keckes matblogg

Alla inlägg den 5 april 2016

Av Chatarina Berglund - 5 april 2016 19:00

Jaa, nu är det dax igen att skriva lite grann om den senaste veckan som har bjudit på en hel del sol i stort sett varje dag förutom nu i söndags då var det lite sämre. Vi har varit ute mycket och njutit av det fina vädret och på vår altan blir det så varmt så jag har suttit i kortärmat och solat mycket skönt.Molly älskar att vara ute och springa på isen men då under helgen var det en hel del skotrar ute och då är man lite rädd att dom inte ser henne hon är ju så liten.

Tommy var i Mats hus och gjorde klart i fredags det han hade som uppdrag . På lördag kom Mats och Maija Liisa hem efter ett halvår på Cypern och dom var såå nöjda med det han gjort.Det måste kännas lite konstigt att komma från sol och värme upp hit där vi fortfarande har mycket snö. Men dom är nöjda att vara här igen.

Fredag och lördag har det varit kanonväder med blå himmel och sol och varmt inga vindar heller.

Lillholmen har  haft mycket besök hela helgen med skotrar och fiskare och även en pimpeltävling hade ett gäng i lördags men fiskelyckan var urusel de små rackarna vill inte nappa och inte de stora heller.

V-75 blev 5 rätt på båda systemen men bara 15 kr  per 5-a så inga stora pengar men,men nya tag nästa lördag.

Jag provade baka hönökaka på fredag fm och det gick jättebra och goda blev dom och så gorde jag en smörgåstårta bara för att prova med det brödet om det funkar till det och det gjorde det den blev god.

   

Till middag  då gjorde jag ugnstekt rimmat sidfläsk som jag långstekte i ca 2 timmar och det var  och till det potatismos med stekta kantareller och lök i och en sallad till det var jättegott och det blir inte alls för salt även fast det är rimmat och saftigt och mört.

     

I lördags då var vi ute i flera timmar och njöt av det fina vädret och till middag blev det hokifile som jag lättrimmade och sen stekte och gjorde en sås på grädde, dijonsenap, dill och gräslök, kokt potatis och haricote verts mycket gott.

     

I söndags då var vi inne mest då var vädret så där vi åkte en sväng till stan och åt på Thai och grill och för min del blev det friterad kyckling och Tommy åt friterad fläskfile det är säkra kort men det är ju så mycket mat så man behöver inget ris utan man blir så mätt på kycklingen och salladen och ändå lämnade vi en hel del av  köttet.

Det var jättegott.Sen åkte vi hem och tittade på TV och latade oss och hade en lugn kväll.

 

Måndag bjöd inte på någon sol men vi var ute och fixade bort en del grejer i inglasningen och jag putsade nästan alla fönster och sen röjde vi lite i våra bodor vi har för mycket av allt nu blir det försäljning av en del för att få plats i bodorna så att det går att röra sig inne i dom utan att ramla över allt.

Och när jag började fundera på middag då hade jag ingen fantasi alls då tänkte jag att om jag öppnar frysen och kollar kanske fantasin återvänder och det gjorde den jag hittade ett paket med fläskkotletter som jag inte visste att vi hade så kan det vara när man har för många frysar då mister man kontrollen men det var gott med ugnstekta kotletter , kokt potatis och sallad. Det är kul att fynda i sin egen frys.

     

I dag tisdag har vädret varit riktigt trist med snöslask och ingen sol alls.Vi har varit med Molly på Vacker tass och klippt klor, klippt runt ögonen och runt nosen hon blev så fin.Och Sandra är så snäll och hon gillar verkligen Molly och Molly gillar henne oxå. Och vi passade på att fika en varm macka och kaffe medan vi väntade på Molly och det smakade så bra. Sen handlade vi lite grann på Willys innan vi åkte hem . Efter vi kom hem har det varit 2 st här och hämtat en soffa och en lavoar somjag hade lagt ut på blocket.

Till middag blev det ugnstekt falukorv med potatismos och rårivna morötter mycket gott var det . 

 

     

Svanarna har kommit och även koltrasten är här...


Nu blir det inte mer för denna gång återkommer snart...


Nu är det bara 78 dagar till Midsommarafton Härligt..  

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards