keckes matblogg

Alla inlägg den 13 april 2016

Av Chatarina Berglund - 13 april 2016 17:15

Nu är jag här igen och ska berätta om de senaste dagarna denna vecka. Måndagen bjöd på en kanondag med blå himmel och strålande sol. Jaa,en sån dag kan man inte vara inomhus nää, det inbjuder verkligen till att vara utomhus.

Oh, det var så härligt vi besökte Lillholmen och var där och njöt sen gick jag och Molly hem och Tommy stannade kvar för han hade pimpelgrejerna med sig och skulle pimpla och skröt med att jag kommer snart hem med middagen.

Jag och Molly var ute och busade och hon sprang på isen och var på väg till Lillholmen flera gånger men när hon sprungit nästan ändå fram då vände hon och kom tillbaka till mig.Sen sprang hon fram och tillbaka på tomten det är så många dofter hon måste undersöka nu när snön tinat bort

Jag satt på vår altan och det var så varmt jag hade kortärmat på mig och svettades det var så härligt. Efter en stund börjde det samlas fler grannnar med fiskespön och dom var 4 st som säkert hade samma tanke som Tommy att fixa middagen med färsk fisk men, men ingen av dom lyckades få till någon middagsmat jaa, det var ju så att Gunnar han fick en Brax som han erbjöd Tommy att få köpa men han nobbade och jag förstår han vem vill äta brax. Fiskarna i  Alträsk är inte på hugget av någon anledning och Tommy han agnade med räkor men det hjälpte inte jag vet inte vad man ska använda för att dom ska hugga till. Det är kanske ostkrokar som gäller för många år sedan när Rasmus var liten då pimplade vi utanför oss och han sa att han ville prova agna med ostkrokar och detta gjorde han och hör och häpna han fick en riktigt fin regnbåge och gissa om han var stolt och  vi tyckte det var fantastiskt att dom högg på ostkrokar. Det är ju inplanterat regnbåge för många år sedan och sen hade vi ju kassodling här i sjön oxå för några år sedan och då gick någon kasse sönder och massor av regnbågar åkte ut i sjön så det kan ha varit från den eventuellt han lyckades få upp en. Det var kul det glömmer varken vi eller han någonsin.

Tommy kom hem först av storfiskarna sen gav en efter en upp utan middagsmat. jaa, jag vet ju inte möjligen att Gunnar och Anki åt sin Brax till middag haha.Hos oss blev det omelett stekt i stekpannan med kantarellstuvning jättegott.

                   

Tisdag då var det en sämre dag vädermässigt sett mulet och väldig kallblåst inte ville man vara ute så mycket då.

Jaa, ute med Molly vi var så hon fick springa av sig på isen och på land vi har ju faktiskt sommar på nästan hela

tomten nu med gräset framme och det syns framför allt mest inomhus det följer in så man borde dammsuga 2 gånger per dag men 1 får räcka och det är inte bara hunden som drar in även vi tar med oss en del av naturen inomhus. Till middag åt vi köttfärsbiffar med stuvad potatis och stekt grönskasröra med vitkål. lök,vitlök och paprika det smakade mycket bra.

       

Onsdag i dag då var vädret inte heller så härligt så att vi lockades ut nää, vi hade familjeråd om dagen och enades om att åka en sväng till Storheden och så blev det men Centralvägen är stängd nu är det inte på grund av skjutning utan nu är det på grund av tjällossningen. Därför åkte vi över Boden och stannade till på Dollar och köpte lite ben till Molly och lite annat tjafs sen styrde vi kosan mot Storheden och det var mycket mer sol ju närmare Luleå vi kom men när vi klev ur bilen så kände vi att det var mycket kalla vindar som blåste där och det dammade på parkeringen från bilarna så det kom stora dammoln som virvlade runt. Vi handlade först och sen fikade vi på Trend  en baguette med kyckling och mangoraja och kaffe till det och det blev både lunch och middag för den var rejält stor och jag kände hur hela jag luktade curry , men gott var det.

När vi sen åkte hem då körde vi över Avan och Selet och i Sandnäset där var det massor med svanar säkert flera hundra på lindorna jag försökte fota men ja fick inte med så många. Vi har ju svanar i Alträsk oxå men inte så många som där. Många vårfåglar har vi sett nu bofinken, koltrasten, sädesärlan, kanadagäss nu väntar vi på kniporna som vi inte sett ännu. Fåglarna spelar så vackert när man är ute. Jag såg hermelinen Frans här om dagen vi har inte sett den på ett tag men en dag när jag tittade ut då kom den fram från en boda som den gömt sig under  och kikade fram  och kollade om sikten var klar sen sprang den iväg men sen har vi inte sett den.

Det är i alla fall härligt med våren det händer så mycket i naturen.


Nu är det bara 71 dagar kvar till Midsommarafton härligt!!!

Och     är snart uppe dygnet runt upp idag 5:02 och ner 20:09 uppe 15 timmar och 7 minuter

   

Presentation


En blogg som handlar om mig min familj och mest matlagning

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards