Vi köpte en ny brödrost bl a våran slutade att fungera helt plötsligt men den har några år på nacken så det kanske inte är så konstigt. Oh, huja vad många olika brödrostar det finns på Media markt hade dom säkert 100 olika i priser från 299-2900 men inte behöver man så dyr brödrost som 2900 kr. 

Vi åt lunch på Coop restaurangen. Jag åt bräckt lax med dillsås och kokt potatis det är ett säkert kort för det mesta smakar det bra.Samma dag var vi först till Vacker tass med Molly för kloklippning och lite ansning runt ögonen, nosen och tassarna.

På onsdag åkte vi en sväng på Hem och Hushållstjänst för att beställa diskmaskinen vi ska köpa till byalokalen och den skulle komma till veckan och dom monterar in den och tar med den gamla oxå, perfekt. Sen åkte vi till Elon och beställde en ny spis till oss själva och den skulle oxå komma till veckan. Det blir kul min spis har inte varmluft så det blir spännande att se hur den funkar. Men jag åker till Turkiet till veckan så jag hinner nog inte prova den innan jag åker men jag lär ju ha abstinens efter matlagning efter en vecka i Turkland med all inclusive.

Vi åkte sen på Thairesataurangen som är på Erikslund i Svedjebackas gamla kökslokal och där köpte vi med oss lite olika rätter bl a vårrullar, friterad kyckling, friterade räkor mmmm. Hon som fixade maten var väldigt pratsam hon surrade och berättade om alla rätter så vill höll aldrig på att få klart vår beställning. Men när det var klart då var hon snabb som en vessla på tillaga allt och det var ju ändå 7 olika rätter med ris och nudlar och sallad mm Vi åkte sen till Anna med familj och bjöd dom på mat och dom blev glatt överraskade för Anna hade funderat på vad det skulle kunna fixa till middag och hade tänkt åka förbi på Ica och handla men då behövde hon inte det. Alla var så nöjda...

Torsdag hade vi en hemmadag och jag tog fram symaskinen och fixade lite kläder somjag ska ha md mig till Turkiet. Om man någon gång kunde lära sig att inte packa med sig för mycket men det är svårt. När jag var i våras då var det en hel del   kläder jag hade med mig som jag aldrig använde. Jag hoppas att jag lärt mig nu hur jag ska packa. Det är ju jobbigt om man har för mycket när man åker dit och sen vill man handla en del då blir det problem att få ner det på hemresan.

Vi har inte ätit hemma så många mål denna vecka men i torsdags grillade vi korv lite olika smaksättningar det finns ju en uppsjö av korvar med olika smaker och till det gjorde jag en varm vitkålssallad med vitkål, lök, paprika chili som jag först stekte och sen slog jag på vitt vin, buljongtärning och kryddade den med kummin det var jättegott. Ett nytt recept som jag hittade på och det kommer jag absolut att göra fler gånger.

Fredag blåsigt och regnigt.Tommy var ute och fixade växthuset och tömde alla krukor och plockade in chili, tomater och gurka. Jag bakade ett bröd som det fanns recept på i nya mattidningen som jag prenumererar på

den heter Matmagasinet en jättebra tidning med många härliga recept..som jag kan tänka mig att laga.

Vi åt stekt hälleflundra i går den fick jag av Milla när vi var på tjejträff förra veckan och det är inte alla dagar man äter sådan god och fin fisk. Kokt färskkpotatis, en god sås med vit vin , creme fraiche , dill och smör. sparris lindad med parmaskinka, sockerärter och ugnstekta körsbärstomater från våran egen skörd. Fisken var så saftig och god den behövde inte många minuter per sida. Det var så himlans gott....Tack Micke och Milla för den middagen.

Idag är det lördag och då är dax för 2 system de 3-Cnas och mitt eget. Återkommer om hur det gick hoppas sätta 7-an igen. Förra veckan blev det 1000 kr på 3 C-nas system så vi har ju spelpengar. För mig blev det inen utdelning på V-75 förra helgen men jag fick ju i stället en rejäl utdelníng på keno.Mycket svårt att fatta att man kan lyckas med det att spela 9 siffror och få 8 rätt av dom. Men kuuuul....

I kväll är vi bjudna till våra grannar på middag det ska bli trevligt så jag behöver inte tänka på matlagning i dag...


     

 


  

            



Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards