keckes matblogg

Alla inlägg den 6 april 2016

Av Chatarina Berglund - 6 april 2016 18:00

Hej nu är jag här igen 2 dagar på raken det hör ju inte till vanligheterna men man kan ju vara lite ovanlig i bland oxå. I dag grattar jag min svåger Tobbe som fyller år och hoppas han har en bra födelsedag det passar ju att sitta inne och äta tårta och fika en sån här dag.

Usch vilken tråkig dag det varit  i alla fall vädermässigt. Regn, snöblandat,snö och genomgrått det är väl typiskt aprilväder. Och detta ska ju ner innan vi får vår här. Vi ser knappt över på andra sidan sjön för att det är genommulet.Men ok inget att göra åt. I fjol i april var det oxå skitväder så det är väl så det ska vara denna månad.

Tommy har i alla fall varit ute hela dagen o röjt bort en del och lastat in en del grejer som ska till återvinningsstationen det blir massor av sånt och så säger vi varje gång vi har varit med en laddning att nu ska vi ta med oss  det innan det blir så mycket men det vill liksom inte på bli så. Och en hel del har han fått ihop som ska till tippen oxå och det är ju så vår och höst så jag undrar om Tommy rent av har fått vårkänslör men inte en sån här dag har man såna nää inga alls. I den bodan där vi samlar våra återvinningsgrejer , burkar, flaskor mm där har an städat så fint idag så jag fick inte ens gå in där med skor. Jag och Molly har varit inne mest hela dagen och pysslat med annat. Jag har städat några lådor som hade blivit lite stökiga fast egentligen sökte jag en grej som jag trodde skulle finnas i någon av    dessa lådor men tji fick jag inte fanns den där men nu är lådorna städade i alla fall. Jag har en sånt där Walking/löpband som jag ska sälja och då är det typ ett dödmansgrepp som ska sitta fast med en magnet i löpbandet och jag hittade snöret och  klämman men inte den runda magneten. Men när jag hade sökt överallt där jag kunde tänka är mig så råkade jag kolla på gaveln på kylskåpet och där satt den så prydligt uppsatt. Tack och lov. Vissa gånger när man letar efter något man förlagt och tycker att man har sökt överallt men ger upp och inser att det finns inte.Då händer ofta samma sak då man letar en annan sak så helt plösligt hittar man det man sökte tidigare och även rätt synligt så då kan man tro att det är någon som varit och flyttat det haha men medge att det är konstigt...I dag var det en som skickade ett messenger till mig och hon bor i Uppsala men har bott i Alträsk när hon var liten. Och i det huset hon bodde fanns det en ladugård och i den fanns ett väldigt gammalt skrivbord och i en av lådorna fanns det en massa  bilder och glasnegativ och dessa bilder hade hon nu hittat igen men glasnegativen var borta och nu skulle hon skicka bilderna till mig. Och varför det känns extra roligt för mig är att min Farfar byggde det huset som Ewa med familj bodde i och min farmor och farfar bodde där i många år och sen vardet en bror till min pappa som bodde där så det kan ju vara så att dessa gamla foton kan ju vara på mina släktingar. Det blir jättekul att se dom. Det harju bott andra familjer där oxå mellan minna släktingar och Ewas familj så det kan ju även vara någon annan som de tillhör.

Till lunch idag så blev det en macka med ägg , ansjovis och kaffe till det vi äter ofta en macka till lunch och så äter vi riktig middag i stället.Och det smakade väldigt bra.

När jag skulle skala äggen jag kokat och ni som har köpt riktigt färska ägg vet ju att dom kan vara väldigt svåra att skala  utan att dom går sönder och hälften av ägget sitter fast i skalet vi köper ju ägg direkt i från hönseriet som vi har i byn och dom är ju alltid färska och alltid svårskalade men nu har jag ett tips hur man gör man kokar äggen och då bör dom nog inte vara löskokta och sen spolar man kallt vatten  och låter dom ligga i ca 10 min sen

häller man bort vattnet och sätter ett lock på pannan och så skakar man pannan ordentligt några gånger och det funkar perfekt skalet lossnar och  blir alldeles mjukt och väldigt lätt att plocka bort. Ett fantastiskt bra tips som jag läste på FB och det funkar det finns många tips hur man ska göra för att skala färska ägg men alla jag har provat har då inte funkat förutom detta tips.Värt att testa..

 

Till middag har vi ätit en ugnsomelett med potatis, korv, lök, vitlök , sambal oelek och paprika och till det haricot verts och broccoli och det var väldigt gott.

       

Nu blir det nog inte mer denna gång hörs kanske i morgon...


Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards