keckes matblogg

Alla inlägg den 26 april 2016

Av Chatarina Berglund - 26 april 2016 19:00

Jaa,nu var det dax igen att skriva ner lite strunt om de senaste dagarna och det är då vädret jag tänker på inte alls någon skön helg. Solen värmer om det är lä , men så fort solen försvinner då är det inte alls skönt.

Men det ska väl förhoppningsvis bli bättre. Vi har en liten landvak nedanför oss nu men det är ju fortfarande kallt på nätterna. Blekinge bl a där hade det ju snöat igår och på flera ställen. Och Norrlandskusten skulle få 10-15 cm snö idag det låter ju konstigt. Dom har sett färska björnspår efter Alträskvägen det var tydligen en hona med en unge så nu får man se upp för dessa rackare om man ska gå ut och promenera Huja, huja.

Fredag då var vi bjudna på middag hos grannarna Christer och Chatrine en 3-rättersmiddag med en förrätt med minivästerbottensostpaj med löjromsröra mums och till varmrätt paj med sallad och till efterrätt marinerade jordgubbar och glass samt kaffe allt var mycket gott och vi hade en trevlig kväll med en massa surr och skratt.

Vi var på födelsedagskalas hos min bror och hans sambo på lördag som båda har fyllt år medan dom varit på Cypern ett halvår. Och då blev det lite körigt med travet så då beslutade jag och Chatrine att hon skulle fixa travet till de 3 C-na denna lördag och det blev 5 rätt men ingen utdelning på 5-orna men jag fick faktiskt 7 RÄTT på  mitt eget inga stora pengar men 1 477 kr ej att förakta. Hoppas turen min har vänt nu så det blir fler 7-or.

Maija Liisa hade gjort en sådan snygg och jättegod smörgåstårta och sen hade dom även 2 tårtor en prins och en  prinsesstårta. En rosa och en grön. Det var gott och trevligt och väldans mycket skratt det bjöds även på champagne på detta kalas..

 

Vi åkte sen hem och då blev det lite förberedelse  inför middagsmaten och väntan på V-75 som var lite extra kul när man hade 5 rätt innan DD och extra spännande eftersom man är mest van att spricka innan DD och då är ju spänningen borta att få 7 rätt. Till middag blev det en fisksoppa med hokifile, potatis, morötter, lök, vitlök, fänkålsfrön, dill, paprika, krossade tomater och buljongtärningar och innan servering rivet apelsinskal och pressad apelsin och till det en hemgjord  chiliaioli och hembakt surdegsbröd.

 

    

På kvällen när vi satt och titade på TV då dök Ramus och Linnea upp här dom var ute och åkte bil och hälsade på en mycket trevlig överraskning Rasmus skulle hämta en högtalare till bilen en tung, stor och med ett väldans ljud jag tror att vi hör ändå hit till Alträsk när dom poppar med den i stan kan inte vara bra för hörseln...

Dom stannade inte så länge dom skulle visst ut och ragga med några kompisar. Och dom var väldigt storbjudna dom hade nyss ätit grillade hamburgare och en massa godis.

Söndag en lugn dag med lite sol och kylig luft vi var ute en stund och kollade på växtligheten men det är inte så mycket som börjat spira ännu det är nog bara  gräslöken ännu som visar lite grönt.

Det börjar nu klia i mina planteringsfingrar vi förberedde en del på söndag plockade fram lite planteringslådor

och jord samt sättpotatis dax att få ner dom i mjölkförpackningar. En rolig tid stundar nu med allt som har med planterinagr att göra. Det var 33 grader varmt i växthuset i går men då är ju nätterna kalla så än är det lite för tidigt.

Till middag gjordejag en ugnsomelett med potatis, lök,skinka, paprika, riven ost och en sallad till jättegott var det.

     

Nu har storspoven kommit och även knipan har landat här det känns härligt då vet vi att vi är i rätt årstid. Fast lite mer sol och värme skulle jag vilja ha om jag fick välja men det får jag ju inte.

Måndag mulet och grått ingen värme Anna fyller år i dag och jag vet många år när hon fyllt så har det varit så varmt och soligt men inte i år.Vi var hemma hela dagen och så åkte vi ner vid 17-tiden för att uppvakta Anna och få oss lite gott fika och det fick vi minsann det var petitshouxrullar med sallad, marängtårta. chokladpaj och en massa annat fika oj,oj vad hon hade bakat och Wilma och Oliver hade gjort en chokladpaj med vispgrädde nu smakade jag inte den men Tommy sa att den var jättegod jag höll mig till de salta petitshouxrullarna med sallad och det var då jättegott vi hoppade över både lunch och middag för att kunna njuta av det goda. Och en hel del folk var det där och mer skulle komma efter vi for hem så det var full rulle. Robin är ju i Skottland med 3 kompisar han for måndag kommer hem fredag men de övriga var hemma. Och Lee och Andre var där med sin lilla tjej Elna och hon ärju stora tjejen nu och springer för fullt. 1 år och 2 mån en härlig tid. Och tidigare när hon var mindre var hon rädd för Molly men nu var hon jätteglad när hon såg henne nu var Molly nästan mer rädd för henne. Men hon är så söt och så har hon börjat få till en del ord.

Och vilket väder det blev när vi var på väg till stan det var snöblandat och snö och blåste massor och vi sa just tur att vi har vinterdäck än men det är många som har lagt om redan och det varnades på radion hela vägen vi åkte att man skulle ta det lugnt och det var massor med avåkningar och vägar som var blockerad från båda håll med långa väntetider på vissa ställen.Men det gick bra vi kom både ner och hem utan missöden.

         

Söndag blev det  tillökning i släkten en liten tjej som är såå söt det är Sofia och Mike som fått en baby och Sofia är ett syskonbarn till Tommy så Rasmus ,Wilma och Ludde blir alltså 3-männing med Sofias tjej. Kul.

Grattis Sofia och Mike till sötnosen.

 

Idag har det varit en trist dag grått , blött och man vill bara vara inne.Och det har vi varit oxå vi har varit duktiga på insidan i dag jag har städat och putsat en del fönster och satt upp nya gardiner och Tommy har fixat i duschen där vi hade läckage i en koppling från duschen så nu läker det inte längre skönt att få gjort det oxå.

Till middag i dag åt vi bruna bönor, stekt fläsk och korv och det var jättegott trots att det inte är fettisdag så smakade det lika bra som då.

     

I morse åkte Rasmus tjej Linnea till Italien närmare bestämt till Rom på klassresa och dom har ca 25 grader så dom får nog sol och värme och hon lovade att hon skulle äta många godsaker som parmaskinka och massa goda ostar och hon lovade att äta för mig oxå.

Jaa nu blir det inte mer denna gång ..


Bara 58 dagar till midsommarafton, Härligt!!!

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards